drömrulltårta_fluffig_smörkräm
Vem tycker inte en bit drömrulltårta till eftermiddagsfikat? En rulltårta jag inte gör allt för ofta men ett recept som verkligen tål att plockas fram ibland!

Vaniljsmörkrämen blir extra fluffig och fin om man vispar den länge med elvisp, använder rumsvarmt smör och tillsätter en äggula. Ett recept som passar att fylla chokladmuffins med också så spara det i gömmorna. 😉

Det här behöver du :
3 ägg
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl vetemjöl

Vaniljsmörkräm :
150 gram smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao och vetemjöl och sikta ner i äggsmeten. Vänd runt väl.
Häll smeten i långpanna på bakplåtspapper, vik upp kanterna så du får storleken ca 30*40. Grädda i ca 10 min 225 grader.
Stjälp upp på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla bottenspåren med kallt vatten så går det lätt att lossa. Låt svalna under tiden du gör smörkrämen.

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp tills det blivit riktigt fluffigt och vitt. Tillsätt en äggula och vispa en minut till.
Bred smörkrämen över rulltårtan och rulla ihop från långsidan med hjälp av bakplåtspappret den ligger på. Lägg rulltårtan i frysen ca 10-15 min innan du skär upp så får du fina skivor.
Förvara därefter i kylskåp.

drömrulltårta_smörkräm

rulltårta_drömtårta_drömrulltårta_smörkräm_vanilj

6 svar till ”Drömrulltårta med fluffig vaniljsmörkräm”

  1. Camilla Hansson profilbild
    Camilla Hansson

    Hur gör du för att fylla muffins med krämen?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Camilla
      Låt muffinsen svalna, fyll sen en spritspåse m smörkräm, använd en tyll med lång, smal topp o tryck igenom muffinsen på toppen o spritsa i önskad mängd.
      /Linda

      Gilla

  2. Sara Drewsen profilbild
    Sara Drewsen

    Ett annat sätt att fylla muffins (om man inte har en lång tyll) är att göra ett hål med en sån där äppelurkärnare och sen fylla med en vanlig tyll eller liten sked. På med frosting så syns inte hålet. 🙂

    Gilla

  3. Britt-Marie G profilbild
    Britt-Marie G

    Vill gärna lämna ett tips: Jag gör nästan likadan rulltårta, men jag har ibland bytt ut vetemjölet och i stället använt mig av 3/4 dl potatismjöl i stället. Potatismjölet kan ju klumpa sig litet så därför siktar jag i det. Då kan glutenallergiker också fika.

    Gilla

  4. Linnea profilbild

    Åh, dina Bilder ser ALLTID så smarriga ut, färgglada och fina! Varit frånvarande från bloggen ett tag, men nu är jag igång och bloggar igen! 2014 ska bli MITT år, jag SKA gå upp i vikt och börja må bra! Hoppas du hade en underbar jul och nyår! Kraaaam!

    Gilla

  5. Spirou profilbild
    Spirou

    Väldigt god och väldigt lätt men tyvärr så spricker den i slutet när man rullar den

    Gilla

Lämna ett svar till Camilla Hansson Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect