hembakat_recept_frukostbröd_frallor_kuvertbröd
Hej alla godingar! ♥ Jag hoppas ni haft en riktigt härligt påsk med både påskharar och påskägg och god mat.

Här på ön har vi fått riktigt sommarvärme och kan bara ligga på altanen och steka sig i solen om man vill. Jag steker hellre inomhus men älskar värmen nu när den väl kommit och allt blir så mycket friare och enklare. Vi behöver inte kånka på tunga vedpåsar längre eller bry oss om vinterkläder och påpälsade barn och extrakläder till skolan. Snön och regnslasket är borta och inga leriga hundtassar att torka, det är helt ljuvligt att slippa! 😉

Solbrillorna på och sen njuter vi nu tycker jag. Det är dock hög halt pollen så det gäller att pilla i sig medikament för det kliar både i ögon och näsa hos både stora som små här hemma. Det nyses och snörvlar i ett. Det är hur som helst helt underbart att vara ute och bara njuta av alla blommor, knoppade buskar, utslagna träd, humlor, fjärilar och för att inte tala om FLUGOR som vaknat till liv! 😉

Nu har inte bonden släppt ut djuren ännu här utanför oss där dom brukar gå, så fler flugor väntas! Haha! 😛 Livet på landet…

Nu ska ni få ett lite lyxigare recept på härliga frukostbullar, eller kuvertbröd till en finare middag om man så vill. De vikta kuvertbröden innehåller lite mer smör i degen och smaken blir helt sagolik. Man kan nästan känna smaken av ”viket” av ett kuvert också, om ni förstår hur jag menar. Här kommer mitt recept, nyss provsmakade av mellanmåls-barnen med stora tummar upp!  😛

20 stora
Det här behöver du :
50 gram jäst
3 dl mjölk
3 dl filmjölk
4 ägg
150 gram smör
Ca 2 l vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en bunke. Arbeta med fördel degen i maskin. Ljumma mjölk och filmjölk till 37 grader, slå över jästen och rör ut.
Tillsätt äggen, smör och hälften av mjölet. Arbeta i maskin ca 10 – 15 min. Känn på degen före jäsning om du behöver tillsätta mer mjöl, den ska vara ganska kladdig men inte lös så den rinner.
Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
Ta upp på mjölat bakbord och arbeta in mer mjöl tills du får en smidig deg.

Dela i två och kavla ut varje del till en rektangel, ca 30*40. Vik över ena långsidan mot mitten och den andra långsidan ovanpå den. (se bild nedan)

Skär i tio bitar och gör likadant med den andra delen deg.

Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 min. Pensla m varmt vatten (ca ½ dl) utrört med ca 1 tsk ljus sirap. (eller ägg). Strö över havssalt och sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min i 175 grader.

kuverbröd_recept_frallor_smörgåsar_frukost_mackor_nybakat_frukostbullar
Nybakat bröd i solen med goda pålägg. Tummen upp från barnen. 😛

vikta_kuvertbröd_recept
Såhär viks degen. Från en rektangulär ”platta” viker du ihop från bägge långsidorna mot mitten och över varann.

hembakat_kuvertbröd
Skär i bitar och lägg ”upp och ner” på plåt.

kuvertbröd_recept
Låt jäsa, pensla med sirapsvatten och strö över havssalt och sesamfrön. Hade tänkt ta vallmo men de hade jag inget hemma så man tar de man har.

hembakat_recept_frukostbröd_frallor_kuvertbröd
Färdiggräddade! 😛

kuvertbröd_hembakat
Låt svalna något, ät och njut! Till frukost, mellanmålmål, buffé, middag eller frys in!

kuverbröd_smörgåsar_mellanmål_frukost_frrallor_recept

5 svar till ”Kuvertbröd med havssalt och sesamfrön”

  1. Martina profilbild

    Visst har vi härligt väder och denna årstiden är fantastisk. Bröden som väldigt goda ut även om jag inte äter vetemjöl längre 😉

    Gilla

  2. Gustav Lagerträd profilbild

    Ser helt fantastiskt ut ! Måste testas !

    Gilla

  3. Maria - Maten och livet i Barcelona profilbild

    Sparat och klart! Detta ska göras snarast 🙂

    Gilla

  4. Sandras Matkrypin profilbild

    Vilka fina bröd! Ser verkligen goda ut 🙂

    Gilla

  5. Webbyrå profilbild

    Hej, Jag bruka kolla på din blogg, den är jätte snygg, stilren, professionell. hejar på dig 😀

    Gilla

Lämna ett svar till Webbyrå Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect