mac_n_cheese_bacon
Det här med vegetarisk vecka är riktigt kul och nu har jag gått loss på Hälsans köks produkt ”A la bacon”.

Oavsett av vilken anledning man vill äta vegetariskt eller utesluta kött hör jag ofta att det  är saknaden och smaken av bacon som fattas mest. Därmed är jag grymt imponerad av denna produkt som är ytterst lik äkta bacon och som med ett trollspö kan tillgodose ett sådant behov. 😛 Denna har dock en ganska djup röksmak och passar väldigt gott att blanda i gratänger, strö på pizza, till varma mackor eller till frukost med ägg. Det sistnämnda återkommer jag till i nästa recept under morgondagen.

Här har jag gjort en klassiker; ”Mac n cheese” med vegetariskt bacon.
Ni behöver inte ens fundera på om det är gott – det är VANSINNIGT gott! 😉

Till fyra portionsformar
Det här behöver du :
4 dl okokta makaroner
3 ägg
2 dl grädde
1 tsk colemans senapspulver
1/2 tsk trocomare örtkrydda
En nypa chiliflakes
2 dl riven lagrad ost
1 påse hälsans kök a la bacon (240 gram*2)

GÖR SÅHÄR :
Koka makaronerna enligt förpackningen. Häll av vattnet.
Vispa upp ägg, grädde, örtkrydda, senapspulver, chiliflakes och ost med en gaffel. Vänd ner de varma makaronerna. Häll i påsen med veg. bacon. Fyll fyra portionsformar/ramekiner. Toppa med lite extra riven ost. Gratinera ca 10-15 min i 220 grader.

a_la_bacon_hälsans_kök_recept
Tärningar a la bacon hittas i frysdisken. Varje påse innehåller 240 gram.

vegetarisk_makaroni_and_cheese
Ramekiner fyllda med röran av makaroner, ägg, ostsmet och bacon.

macaroni_and_cheese_bacon
Ljuvligt krämiga. Gratinera i ugnen på 220 grader ca 10-15 min.

mac_n_cheese
Servera nygräddade och varma!

mac_n_cheese_bacon

logo-seInlägg i samarbete med Hälsans kök

2 svar till ”Macaroni and cheese bacon (vegetarisk)”

  1. Suzanne profilbild
    Suzanne

    Superkul att få bra vegetariska recept. Tog nyss ut din Mac n cheese ur ugnen.
    Det luktar jättegott, det är verkligen en rökigt lukt av den vegetariska baconen.
    Jag gjorde allt i en form, sonen som är vegetarian ska få matlådor men jag ska minsann också smaka för det doftar underbart i köket.
    Ser fram emot fler recept i veckan, alla hamnar i bokmärkeshögen och kommer garanterat att lagas.
    Tacosreceptet ska jag göra i helgen.
    Hoppas livet är uthärdligt med foten och att det kommer bli riktigt bra när allt har läkt 🙂
    //Suzanne

    Gilla

  2. L profilbild
    L

    Jag har alltid gillat nästan alla dina recept, vi verkar ha samma smaklökar och smakpreferenser 🙂
    Men nu är jag tacksam över att redan ha gått igenom alla produkter i Hälsans Kök. Enligt mig och min syster (de enda i familjen som äter vegetariska produkter ibland) så är schnitzlen och sesamnuggetsen de enda goda och ätbara produkterna från HK.
    Bacon och färs (och korven) smakar hemskt och påminner inte ett dugg om den ”äkta” varan! 😦
    Så tänk vad underligt det blir med smak och lukt ibland, trots att man annars har samma smak.
    Jag gillar inte heller Icas vinmarinerade kassler, den smakar hemskt och väldigt salt. Dessutom så mycket vatten i att ca 50% försvinner vid tillagningen, jag har vägt köttet före och efter eftersom jag blev så trött på den usla kvaliteten efter några ggr.

    Men eftersom köttet kommer från Danmark så borde den väl tas bort ur sortimentet snart? Det är ju ”fult” att äta billigt griskött från Danmark har ju Ica (och många andra) sagt det senaste halvåret…

    Men Scans kassler är inte ett dugg bättre el godare, trots att den är svensk. Så egentligen borde man bara köpa närproducerat kött, så man vet att djuren har haft ett bra liv. Att köttet är svenskt betyder ingenting, det går bara att lita på sina egna ögon…

    Trist att man inte ens kan lita på Scans svenska kött nuförtiden. 😦
    Om det smakar exakt likadant som tyskt el danskt kött så kan väl djuren inte ha haft ett bra liv innan slakten?!

    Men visst, det kanske bara är jag som är kräsen som lider av ett extremt bra lukt-och smaksinne… Ibland är det bra att vara förkyld, känner mig nästan som en ”normal” människa då… 😦

    Gilla

Lämna ett svar till L Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect