
Denna supergoda purjolök och vitkålsgratäng är ett gott alternativ till vanlig potatisgratäng, eller pasta och ris.
Jag serverade den till dom saftiga morotsbiffarna häromdan och jag kan säga att den passar lika bra som ensamrätt (vegetarisk) eller serverat med en god kryddkorv, revben, halstrad fisk etc. En riktigt god basgratäng helt enkelt.
Det här behöver du :
2 purjolök
½ vitkålshuvud
1 vitlök solo
Salt & peppar
6 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde
3 ägg
Mandelspån
GÖR SÅHÄR :
Skölj och skär purjolöken i ca 2 cm bitar. Skär vitkålen i mindre bitar. Fräs allt i stekpanna tillsammans med en pressad vitlök solo och en klick smör. Salta och peppra. Slå på buljongen och låt den koka in på medelvärme innan du tillsätter grädden. Sänk värmen och låt sjuda ca 10-15 till det blir krämigt. Ta pannan från plattan och rör ner äggen. Häll allt i en smord, ugnsfast form. Toppa med mandelspån. Gratinera i ugn ca 20-25 min i 175 grader.






Lämna en kommentar