Inlagd rödlök

20140603-173922-63562193.jpg
Vill du ha ett galet gott tillbehör till tacos, pulled pork, till grillad fisk eller på tapasbuffen? Prova då detta busenkla tips!

Du behöver ett par rödlökar förstås sen är det bara en lag på vatten + ättika + socker + salt. 😛

Löken blir mjuk och härlig, mild men ändå smakrik.

Det här behöver du :
3 rödlökar
2 dl ättika 12%
1 dl vatten
2,5 dl strösocker
0,5 dl salt

GÖR SÅHÄR :
Skiva rödlöken.
Koka upp ättika och vatten tillsammans med socker och salt tills det löst sig. Lägg skivorna av löken i en glasburk och slå på lagen.
Förvara i kylskåp. Hållbarhet; 3 veckor.

15 svar till ”Inlagd rödlök”

  1. Marianne profilbild
    Marianne

    Tack, perfekt, detta måste jag prova! Hur länge behöver den stå i kylen innan den är lagom god?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Marianne!
      Ca ett dygn, då har den blivit riktigt god. 🙂
      /Linda

      Gilla

  2. Kimmik81 profilbild
    Kimmik81

    Ett sånt här recept har jag väntat på länge! Måste, måste, måste prova!!!
    TACK! 🙂

    Gilla

  3. Viola profilbild
    Viola

    Det är sååå gott! Gott till nästan allt, men då jag är lätt galen i skagenröror i all form så är drömmen, mörkt kavringsbröd, lätt smörat, riktigt skagenröra (med pepparrot) och toppa med inlagd rödlök, mums!

    Gilla

  4. Sara på Vardag.nu profilbild

    Farligt gott, det där. Gott på grillad korv också!

    Gilla

  5. Jenny profilbild
    Jenny

    Det är sååå gott- picklad lök kallas det också i 😀

    Kram

    Gilla

  6. Anne profilbild
    Anne

    Vad spännande. Har aldrig gjort. Men det får det bli ändring på. 🙂

    Gilla

  7. Katrin profilbild
    Katrin

    Detta har jag tänkt göra flera gånger, kanske ska göra det nu så är det klar till helgen:-)

    Gilla

  8. Gunilla profilbild
    Gunilla

    Såå jäkla gott!! Du undrar över ”Godaste Grilltillbehöret”…. Detta!! 😀

    Gilla

  9. Anna profilbild
    Anna

    Råkade köpa fel ättika, 24 % :(( funkar det tror du?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Anna!
      Jadå, ta halva mängden ättika o lite mer vatten bara.

      Gilla

  10. Marie profilbild
    Marie

    Man kan även lägga in hela smålökar s.k.”pickled onion”.☺

    Gilla

  11. Henke profilbild
    Henke

    Varför koka? Och ska man låta lagen kallna innan man slår på den över löken..?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Koka upp lagen så löser sig salt och socker lätt. Du kan slå lagen varm eller kall över löken, det spelar ingen roll.
      /Linda

      Gilla

  12. Sofia profilbild
    Sofia

    Hej! Har en fråga om hållbarheten. Gäller 3 veckor för en burk som man ”nallar” ur lite då och då? Håller den längre om man häller varm vätska på och sedan sluter tätt med lock (som med sylt) eller är det tre veckor som gäller oavsett? 🙂 Ljuvligt gott och jag skulle vilka göra ett storkok. Jag är nybörjare på ”pickling” så har inte så bra erfarenheter. 🙂 Tack för receptet!

    Gilla

Lämna ett svar till Sara på Vardag.nu Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect