fläskfile_cidersås_cider_recept
Hej vänner… Det är väldigt vad ni är tysta…?

Inte många som kommenterar längre annat än när det är tävlingar. Blir lite besviken då siffror ändå visar att ni är här men ingen knappt som kommenterar… Tävlingar är desto mer fart på men det är ju trots allt inte därför jag driver bloggen för att anordna tävlingar utan som en bonus för er läsare.

Jag sitter och plitar ner och tänker på er när jag skriver recept för att inspirera. Jag ”fiskar” verkligen inte efter hejarop eller bravur men det är alltid kul att höra av er, nåt litet livstecken i alla fall… ♥

Jag läser och försöker svara på allt jag får både på mail och kommentarer och blir lika glad varje gång ni skriver så sluta inte ge era livstecken, jag behöver dom! De ger mig så mycket glädje och härlig motivation att hålla på. Om ni nu tycker att jag ska fortsätta…?!

Jag lagade i alla fall en sån riktigt god söndagsmiddag i helgen. Väldigt klassisk med kött, potatis och sås men gudars så gott och uppskattat! En lite annorlunda tvist med cidersås, ni måste prova. 😛

Cidersås är inte mer konstigt än en gräddsås på sky, smaksatt med cider. Vilken cider man använder avgör såklart smaken. En söt bordscider ger en nästan för söt smak. Välj hellre en torr cider till såser, med eller utan alkohol är en smaksak. Jag använde Kiviks Astrakan torr, äppelcider.

6 port
Det här behöver du : 

2 fläskfiléer alt. 1 fläskytterfilé
Smör till stekning
Salt och nymalen svartpeppar

Cidersåsen :
Stekskyn från stekningen av köttet
2 msk kycklingfond
4 dl cider
1 tsk tomatpuré
1 burk creme fraiche (2dl)
1 dl grädde
1 krm malen ingefära
Maizenamjöl + vatten till redning
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär filéerna i grova bitar. Bryn i het panna med smör. Salta och peppra. När allt fått fin färg, lägg upp på ett fat vid sidan om. Vispa ur pannan med en skvätt vatten, tillsätt sen ingredienserna till såsen utom redning och salt o peppar. Låt allt koka upp. Lägg tillbaka köttet. Låt sedan puttra på låg värme ca 20 min. Red av såsen med maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens. Smaka av med salt och peppar.

fläskfile_recept_godaste_cidersås_gräddsås_sås
Bryn fläskfilén i stora bitar med smör, salt och peppar.

fläskfile_med_cidersås
Fläskfilén puttrar i den härliga såsen. Servera meden god sallad och hasselbackspotatis. 😛

80 svar till ”Fläskfilé i cidersås”

  1. Ulrica profilbild
    Ulrica

    Åh det lät gott och dessutom enkelt. Måste testas!

    Gilla

  2. Jonna profilbild
    Jonna

    Hej!
    Fick dåligt samvete för att jag aldrig kommenterar fast jag är inne och kollar på kryddburken nästan varje dag. Är själv mycket intresserad av matlagning, framförallt vår svenska husmanskost. Den maten du lagar passar mig och min sambos palett utmärkt. Lagar jag något du har gjort är jag säker på att vi kommer att gilla det med. Beundrar att du orkar och finner inspiration med bloggen och vill dela det med oss dödliga därute 😉
    Tack och heja dig!!!!
    kram Jonna 26 år.

    Gilla

  3. Diana profilbild
    Diana

    Du är å har alltid varit min favoritbloggare… anledningen till att jag e tystare är för att datorn e kass å jag använder nästan bara telefonen numera… å så följer jag dig på instagram å fejjan….
    men du är alltid bäst

    Gilla

  4. MariaA profilbild
    MariaA

    Vad tråkigt att det är så få kommentarer, vi måste helt enkelt bli bättre, jag tycker fortfarande din blogg är jättebra och trevliga o inspirerande recept! Jag lovar att bli bättre…mums vad gott det ser ut, måste prova! /M

    Gilla

  5. Heidi profilbild
    Heidi

    Oh detta blir det till och testa till helgen.I behov av nya recept att laga och speciellt till fläskfile!

    Gilla

  6. johanna profilbild
    johanna

    Jag har aldrig kommenterat din blogg men är här nästan dagligen 😉 Letar igenom alla dina underbara kategorier och har hittat sååå många guldkorn! Helt underbara recept och recept so inspirerar till att ändra lite själv 😉

    För någon timme sedan letade jag till exempel efter ett recept på köttfärssås. Trodde ju att jag hade allt hemma men det blev till att åka till affären igen och handla rotselleri. Och tur var väl det för så himla gott det blev!

    Lovar att jag ska bli bättre på att kommentera, för jag uppskattar ju verkligen allt du skriver!

    Du förtjänar alla guldstjärnor i världen! Keep up the good work 🙂

    Gilla

  7. Diana profilbild
    Diana

    Fick åxå dåligt samvete

    Gilla

  8. Emma profilbild

    Jag läser också! Och inspireras! Detta receptet lät verkligen spännande, måste testa det snarast! KRAM! 🙂

    Gilla

  9. Kerstin Andersson profilbild
    Kerstin Andersson

    Sparar detta recept i ”Mina recept” 😀 Detta måste jag laga, kanske till helgen.
    Sparade även ditt recept från i går, baconpotatisen.
    Mycket inspiration får jag från dig så fortsätt absolut att skriva om dina matlagningar 😀
    Kram!

    Gilla

  10. Pia profilbild
    Pia

    Ser så smaskigt ut, en rätt att prova i helgen…

    Gilla

  11. Maja profilbild
    Maja

    Jag är jättedålig på att kommentera men ska försöka bättra mig! Älskar din blogg med alla underbara recept och bilder! Tack för att du finns!

    Gilla

  12. Bibbi Lundberg profilbild
    Bibbi Lundberg

    samma här, är ofta inne på din blogg för att leta recept och inspiration men lämnar sällan kommentarer, glömmer bort det helt enkelt

    Gilla

  13. Gith profilbild
    Gith

    Hej,

    så dåligt av mig…… tycker själv det är kul med ”feedback” och så faller man på ”eget grepp” och slutar trycka på ”gilla”
    Ska skärpa mig!! Du har så många fina bilder och bra recept!!
    Kämpa på…. bra att du ger oss ”smygtittare” en ”känga”
    Kram till Er på ön

    Gilla

  14. heidi profilbild

    Vill väldigt gärna att du fortsätter 🙂 läser alltid men är dålig på Att kommentera.

    Gilla

  15. Kerstin Andersson profilbild
    Kerstin Andersson

    Kom på en sak till som jag måste skriva om;
    Kroppkakepajen 😀 Helt suverän, så himla god!!!!
    Jag ska också försöka skärpa mig och kommentera, jag är nog på din blogg så gott som varje dag.

    Gilla

  16. Maggie profilbild
    Maggie

    Får väl ta o erkänna att jag helt enkelt e usel på att komentera men jag följer dig mer eller mindre dagligen jag tycker du är en stjärna på fina recept o beskrivningar på hur man tilagar maten

    Gilla

  17. Maggie profilbild
    Maggie

    Får väl ta o erkänna att jag helt enkelt e usel på att komentera men jag följer dig mer eller mindre dagligen jag tycker du är en stjärna på fina recept o beskrivningar på hur man tilagar maten

    Gilla

  18. Marielle profilbild
    Marielle

    Jag läser ja med, varje dag! vem behöver kokböcker när din blogg finns! Tack för all inspiration och goda recept. Ska försöka bättra mig på kommentar fronten 😉 Kram

    Gilla

  19. Suzanne profilbild
    Suzanne

    Hej Linda!

    Här kommer ett livstecken 🙂
    Börjar min dag med ett besök hos dig och avslutar dagen på samma sätt 🙂
    Slarvigt av mig att inte skriva oftare.
    Jag blev jätteberörd av din sjukhusberättelse.
    Jag är i samma sväng själv, jag har gjort väldigt många undersökningar senaste månaderna (även kollat B12, utan anmärkning). Jag förstår PRECIS hur rädd du har varit, man känner sig väldigt liten och är helt i händerna på sjukvården.
    Mina undersökningar har ännu inte visat vad som är problemet men har precis som du fått reda på att allt är bra i alla undersökningar jag har fått gjort, det känns ju bra iallafall. Magnetröntgen var inget skämt, satan i gatan vad det lät, men det gjorde inte så mycket det viktiga var ju att genomföra det för att få svar.

    I matväg så står din mat på vårt bord säker 3-4 gånger i veckan, senast idag faktiskt.
    Idag blev det Annorlunda twist på falukorv i ugn.
    Fläskfil’e med cidersås blir det i morgon.
    Om du skulle sluta blogga skulle min familj få gå hungriga 🙂

    Potatisen med bacon blir det i helgen med en grillad köttbit, man får ju passa på så länge det går att grilla.

    Jag ska bättra mig med kommentarerna, det är du värd.
    Ha det riktigt bra.
    Kram Suzanne, en trogen läsare

    Gilla

  20. AnnaCarin profilbild
    AnnaCarin

    Hej..Ja jag är också inne varje dag och uppskattar bloggen enormt. Testar många recept..både mat och bak! Är dock dålig på att kommentera,men ska skärpa till mig och visa min uppskattning!

    Gilla

  21. Therese profilbild
    Therese

    Åh det lät underbart gott! Det måste jag testa! Du har alltid så goda och roliga tips på maträtter! Heja dig!

    Gilla

  22. Maria profilbild
    Maria

    Åh cidersås lät supergott

    Gilla

  23. Anne profilbild
    Anne

    Spännande recept. Ska definitivt provas. 🙂

    Gilla

  24. Lotta Johansson profilbild

    Wow, detta ser riktigt gott ut. Jag ska ha tjejkväll här om några veckor och har letat efter nåt gott att äta. Ser ut som om jag hittat vad jag ska bjuda på 🙂 Tack!!

    Gilla

  25. Malin profilbild
    Malin

    Cidersås låter intressant. Måste provas.

    Gilla

  26. Ani Berggren profilbild
    Ani Berggren

    Fick jätte dåligt samvete….Du har varit min inspiration i flera år.Alltid fantastiskt fina bilder och maten ser så god ut så man får sån inspiration!
    kram

    Gilla

  27. Mona profilbild
    Mona

    Förstår att du saknar feedback,och jag ber verkligen om ursäkt att jag inte kommenterar ofta.
    Läser din blogg ofta och får verkligen inspiration till god mat.Så tack fina du att du orkar blogga och ge glädje till så många,ska skärpa till mig.Kram

    Gilla

  28. Pia Berglund profilbild
    Pia Berglund

    Då ska jag banne mig skärpa mig. En sådan här fin blogg måste få feedback! Jag tänker bidra med ett recept som funkar bra till både vardag och helg, och fort går det med. Alltså:
    Ta en grillad Kyckling, bena ur och lägg i form.
    Knaperstekt två paket Bacon a 140 gr, lägg i tillsammans m Kyckling.
    Lite färska Champinjoner steks och läggs över.
    En Purjolök skivas och blandas ihop med allt.
    Tre deciliter grädde hälls över ( jag brukar ta en skvätt Kalvfond i) och gräddas i ugn 225 grader i ca 20 min.
    Funkar jättebra m Ris och en god Sallad:)
    Tusen …. För en jättetrevlig blogg!

    Gilla

  29. Erika profilbild
    Erika

    Men det är väl klart att du ska fortsätta! Får dåligt samvete nu..är inne flera ggr/v men är dålig på att kommentera. Tack för all inspiration!!!

    Gilla

  30. Cath. profilbild

    Hej!
    Ja fortsätt för allt i världen för jag tycker du driver en av de absolut bästa matbloggarna!
    Är ofta här inne och inspireras. Dock har jag varit dålig på att kommentera – ska tänka på att göra det mer i fortsättningen. Jag har ju också en blogg och vet vad det betyder när någon kommenterar!
    Önskar dig en fin vecka! Kram!

    Gilla

  31. Linda profilbild
    Linda

    Jag tittar in lite då och då och har aldrig kommenterat, vet egentligen inte varför. Hoppas att du kommer fortsätta :-9

    Ps…du tar fantastiskt fina bilder ds

    Gilla

  32. Johanna profilbild
    Johanna

    Hej!
    Tycker jättemycket om din blogg och dina recept, får väldigt mycket tips och inspiration 🙂 är här nästan varje dag!
    Ha det så bra!

    Gilla

  33. Cecilia profilbild
    Cecilia

    Älskar din blogg och beundrar dig för att du orkar leverera trots massa problem med din fot! Såå glad för det! Varmt tack!!! Hur mår du nu? Väntar själv på operation i december men för min del blir det tyvärr en steloperation av fotleden! Kram och hoppas verkligen du har tålamod med oss som glömmer kommentera! Cecilia

    Gilla

  34. Hanna profilbild
    Hanna

    Nu fick jag lite dåligt samvete över att jag bara kollar recept

    Gilla

  35. Zarah profilbild
    Zarah

    Hejsan

    Ber om ursäkt är så usel på att skriva kommentarer men jag gillar och kommenterar på IG:)

    Jag besöker (har besökt din blogg sen 6 år tillbaka) dagligen älskar din energi och allt du gör och skriver om. Snällllllaaa sluta aldrig du är bäst!

    Zarah

    Gilla

  36. Renée profilbild
    Renée

    Hej. Jag tycker du har jättefina recept. . Har provat en del, supergoda 🙂

    Gilla

  37. Jenny profilbild

    Hej Hej! Vi är inne och läser varje dag 🙂

    Gilla

  38. Min Lilla Kokvrå profilbild

    Hm, nu blev jag fundersam när du skriver att du brukar försöka svara på alla mail. Mailade nämligen dig bidrag till det gemensamma julbordet i fredags, men inte fått något svar. Kanske du inte fått det? Vore tacksam om du svarar på det här, eller på mailet.
    Hälsningar Birgitta

    Gilla

  39. Anna-Karin profilbild
    Anna-Karin

    Här har du ännu en som förläget står och skrapar med foten. Jag tillhör dem som ideligen är inne och tittar på dina recept – att sonens studentmiddag för några år blev en succé var helt och hållet din förtjänst (vilket jag då tackade för) men även senare har du räddat mig många gånger. Det som jag så uppskattar med dina recept är att det jordnära. Jag kan gå till närmaste ICA eller Coop och hitta de ingredienser jag behöver (alternativt fuska och ta något liknande) och vara säker på att kunna lyckas med maten.
    Och jag säger som alla andra – jag är så glad att du finns och att du så generöst delar med dig. Allt gott till dig och din familj.

    Gilla

  40. Anna profilbild
    Anna

    Hej! Ytterligare en i mängden av läsare som typ aldrig kommenterar men som tittar in MINST en gång om dagen. Har rekommenderat dig till många av mina vänner eftersom jag tycker att det är trevliga rätter som du lagar till men utan att vara pretto. Rejält och nytänkande, men också ordentliga recept på husmanskost- det saknar man på många andra bloggar!!! Genom dig hittade jag till Jennys matblogg och den är också en sådan blogg som jag tittar in på varje dag. Fortsätt blogga på, man blir så glad när det ligger ett nytt inlägg från dig!!! Kram å krya på dig!!!

    Gilla

  41. stig profilbild
    stig

    jag läser den hela tiden och testar dina recept…nu ska jag testa fläskfile i cidersås …låter så himla gott kram

    Gilla

  42. Linduz profilbild

    Hej.
    Hm… bra att du sa till att du tycker att du får mindre kommentarer. Förstår dig, jag har inte fått någon kommentar på min blogg på evigheter. Men jag kan inte begära att någon ska göra det för jag har inte skrivit på länge.
    Jag ursäktar, det är kul att läsa allt du skriver om. Jag försöker kommentera här eller via Instagram. Eller på Facebook.
    Jag ska försöka bättra mig.

    Gilla

  43. Tina profilbild
    Tina

    Du måste fortsätta, älskar din blogg!!!! Gillar dina steg för steg bilder. Goda recept, urfina bilder och alltid hjälpsam. Tack!

    Gilla

  44. Sara profilbild
    Sara

    Tjoohooo vi är här var dag för inspiration ❤

    Gilla

  45. Sandra profilbild
    Sandra

    Hejsan!
    Tycker jätte mycket om att läsa din blogg, tyvärr tänker jag inte på att skriva något, tycker det är kanon när du påminner

    Gilla

  46. Sandra profilbild
    Sandra

    Hejsan!
    Tycker jätte mycket om att läsa din blogg, tyvärr tänker jag inte på att skriva något, tycker det är kanon när du påminner

    Gilla

  47. ingrid profilbild
    ingrid

    Gillar din blogg med läckra bilder och supergoda och bra recept. Tack för din inspiration och allt du delar med dig

    Gilla

  48. Ninne profilbild
    Ninne

    Hej! ❤ Är också en av de som tittar in varje dag! Har gjort det i flera år faktist.. Tycker din blogg är helt underbar med all inspiration och den mysiga stämningen som du lyckas skapa! (: Är dock dålig på att kommentera men skall bli ändring på det! Bara detta inlägg som exempel, aldrig tänkt på cidersås.. Spännande, måste provas (;

    Gilla

  49. emelie profilbild

    Jag läser varje dag och Inspereras! men kan ibland vara dålig på att kommentera!! ska bättra mig =)

    Tycker din blogg är kalasbra !

    Å spännande med cidersås, detta måste jag bara testa! å hasselbackspotatis, det var längesen! måste jag göra någondag!vart så sugen!

    MVH//Emelie

    Gilla

  50. Camilla.L profilbild
    Camilla.L

    Klart att du ska fortsätta. Hm, det var ett tag sen jag kommenterade sist. Men jag läser här väldigt ofta, följer även dig på både instagram och fejjan. Jag har många recept härifrån som jag lagar ofta. Älskar dina recept och du och dina recept inspirerar mig enormt mycket. Jag har tack vare din blogg bl a vågat att experimentera mycket mera så tack! 😀

    Gilla

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect