fylld_köttfärslimpa
Igår lyckades jag äntligen få fram en middag på bordet. Vi har fortfarande sjukstuga här hemma och Joline och jag började bli ganska trötta på eländet så vi beslöt oss för att försöka laga middag. Febriga och förkylda lyckades vi få ihop en köttfärslimpa, kokt potatis, morötter och gräddsås, men det tog en hel eftermiddag. Känns som vi hade bomull i huvudet bägge två men slutresultatet blev himla gott! 😉

Av 800 gram färs blir det en köttfärslimpa som räcker gott och väl till 4 port. Vi fixade ihop en fyllning av finhackad paprika, philadelphiaost och riven ost – det blev super! En väldigt saftig och smakrik köttfärslimpa, självklart serverad med kokt potatis och rykande god gräddsås.

Det här behöver du : 
800 gram nötfärs
1 dl ströbröd
2 msk potatismjöl
½ dl mjölk
2 msk oxfond
2 tsk malen paprika
Salt & peppar

Fyllning :
½ röd paprika
½ gul paprika
50 gram philadelphiaost
2 dl riven, lagrad ost
2 tsk malen paprika

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop ingredienserna till köttfärslimpan. Låt stå kallt i kylen medan du gör fyllningen.
Finhacka paprika och rör ihop med philadephiaost, riven ost och malen paprikakrydda. Det ska bli en ganska fast fyllning, den går att forma till en avlång rulle att lägga i mitten. Ta ca 3/4 av färssmeten och forma till en avlång limpa i en ugnsfast form. Gör en urgröpning/skår i mitten och placera fyllningen där. Lägg på resten av färssmeten och släta till ytan. Grädda i ugn ca 50 min i 175 grader.

Gräddsås : 
2 dl grädde
2½ dl vatten
2 msk kalvfond
1 buljongtärning italiensk ört (Knorr)
1 msk soya
1 msk lingonsylt

GÖR SÅHÄR : 
Tillsätt alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sänk värmen. Låt småkoka ca 15-20 minuter. Smaka av.

fylld_köttfärslimpa_ost
Använd 3/4 av färssmeten och forma till en avlång limpa i en ugnsfast form. Gör en fördjupning och lägg i fyllningen.

köttfärslimpa_recept_husmanskost
Täck med resten av smeten och släta till ytan.

ostfylld_köttfärslimpa
Grädda ca 50 min i 175 grader. Koka ihop såsen och servera med potatis och morötter. Smaklig måltid!

8 svar till ”Ost och paprikafylld köttfärslimpa”

  1. Fröken Dill profilbild

    När man är sugen på köttfärslimpa – DÅ är man på väg att bli frisk
    tror fröken Dill och önskar krya på er

    Gilla

  2. Millans Värld profilbild

    Köttfärslimpa av alla varianter är supermat.
    Fick lust nu att göra det i helgen!
    Tack!

    Gilla

  3. milla profilbild

    Krya på er.
    Köttfärslimpa är riktigt gott och med denna fyllning kan det bara bli en höjdare:)

    Gilla

  4. mfmdkdf profilbild
    mfmdkdf

    Hej! När jag lagar köttfärslimpa simmar köttet nästan i all fett/vätska som kommer ut! Vad gör jag fel? (jag använde mig av köttfärs med 10% fett)

    Gilla

  5. Lina - Foodoholic profilbild

    Åh köttfärslimpa har jag tänkt att göra jättelänge nu, men det har inte blivit av, tack för inspirationen!

    Gilla

  6. Linnea profilbild

    Hej! Vad tycker du om svensk sjukhusvård? Jag tycker den är FÖRJÄVLIG. Bloggar om hur jag blir behandlad just nu på avdelning 22 i eskilstuna där jag är inlagd…. Hur personalen behandlar patienter och hur otroligt kränkt och utsatt jag känner mig…. Kolla gärna in bloggen och kommentera vad du tycker.. Kram!

    Gilla

  7. Camilla profilbild
    Camilla

    Lagade denna idag, jättegod!

    Gilla

  8. Marran profilbild

    Ser riktigt gott ut! Får ta och testa det någon gång framöver.

    Gilla

Lämna ett svar till milla Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect