vinbärspaj_creme_fraiche
Har ni plockat mycket bär i sommar ännu? Blåbären i skogen är på god väg och det sägs bli riktigt mycket i år med allt regn som kommit tidigare. Jordgubbar och andra trädgårdsbär finns det också gott om ännu. Här hemma har vi en gammal buske med vita vinbär som bara dignar av söta bär så den går snabbt att plocka av om man vill ha några deciliter till en paj.

Denna paj är väldigt krämig och saftig och bör stå till sig och gärna svalna något före servering. När du tar ut den är den väldigt lös då den är varm men låt den med fördel stå i kylskåpet en dag så blir den extra god. Servera den som den är, lite syrlig eller tillsammans med glass eller vaniljsås. En perfekt sommarpaj! 😛

Det här behöver du : 
125 gram smält smör
3½ dl vetemjöl
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Fyllning : 
4-5 dl vita vinbär (alt. röda)
½ dl strösocker
3 dl creme fraiche

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret. Blanda ihop vetemjöl med socker, vaniljsocker och bakpulver. Rör ihop med det smälta smöret och tryck ut smeten i en pajform. Jag använde en form ca 23 cm i diam. Ställ formen kallt under tiden du gör i ordning fyllningen.

Rör ihop vinbär med socker och creme fraiche. Häll i pajskalet. Grädda ca 35 – 40 min i 200 grader.

vinbärspaj_vita_vinbär

vita_vinbär_paj_recept

vita_vinbär_recept_paj_vinbärspaj

4 svar till ”Vit vinbärspaj med crème fraîchefyllning”

  1. Camilla.L profilbild
    Camilla.L

    Det måste jag testa på att göra med mina röda vinbär, tack! 😀

    Gilla

  2. Sara på Vardag.nu profilbild

    Vita vinbär, så snygga! Svarta och röda har mina föräldrar i trädgården, men vita har jag aldrig sett. Undrar om vita är sötare, surare eller ungefär detsamma som röda/svarta?

    Gilla

  3. Susanne profilbild
    Susanne

    Hej !
    Undrar bara var i ugnen du gräddat vinbärspajen?
    Och……..TACK för en superbra blogg som jag haft så mycket nytta av under åren !!
    Kram Susanne

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Jag gräddar den strax under mitten i ugnen.

      Gilla

Lämna ett svar till Susanne Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect