kotletter_panerade
Go förmiddag mina vänner! Jag hoppas ni är riktigt sugna på ett gott recept. Det är inte alltid idéerna sprutar när det kommer till just fläskkotletter men det är något vi ganska ofta lagar till här hemma. Jag brukar köpa kotletter med ben och fettkappa och sedan bräsera dom i stekpanna riktigt länge i en god buljong, jag serverar dom sedan till t ex. söndagsmiddag med potatis, grönsaker och skysås, en riktigt husmansklassiker. Recept HÄR och HÄR och även HÄR. 😛

I detta recept har jag däremot skurit bort benen, bankat ut dom med köttklubban och dubbelpanerat dom före dom åkt ner i stekpannan. De ska stekas på ganska låg värme i smör för att paneringen inte ska brännas och för att de ska bli helt genomstekta och härligt gyllenbruna. Såsen jag har gjort till är en klassisk dragonsås, väldigt lik en bearnaise till smaken och busenkel att vispa ihop. 😉

Nu är det hög tid att sportlovs-gänget här gör sig i ordning för nu blir det snart Kalmar och Biostaden. Ha en fin dag allihopa! ♥

4 – 6 port
Dragonsås :
3 msk smör
1 msk torkad dragon
1½ msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 burk creme fraiche
2 msk grönsaksfond
1 msk pressad citron
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret tillsammans med torkad dragon i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölken och vispa slätt. Slå på mjölk lite efterhand och vispa hela tiden så det inte finns några klumpar. Vänd ner en burk creme fraiche, tilllsätt fond och låt såsen koka på medelvärme ca 15 min.
Pressa i citronsaft och smaka av med salt och peppar.

fläskkotletter_recept_panerade_kotletter
Dubbelpanera kotletterna genom att första doppa dom i mjöl, sen i ägg och sist ströbröd. Ströbrödet har jag kryddat med salt och vitpeppar. Låt dom sedan ligga och torka till på ytan en stund före du steker.
* Istället för ströbröd kan du använda panko. 

panerade_kotletter_fläskkotletter
Stek på låg/medelvärme i rikligt med smör.

kokt_potatis_panerade_fläskkotletter
Koka potatis…

dragonsås_recept_dragon
Och gör såsen.

sallad_gurka_tomat
Sallad…

panerade_fläskkotletter_recept_kotletter
Servera och njut av en riktig gomiddag! 😉

8 svar till ”Panerade fläskkotletter med dragonsås”

  1. Marion profilbild
    Marion

    Ska testas imorgon! Ser mumsigt ut!!!

    Gilla

  2. cicci profilbild

    Åhh så gott det såg ut 🙂
    Det blir nog middagen i detta hus i morgon 😛
    KramC

    Gilla

  3. Linnea profilbild
    Linnea

    Vad precis, jag hittade på/rensade kylen igår när jag lagade middag och det är ju nästan exakt din dragonsås jag gjorde. Jag hade dijonsenap och kycklingbuljong också och sen slog jag det över kycklingfiléer, rev parmesan över och hade in i ugnen. Blev helt fantastiskt gott och snabbt gick det.

    Gilla

  4. Maria - Maten och livet i Barcelona profilbild

    Så enkelt, men så gott! Synd att min ammande lillkille antaligen är allergisk mot mjölkprotein och ägg, så får vänta med att testa detta tills jag slutat amma. Receptet har jag sparat dock 🙂

    Gilla

  5. Lotta i Två små kök profilbild

    Men just ja! Kotletter som får lagas till länge har jag ju tänkt göra till Mannen i evigheter men inte kommit till skott. Tack för påminnelsen och bonusen med dessa panerade godingar!

    Trevlig helg!

    Gilla

  6. Jenny profilbild
    Jenny

    Jag lagade dom idag, supergott!!!

    Gilla

  7. Karin profilbild
    Karin

    Blev kvällens middag igår. Uppskattades av hela familjen!

    Gilla

  8. Anna-Karin profilbild
    Anna-Karin

    Mumsfilibaba! Vilken sås! Och så enkel – vi som har levt med tråkiga Bearnaisesåser på påse för att riktig är så svår – och så finns det ett substitut som är både faktiskt godare – och otroligt lätt! Tack!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect