fläskfile_cidersås_cider_recept
Hej vänner… Det är väldigt vad ni är tysta…?

Inte många som kommenterar längre annat än när det är tävlingar. Blir lite besviken då siffror ändå visar att ni är här men ingen knappt som kommenterar… Tävlingar är desto mer fart på men det är ju trots allt inte därför jag driver bloggen för att anordna tävlingar utan som en bonus för er läsare.

Jag sitter och plitar ner och tänker på er när jag skriver recept för att inspirera. Jag ”fiskar” verkligen inte efter hejarop eller bravur men det är alltid kul att höra av er, nåt litet livstecken i alla fall… ♥

Jag läser och försöker svara på allt jag får både på mail och kommentarer och blir lika glad varje gång ni skriver så sluta inte ge era livstecken, jag behöver dom! De ger mig så mycket glädje och härlig motivation att hålla på. Om ni nu tycker att jag ska fortsätta…?!

Jag lagade i alla fall en sån riktigt god söndagsmiddag i helgen. Väldigt klassisk med kött, potatis och sås men gudars så gott och uppskattat! En lite annorlunda tvist med cidersås, ni måste prova. 😛

Cidersås är inte mer konstigt än en gräddsås på sky, smaksatt med cider. Vilken cider man använder avgör såklart smaken. En söt bordscider ger en nästan för söt smak. Välj hellre en torr cider till såser, med eller utan alkohol är en smaksak. Jag använde Kiviks Astrakan torr, äppelcider.

6 port
Det här behöver du : 

2 fläskfiléer alt. 1 fläskytterfilé
Smör till stekning
Salt och nymalen svartpeppar

Cidersåsen :
Stekskyn från stekningen av köttet
2 msk kycklingfond
4 dl cider
1 tsk tomatpuré
1 burk creme fraiche (2dl)
1 dl grädde
1 krm malen ingefära
Maizenamjöl + vatten till redning
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär filéerna i grova bitar. Bryn i het panna med smör. Salta och peppra. När allt fått fin färg, lägg upp på ett fat vid sidan om. Vispa ur pannan med en skvätt vatten, tillsätt sen ingredienserna till såsen utom redning och salt o peppar. Låt allt koka upp. Lägg tillbaka köttet. Låt sedan puttra på låg värme ca 20 min. Red av såsen med maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens. Smaka av med salt och peppar.

fläskfile_recept_godaste_cidersås_gräddsås_sås
Bryn fläskfilén i stora bitar med smör, salt och peppar.

fläskfile_med_cidersås
Fläskfilén puttrar i den härliga såsen. Servera meden god sallad och hasselbackspotatis. 😛

80 svar till ”Fläskfilé i cidersås”

  1. eva profilbild
    eva

    Hej !

    Fick dåligt samvete har läst dej så mycket.Du gör helt underbara saker .
    Detta måste provas har gjort något liknande utan cider.
    Kram Eva

    Gilla

  2. Lilian profilbild
    Lilian

    Hej. Klart du ska fortsätta

    Gilla

  3. Karin Vestlund profilbild
    Karin Vestlund

    Jag är oxå kass på att kommentera men är här väldigt ofta. Din blogg är den bästa, kan inte ens räkna hur mkt jag lagar efter dina recept. Blir alltid kanongott så snälla sluta inte!

    Tjingeling 😉

    Gilla

  4. Monica profilbild

    Hoppsan, känner mig träffad som så många andra. Är inne och tittar i din blogg dagligen. Vet också att ska jag bjuda på något så är det alltid hos dig jag hittar receptet.
    Jag lagar en hel del mat från din sida och ibland länkar jag till dig via FB, jag vet att när jag lagar mat som kommer från din sida så blir jag ALLTID nöjd. Vågar testa saker då jag vet att min smak (kan nog säga det) är som din.
    Lovar att jag ska bli duktigare på att kommentera, vill ju så gärna att din blogg ska få dig att känna dig nöjd o glad.
    Du gör oss många glada här ute Linda.

    Kram Monica

    Gilla

  5. Cissi profilbild
    Cissi

    Uppskattar dig jättemycket ska du veta även om jag inte ofta kommenterar! Tycker att din blogg är så mysig och verkligen inspirerar till trevliga stunder i köket och goda middagar, kram på dig

    Gilla

  6. Sussi Hägg profilbild
    Sussi Hägg

    Nu fick jag lite dåligt samvete

    Gilla

  7. Ann-Sofi profilbild
    Ann-Sofi

    Åh, låter riktigt gott!

    Gilla

  8. Birgitta profilbild
    Birgitta

    Hoppas att du fortsätter med din blogg.
    Kul och inspirerande att läsa den.
    Min man gillar alla recept som jag lagar från
    din sida. Trevlig fortsättning på dagen.
    GE INTE UPP.

    Gilla

  9. Anneli B runland profilbild
    Anneli B runland

    Känner mig träffad….Jag tittar in till dig ofta och med stor förtjusning, utan att kommentera. Ska bättra mig :-).
    Tack för alla trevliga stunder hos dig.
    Kramar
    Anneli

    Gilla

  10. Jennie profilbild

    Tycker absolut du ska fortsätta, jag hoppas att du är på väg att hitta samma gnista som innan 🙂 Är inte lika mkt uppdateringar nu som för typ 2-3 år sedan, o mkt mer tävlingar nu o sponsrade inlägg som jag personligen tycker är skittrist o scrollar förbi för det mesta. Tittar inte in här lika ofta som förr. Jag vill inte vara kritisk utan bara ge feedback på varför det kanske ser ut som det gör i ditt kommentarsfält (om där är fler som tycker som jag). Jag saknar ditt gamla sätt 🙂

    Gilla

  11. Annelie profilbild

    Tack, ytterligare ett recept av dina underbara rätter som ska testas..

    Du gör såå mycket gött och lättvindig mat.. TACK för att du delar med dig.

    Kramen Annelie

    Gilla

  12. Sussi Hägg profilbild
    Sussi Hägg

    Blev lite konstigt det där
    Bara en mening som jag skrev kom med 😉

    Gilla

  13. Veronika profilbild
    Veronika

    Jag läser din blogg varje dag och blir alltid lika inspirerad! Jag älskar ditt sätt att laga mat och i stort sett alla recept du lägger upp tilltalar mig. Jag förstår att det känns tråkigt att uppdatera bloggen varje dag och inte få någon respons så jag ska definitivt bli bättre på att kommentera! 🙂

    Gilla

  14. Malin Eriksson profilbild
    Malin Eriksson

    Det var nu längesen en kollega visade mig din blogg, flera år sedan, men jag är ofta där hos dig och hämtar inspiration. Alla otroligt vackra bilder och smaskiga recept på allt du gör har verkligen hjälpt mig många gånger i köket. Även min familj är tacksam för all god mat 🙂
    Allt ifrån godis, bakverk till enkla vardagsrätter finns att bara ”hämta” så ett stort varmt tack och jag lovar att kommentera så att du vet även i framtiden att vi är många som verkligen uppskattar allt du gör!

    Gilla

  15. kajomida profilbild
    kajomida

    Jag kommentarar nog mer sällan än jag gjorde förr, men då kom recepten också oftare och framförallt så reagerade du mer på frågor och tipps. Och det kanske är ett problem för flera läsare, att deras kommentar ska godkännas innan den publiceras. Att det inte handlar om godkänning av ”rättstavning” eller vanliga kommentarer till recepten vet många, men inte alla; tyvärr var det något du kände att du måste införa efter det som hände . Men vi som läser här ofta vet ju (nu) också hur kämpigt du har haft det! Trodde du gjorde mer via FB och Instagram som jag inte har (läs vill ha) och att det därför blivit lite ”tystare” här.

    Sluta inte, för din blogg var och är en guldgruva för godsaker som iallafall jag uppskattar väldigt mycket ♥

    Gilla

  16. Sofia profilbild
    Sofia

    Gud så gott detta såg ut. Blir till att testa detta till helgen! Tack för en trevlig blogg och för all inspiration!

    Gilla

  17. Karin profilbild
    Karin

    Tack för tips på god sås! Kör alltid annars med samma gamla varianter… Har du tips på goda fisksåser? Tack för trevlig blogg!

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Karin!
      Fisksåser brukar jag ofta göra på en burk creme fraiche som grund, sen blandar jag i citron, vitpeppar, kanske ett el två kokta finhackade ägg, dill o salt.

      En annan god är med finhackad rödlök o löjrom, lite citron, salt o peppar.

      Vill man ha såsen varm, koka upp en burk creme fraiche, en skvätt grädde, fiskbuljong tärning el fond och smaka av med salt o peppar.
      /Linda

      Gilla

  18. Andrea profilbild
    Andrea

    Heej!

    Det klart du ska fortsätta! Jag ska bli bättre på att lämna en kommentar då jag är inne å läser din blogg varenda dag. 🙂 Det är du som har lärt mig laga mat och hjälpt till att få det intresse jag har idag. Dina recept är de bästa som finns, och jag kan alltid lita på att recepten blir bra om det ska bjudas på. 🙂 Älskar att du är så tydlig i dina recept och har flera bilder under tiden du lagar mat så att man kan se hur allting ”ska se ut” då jag själv kan bli osäker ibland på hur det ska se ut eller smaka.

    Jag skulle önska att det fanns en kokbok/receptsamling från dig. Nu ligger recepten överallt och jag hittar dem inte när jag ska ha dem. Jag skulle köpa din kokbok på en gång!!!

    Hoppas fotläkningen går snabbt nu så du är stark innan jul!

    //A

    Gilla

  19. Lotta profilbild
    Lotta

    Provade receptet i kväll blev supergott!

    Gilla

  20. Eva profilbild
    Eva

    Hej Linda! Läser ganska många matbloggar, men din är absolut den bästa. Så mycket goda recept och fina bilder. Hoppas verkligen du fortsätter med bloggen. Ska faktisk göra din file med ciderrsås nu. Kram

    Gilla

  21. Marie profilbild
    Marie

    Tittar in här ofta men kommenterar sällan. Bor utomlands och testar ofta den typ av recept som passar för de ingredienser som jag kan handla här.
    En smakfull matbild gör hela jobbet – då testar jag direkt. Smörgåstårtorna är helt underbara.
    Trevlig helg.
    Marie

    Gilla

  22. Per Creutz profilbild
    Per Creutz

    Förstår att det kan kännas tråkigt när ingen kommenterar. Jag läser din blogg med jämna mellanrum, och har hittat så många härliga recept här. Dessutom tar du fantastiskt fina bilder, inte bara på maten utan även dina övriga bilder. Jag tycker inte bara om att laga mat utan även att fota 🙂

    Ett som är säkert är att jag skulle inte vilja vara utan din blogg. Kommer definitivt att lägga in en kommentar då och då. du gör ju knappast det här endast för din egen skull. Det är ju samma när man lagar mat åt familj/vänner m.m, om ingen kommenterade eller visade uppskattning så tappar man ju till slut lusten.

    Varma hälsningar Per
    Krya på dig, och keep up the good work!

    Gilla

  23. Åke profilbild
    Åke

    Hej, självklart att du skall fortsätta. Ingen annanstans hittar man så goda recept med så ”enkla råvaror”, Inte en massa konstigheter som man knappt hört namnet på, som ”proffsen” stökar till det med. Enkla råvaror bra resultat, kan det bli bättre. Många har undrat hur jag kan laga så god mat, och svarat de fått är Kryddburken.
    Så fortsätt som du gjort och hoppas att feedbacken kan ge dig inspiration.
    Många varma hälsningar och krya på dig.
    Åke

    Gilla

  24. Pernilla Wåhlin Porttila profilbild
    Pernilla Wåhlin Porttila

    Åh vad gott det såg ut. Nu har jag hittat starka kandidater till både förrätt och huvudrätt på din blogg till min årliga ”Nobelmiddag” för tjejerna i Bokklubben. 🙂 Tack så mycket!
    (Tänkte räkcocktail i tunnbrödskorgar till förrätt och denna till huvudrätt. Lika bra jag letar efterrätt här när jag är i gång

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Pernilla!
      Toppen, så glad jag blir!
      /Linda

      Gilla

  25. ELIZA profilbild
    ELIZA

    Provat Cidersåsen och delat med mej till andra som tyckte den var lika god! I fjol hade Du Per Morbergs glögg i en sås. Köpte 4 flaskor. Har kvar några dl som blir dom sista till en sås på nyårsafton! Provat många av dina recept och aldrig blivit besviken!! Önskar Dej och din familj en God Jul !

    Gilla

  26. signe profilbild
    signe

    waow….
    Efterlyser kommentarer, får 77 i respons – och svarar på två.
    Bra jobbat.

    Gilla

  27. Maria profilbild
    Maria

    Det här måste jag testa, låter intressant med cidersås!
    För det mesta här hemma gör jag såg med vitt vin och parmesanost eller grädde och balsamvinäger men alltid roligt testa nya grejer!

    Gilla

  28.  profilbild
    Anonym

    Det här ser spännande ut. Måste testa!

    Gilla

Lämna ett svar till Malin Eriksson Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect