pulled_pork_kryddor
En bit kött, kryddor & en ugn och så en herrans massa timmar! = PULLED PORK ♥

Alla kan laga till detta vansinnigt goda kött, långlagat i många timmar i låg ugnstemperatur är allt som krävs för att lyckas.
Köttet väljer du helt och hållet precis vilket du vill, experimentera och hitta din favorit. Så länge du har ett fint kött, (helt eller i skivor funkar också) så kan du använda dig av både gris och nöt. Pulled pork är ju just gris och där tycker jag karréstek är det allra godaste. Det är en fördel med lite insprängt fett som ger extra smak och saftighet. Skinkstek, bog, lägg, kotlett fungerar också fint!

Vill du göra pulled beef med nötkött är tillagningen exakt densamma, inga konstigheter. Välj då fransyska, entrecote, biff, flank etc. (Recept o bilder HÄR)

Kryddorna till denna rätt är väldigt varierad och har egentligen inga gränser eller mått. Jag gör nog aldrig samma nån gång när jag tänker efter, men lite hetta ska de vara, antingen med harissa, chilipasta eller D’Elidas brukar jag använda.

Det här behöver du :
2 fina karréstekar ca 1,5kg/st
3 msk oxfond
2 dl stark ketchup el. bbq-sås
2 msk flytande honung
1 msk D’Elidas chilisås
1 msk bbq grillkrydda

1 gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
Vatten/buljong

GÖR SÅHÄR :
Ta fram en ugnsfast form. Lägg i karréstekarna. Rör ihop alla ingredienser till kryddblandningen och täck köttet på bägge sidor. Hacka den gula löken och lägg runtom.
Ta ett vanligt bakplåtspapper och täck över, tryck ner det lite i kanterna i formen.
Stek i ugn ca 7-8 timmar 100 grader tills köttet är så mört att det lätt går att dra isär.
Efter halva tiden brukar jag vända stekarna och slå på vatten/buljong så det täcker botten i formen.

När rättten är klar och du dragit sönder köttet kan du alltid krydda extra efteråt om det behövs mer sälta, mer chili eller vätska såsom vatten eller buljong. Smaka dig fram.

Servera ungefär såhär : 
Pitabröd, tortillawraps, hembakade tunnbröd, som gyros till klyftpotatis, till ris och en kall tzatziki, i baguette etc etc.

pulled_pork_recept_kryddor
Förbereder kryddning och lök.

pulled_pork_kryddning
Pensla kryddblandningen på köttet och lägg ner lök och vitlök.

pulled_pork_i_ugnen_recept
Täck formen med ett bakplåtspapper och tryck ner det runtom kanterna. In i ugnen nu 100 grader en sisådär 7-8 timmar… 😉

pulled_pork_kött_recept
Efter halva tiden vänder jag köttbitarna och tar bort bakplåtspappret och pytsar på med lite buljong.

pulled_pork_recept
Färdiglagat, nu går det att pilla eller dra sönder köttet lätt och det är så mört så det bara smälter i munnen. Smaklig måltid!

21 svar till ”Pulled pork – recept och tillagning”

  1. Anne profilbild
    Anne

    Den här varianten på Pulled pork har jag helt missat. Brukar göra den med bland annat citron, Tony`s krydda, olivolja och harissapasta i kryddblandningen vilket blir så himla gott. Receptet har jag hittat här på din sida. Kanske ska jag testa denna också. Blir det något mildare med den här kryddblandningen?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Jo, absolut. Den blir mkt mild och lite mer barnvänlig kanske. Man kan ju alltid droppa på extra chili efteråt! Alla varianter är goda, beror helt på dagshumör o vad jag har för kryddor hemma. 🙂
      /Linda

      Gilla

  2. BakLotta profilbild
    BakLotta

    Sååå gooot!!
    Sist jag gjorde detta, till 18-åringen som skulle bjuda kompisar, bad jag min man köpa,”två, benfri, svensk, fläskkarre, ca 2 kilo” hmmm missade skriva hel bit så han kom hem med 2 kilo i skivor, fanns ingen tid att köpa nytt, så jag la ner alla skivorna tät ihop som en bit, gjorde som vanligt och det fungerade utmärkt!
    Enkelt och kul att lära ut till ungdomarna som helt plötsligt förstår att de också skulle kunna lyckas.

    Tack för en inspirerande sida!
    /Lotta

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Precis Lotta! Skivor funkar också fint.
      /Linda

      Gilla

  3. Catharina profilbild
    Catharina

    Underbart. Har sett dina bilder på pulled pork i veckan och hade köpt karre. Nu är de inne i ugnen:) Första gången familjen ska få pröva detta. Tack för jättebra recept Linda!
    Hälsningar Catharina

    Gilla

  4. SaraH profilbild

    Pulled Pork är så grymt gott. Vi brukar köra massa olika plock till när vi har det, eller i tunnbrödsrulle. Men det är ju så gott så man kan nästan äta det helt utan något tillbehör.

    Gilla

  5. Fröken Nilsson profilbild

    Mmm det är ju så gott! O tänk jag kom på att jag har 2(!!) burkar klar pp i frysen, middagen o lunchlåda räddad 🙂

    Gilla

  6. Frida profilbild
    Frida

    Hej, ville bara säga att jag precis trillade in på din blogg och jag är fast. Har snart gått igenom 20 sidor och hittat massor av recept som låter riktigt goda 🙂

    Gilla

  7. Gia - Bokfrossa profilbild

    Chipotlepaste brukar jag ha i, blivit helt fast i den 🙂

    Gilla

  8. Sara på Vardag.nu profilbild

    Pulled pork har blivit en klassiker på nolltid, verkligen! Jag hade en låda i frysen som blev bolognese i helgen – bra resträtt!

    Gilla

  9. Per-Anders profilbild

    Mums! Pulled pork rules!

    Gilla

  10. Hanna profilbild

    Så VANSINNIGT gott!

    Gilla

  11. Lina - Frisör profilbild

    Kör en frågestund om hår på bloggen så passa på att fråga allt ni vill veta! Fråga t.ex om löshår, avfärgning, vad vi tar för priser, vad just du skulle passa i, hur man behåller en knallig färg, vad som är inne, ute, balsammetoden osv osv. Finns huuur mycket som helst att fråga om håret så passa på, jag svarar på ALLT! 🙂

    Gilla

  12. BrittMarie profilbild
    BrittMarie

    Måste absolut prova ditt recept. Låter väldans gott. 🙂

    Gilla

  13. rikard profilbild
    rikard

    Hej, vad hände med löken efter att du vände sekarna eftr halva tiden? Tog du bort dem?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Rikard!
      Löken får vara med hela tiden, den blir väldigt mjuk o nästan smälter ner! Supergott.
      /Linda

      Gilla

  14. emma profilbild
    emma

    Hej låter supergott men hur många räcker det till? 🙂

    Gilla

  15. Kissen profilbild
    Kissen

    Gjorde Pulled Pork enligt ditt recept (eller ja, med modifikation, men gör egen sås med ditt recept som förebild) och det är ju så fantastiskt enkelt och gott. Fått min pojkvän fullkomligt salig i det, fick han skulle vi äta det varje vecka. Haha. Nu står 1,5 kilo karré på spisen och är redo för ugnen under natten. ^^
    Så har vi god mat att plocka av hela helgen. Har ätit den i smörgås och med sallad och plock, funderar på att göra tortillawraps denna gång. 🙂

    Tusen tack för ett bra marinadrecept! Och perfekt med tipset om bakplåtspapper när jag har en stor stek som inte får plats i min form med lock.
    Så mycket godare än att bara ha chilisås på som många verkar, eller värre, att köpa färdig pulled pork… :O

    Gilla

  16. Anki profilbild
    Anki

    Vilken tur det går att hitta dina ”gamla recept” – det blev jättegott!

    Gilla

  17. Linda profilbild
    Linda

    Jag har ätit detta å tycker det är såå gott! Nu är det dax att prova själv…!
    Skulle man kunna göra detta i en lergryta, sån där med lock som man lägger i vatten innan användning ,vet inte vad den egentligen heter… Romo nåt eller så??
    Tack för alla goda recept!!

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Linda!
      Pulled pork är exemplariskt att laga i lergryta – funkar jättebra! 🙂 Lycka till och glad påsk!
      /Linda

      Gilla

Lämna ett svar till kryddburken Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect