tunnbrödssnittar_rökt_kött_rådjur_pepparrot
Innan jul fick jag en fint, rökt baklår av rådjur från bästa vännen. Det är det ultimata drinktilltugget, serverat på träskärbräda med enbart en kniv. Ett snacks till en kall öl, likaväl som en finare anrättning av lyxmiddag.

Rökt kött är en delikatess i sig, oftast godast naturell. Upphängd på spishyllan med bara en kniv i läderrem – redo att avnjutas när andan faller på. Jag serverade det på vårt julbord här hemma men har såklart massor kvar.

Läckra tunnbrödssnittar till nyår är aldrig fel och här har jag använt philadelphiaost, riven pepparrot och ruccola tillsammans med tunna skivor av det rökta köttet. Garanterat uppskattade och väldigt enkla att göra. 😛

40 st
Det här behöver du : 

4 mjuka tunnbröd
1 förp philadelphiaost (200 gram)
4 tsk riven pepparrot på tub
Ruccola
200 gram tunt skivat rökt rådjurskött

Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Bred philadelphiaost på tunnbröden. Bre ut en tesked av pepparroten på varje. Strö över ruccola. Skiva det rökta rådjursköttet fint och lägg över. Salta och peppra. Rulla ihop längs med långsidan. Plasta in och låt gärna ligga i kylskåpet nån timme före servering. Skär upp varje rulle i 10 st snittar.

rökt_rådjur_baklår

snittar_nyår_tips_nyårsmat

snittar_tilltugg_nyår_förrätt_tunnbröd

rökt_rådjur_baklår_kött_vilt_snittar

5 svar till ”Snittar med rökt rådjurskött, färskost och pepparrot”

  1. Anna/Frostrosor profilbild

    Så gott! Smarrigt med pepparrot till, har lärt mig att äta det senaste åren. Kul att få ätbart från vänner!

    Vår familj beställde för andra året i rad en basturökt kalkon av en bekant. Vi är tre familjer som delar på den och kalkonen är så god att äta på rågknäcke med dijon, majonnäs, chornicons och gelé. Smaskens!

    Gilla

  2. Anna profilbild
    Anna

    Om man inte har rådjurskött, vad kan man ta då istället som blir likvärdigt?

    Gilla

  3. Anna lundberg profilbild
    Anna lundberg

    Hej! Detta såg suupergott ut. Har du testat att göra dessa en dag i förväg någon gång? Förvara rullarna i folie i kylen å sen bara skära upp dem när de är dags? Man vill ju inte att brödet ska bli svampigt…

    Tacksam för svar!
    Hälsar anna

    Gilla

  4. Anna profilbild
    Anna

    Tunnbrödrullarna med rökt kött och Philadelphia osten är så god!! Jag sitter nu och tittar mig omkring för att hitta något till lördagens middag, ska ha en liten bjudning 🙂 Du har hjälpt mig förr med ett lyckat koncept med italienska buffén – det blev en hit. Förrätt, Varmrätt och Efterrätt…det behöver jag tips på – så nu ska jag leta omkring lite. Kram från Norrland

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Anna!
      Tack så mycket. 🙂 Hoppas du hittar nåt gott!
      /Linda

      Gilla

Lämna ett svar till Anna/Frostrosor Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect