kladdkaka
Den är väldigt bortglömd här hemma måste jag erkänna, och inte heller så ofta jag gör en ren, klassisk kladdkaka utan krånglar ofta till det med extra choklad, nötter eller annan topping men här är den – den absolut godaste, enkla, snabba röra-ihop-i-kastrull-kladdkakan!

Dom här bitarna hade jag i frysen och det är faktiskt de goooodaste när dom är lite halvtinad och extra hårda och sega. Fluffigt vispad grädde och några physalis… Så gott, gott, gott! 😛

Det här behöver du : 
150 gram smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
3 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao, vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning och sist av allt vetemjölet. Häll smeten i en smord rund form ca 24cm i diam. (gärna med löstagbar kant) Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min i 175 grader. Ta ut kakan och täck med plastfolie och låt svalna i kylskåpet eller om du har ett kallt uterum/matkällare.

 

 

11 svar till ”Kladdkaka – utan krusiduller”

  1. Micke profilbild
    Micke

    Hur många grader på ugnen?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      175 grader
      /Linda

      Gilla

  2. Helena Nilsson profilbild
    Helena Nilsson

    Härligt att hitta ett recept som inte kräver en miljon ingredienser. En riktig klassiker. 🙂

    Gå gärna in på min blogg (länkar nedan) och kolla in finalisterna i min mat- och baktävling. Sedan är det bara att rösta på din favorit. Temat är egna varianter på amerikanska recept, underbart!

    http://helenasmatresa.blogspot.se/2013/10/cookie-dough-tryfflar.html
    http://helenasmatresa.blogspot.se/2013/10/flaskfileburgare.html
    http://helenasmatresa.blogspot.se/2013/10/cashewbullar.html

    Ha det gott!
    Helena

    Gilla

  3. Emma profilbild
    Emma

    Jag håller med! Både frysen (eller kylskåpskall funkar också) och det enkla med att äta en god kladdkaka utan krusiduller.

    Gilla

  4. UllanBullan testar i köket profilbild

    Enkla chokladkakor kan man inte få nog av …

    Gilla

  5. Kristina profilbild
    Kristina

    Låter som ett recept precis i min smak. Fast för mig är det saltet son gör den stora skillnaden mellan en jättegod och en perfekt kladdkaka! En stor nypa!

    Gilla

  6. Sofie Mumsfillibaba profilbild

    Så enkelt och så gott! jag håller med.
    Ska ha lite halloweenfest i helgen och funderar på att göra en enkel kladdkaka till dessert. Med spindelmönster av vit choklad på och orange frukt (physalis, sharon…). Blir nog bra det!

    Gilla

  7. Gustav Lagerträd profilbild

    Håller helt med , ibland krånglar man till det för mycket.
    Måste bara fråga var faten är ifrån ? dom är ljuvliga !
    // Gustav

    Gilla

  8. Sofie Johansson profilbild
    Sofie Johansson

    Halå,
    Jag har tänkt att göra dubbel sats av denna då jag har en större form, och det är väl egentligen bara att tänka på att tillagningstiden förlängs?
    Sen en annan fråga, när man använder gelatin och ska göra dubbla satser, till exempel till mousse, är det bara att dubbla antalet gelatinblad också?

    Tacksam för svar 🙂
    Sofie

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Sofie!
      Ja, tiden i ugnen får du förlänga ngt m dubbel sats. Kolla den lite då o då ju den känns.
      Gelatinblad bara dubblar du.
      /Linda

      Gilla

Lämna ett svar till Micke Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect