hallongrottor_syltgrottor
Jolines hallongrottor hon gjorde häromveckan blev så galet goda! Lite större än vanliga, lite mer sylt och på toppen även glasyr! 😛

Dessa bakade hon ut i metallformar som jag fyndade på loppis förra sommaren, lite trixiga att pilla ur dock men med tandpetare i kanterna funkade det fint.
Perfekta kakor att frysa in och bara ta upp när man får oväntade kaffegäster! 😉

Det här behöver du :
200 gram smör
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Använd matberedare eller rör ihop degen för hand. Fördela det kalla smöret i skivor med mjölet. Tillsätt resten av ingredienserna och nyp ihop till en fast deg. Låt den vila i kylskåp ca 30-45 min. Ta sedan ut 30 lika stora bitar. Rulla varje till en boll och tryck ut i formar, papper, silikon eller aluminium. Gör ett hål i mitten och fyll med hallonsylt. Grädda i 175 grader ca 10-15 min.
Rör ihop glasyr och ringla över när kakorna svalnat.

joline_bakar_recept_hallongrottor

hallongrottor_recept

hallongrottor_syltgrottor_recept
Rör ihop glasyren av florsocker och vatten och ringla över när kakorna svalnat.

11 svar till ”Jolines hallongrottor med glasyr”

  1. Louise Solar profilbild

    Hej Linda!
    Vilka goda kakor. Tittar ofta in hos dig och följer din blogg. Själv har jag haft en lååång paus men nu är jag tillbaka på halvtid.
    /Louise, Loulas Kök

    Gilla

  2. Dejtingbloggen profilbild

    Såg riktigt goda ut! 🙂

    Gilla

  3. Sara profilbild
    Sara

    Har du något tips på hur man ser att kakor är färdiga? Sticka pinne i mjuk kaka funkar finfint men gör man samma på småkakor? Har alltid problem med att döma när de är klara eftersom de ofta är mjuka när de fortfarande är varma trots att de kanske är klara…

    Gilla

  4. Maria profilbild
    Maria

    Jag har använt mig av ditt recept på hallongrottor i några år nu, alla som smakar älskar dom verkligen! Det enda som jag undrar över är om dina kakor blir oljiga/fettiga i botten när du tagit ut dom ur ugnen? Kanske inte så mycket kakorna i sig, men själva pappersformen blir det så jag brukar alltid torka av dom innan jag lägger fram dom eller så tar jag bort dom från formerna helt.

    Gilla

  5. Anna J profilbild
    Anna J

    Nu blev jag väldigt sugen på just hallongrottor, en av mina favvo-småkakor. Glasyren gör att de ser extra festliga ut. Bra jobbat Joline!

    Gilla

  6. Anita profilbild
    Anita

    Åh vad bra att ha en familjemedlem som bakar. Jag blir lite avis!
    Det ser jättegott ut! Mums

    Gilla

  7. Anne profilbild
    Anne

    Hallongrottor extra allt, kan ju inte bli fel. Ser riktigt fina ut. Joline är verkligen duktig på att baka. 🙂

    Gilla

  8. Sofia profilbild

    Bra idé med lite större hallongrottor, mer av det goda! 😉

    Gilla

  9. Greyerzer profilbild

    Hallongrottor med glasyr ser väldigt lockande ut. Jag gillar när den blir litet rosa på sina ställen. Smaskens!

    Gilla

  10. Lizette Hult profilbild

    Oslagbar bra blogg du har!! Missa inte –> http://ungrik.blogg.se/

    Gilla

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect