Till mors dag åt vi denna goda daimkladdkaka till dessert. En riktig sötbomb men attans så god! 😛
Med daim i kladdkakan blir det extra crunch och bitigt, grädde ovanpå smaksätts även den med krossad daim och för det där lilla extra några droppar pepparmint. Den blir bara sååå god med seg kladdig choklad, krokant och after eight. 😉
Det här behöver du :
150 gram smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
3 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dubbeldaim
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao, vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning och sist av allt vetemjölet och krossad dajm. Häll smeten i en smord rund form ca 24cm i diam. (gärna med löstagbar kant). Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min i 175 grader. Ta ut kakan och täck med plastfolie och låt svalna i kylskåpet eller om du har ett kallt uterum/matkällare.
Servera med vispad grädde som du smaksätter med krossad dajm och några droppar pepparmint.


Lämna ett svar till Roxanna – Kamp efter Cancern – Mamma till Theo Avbryt svar