arraksbollar_recept
När man vill göra små goda kondisbitar som dammsugare så kan man i samma veva göra dubbel sats och få en hel hög med goda arraksbollar. Jag använder samma deg till bägge recept så det är himla smidigt att få ut två varianter av en deg. 😉

12 st
Det här behöver du :
300 gram sockerkaka (gärna gårdagens)
½ dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 gram smält smör
1 tsk arraksarom (Dr. Oetker)

Chokladströssel

GÖR SÅHÄR :
Bryt ner sockerkakan i bitar i matberedaren. Finhacka till smulor. Tillsätt havregryn, socker, kakao och vaniljsocker.

Smält smöret, tillsätt arrak och rör om så allt blandar sig. Häll över kakdegen och arbeta ihop till en fast deg. Rulla 12 bollar som du rullar i chokladströssel. lägg i små pappersformar. Förvara i kylskåpet i t ex. en plåtburk.

arraksbollar

3 svar till ”Arraksbollar (Myrstackar)”

  1. emelie profilbild

    åååh mina favoritgobitar! Älskar arraksbollar men har aldrig bakat dom själv! detta måste testat någon dag!
    Gjorde saffransbullar med mandelmassa igår =)

    Gilla

  2. Maria profilbild
    Maria

    Synd att arraksbollar inte är lika goda som de ser ut.. haha! Har aldrig varit min favorit 🙂

    Du har inte funderat på att ha en frågestund? Det hade varit jättekul 😀

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Maria!
      En frågestund ja, det ska jag ha i åtanken! 🙂
      /Linda

      Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect