
Igår bakade jag en väldigt speciellt god rabarberpaj. Seg och knäckig, precis som jag tycker dom ska vara. Nog för att smulpaj är god, men denna är godare! 😛
Hittade receptet inne på Bakverk och fikastunder, där finns galet mycket hembakat och smarrigt så in och kika för att få lite (läs mycket) inspiration!
Det här behöver du :
ca ½ kg rabarber
125 g smör
0,5 dl sirap
0,5 dl grädde
2 dl havregryn
1,5 dl socker
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
GÖR SÅHÄR :
Skölj, skala och skär rabarbern i bitar. Smöra en pajform på 24 cm och täck bottnen med rabarber. Koka upp smör, sirap och grädde och tag av kastrullen ifrån plattan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smörblandningen. Bred massan över rabarberna. Grädda i 150 gr i 50 min.


Lämna ett svar till Inger Avbryt svar