
Härliga december är äntligen här! Det känns skönt att lämna gråa, regniga november och kliva in i julmånaden med advent och allt som hör julen till. Nu kan man fritt påbörja, pynta och pyssla med allt utan att man ”tjuvstartat”. 😉
Här hemma äter vi ofta gröt till frukost, ofta mannagryn eller havregryn. Ibland när tiden är knapp så blir det yoghurt eller filmjölk och för att piffa till dagens viktigaste mål har jag gjort en pepparkakskrydda som passar till både gröt och yoghurt-frukostar.
Med malen nejlika, ingefära och kanel rör jag ihop ett socker som enkelt kan användas för att både söta och ge julig smak på morgnarna.
Både gott och väldoftande. Du kan använda kryddblandningen utan socker om du vill och även byta ut strösocker mot muscovado, rå/rörsocker, stevia etc. Allt som faller dig på läppen. 😛
Det här behöver du :
5 msk kanel
4 msk malen ingefära
3 msk malen kryddnejlika
Valfri mängd socker
GÖR SÅHÄR :
Blanda kryddorna med ev. socker. Smaka av med lite filmjölk eller yoghurt. Häll upp på burk. Krydda frukosten och njut av julens smaker.

Malda kryddor av ingefära, nejlika och kanel.

Rörs ut tillsammans med socker.

En strut av bakplåtspapper när man ska hälla upp på burk förhindrar socker o kryddor i hela köket! 😉

Årets adventsljusstake jag hittade på fyndkällaren. (Ölands Köpstad)

Lämna ett svar till Sofie Mumsfillibaba Avbryt svar