pizzaknyten_piroger_skinkfyllning
Hej igen alla fina bloggvänner, nu är jag tillbaka i rutan igen efter en underbar midsommarhelg med familj och vänner. Så skönt med lite ledighet och koppla bort dator och kontor ett tag och istället njuta av sommar och sol, god mat, busiga barn med utflykter och grillkvällar.

Mycket har vi hunnit i helgen och roligt har vi haft men nu tänkte jag styra upp kryddburken med lite nya recept och tips till sommarlov och semester då det vankas picknick och strandhäng. Här har jag gjort små enkla knyten av pizzadeg och fyllt med strimlad skinka och mjukost, världen enklaste picknickmat men också som tilltugg och mellanmål. Gör MÅNGA för de har en rykande åtgång, frys in och packa ner i strandväskan så är dom tinade när ni väl ska äta.

Fyll dom med vad ni önskar, mjukost blir otroligt gott, sen kan man variera skinka med salami, grillad kyckling, eller strimlade grönsaker. Se det som ett basrecept och variera efter vad som finns hemma i din kyl! 😛

Glöm inte bort att arkivet här på kryddburken är ganska stort så kika in under kategorierna PICKNICK och MELLANMÅL så hittar ni massor med idéer!

ca 24 st
Pizzaknyten :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvetemjöl
½ dl rapsolja
Salt

Mjukost (Kavli goudaost)
Rökt skinka

GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck ut varje deg på mjölat bakbord med lätt oljade fingrar till 2 stora runda och tunna pizzor. Skär varje pizza i 12 trekanter och lägg fyllning på varje trekant och rulla ihop. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispad ägg och strö över sesamfrön. Grädda ca 15 min i 200 grader.

* Fyllningen gör jag lite på en höft, har inga direkta mått på hur mycket men ca 1 rågad matsked till varje knyte. Jag rörde ihop en halv ask mjukost med ca 200 gram skinka.

piroger_pizzaknyten_skinka_mjukost_picknick_sommarmat
En plåt redo för gräddning.

pizzaknyten_pizzadeg_skinka
Nygräddade!

piroger_skinkfyllning_mjukost
Och med fyllning! 😉 Prova gärna och gör din egen favoritfyllning.

10 svar till ”Pizzaknyten med skinka och mjukost”

  1. Sofia profilbild
    Sofia

    MUMS! Tror du man kan blanda i lite pizzakrydda för att få fram lite extra pizzasmak? kanske ananasbitar så blir det mer hawaii stuk? oj oj oj…. tankarna bara flyger iväg! Blir nog dubbelsats! 😀 Älskar din blogg Linda! Den förgyller mitt matliv!

    Gilla

  2. Anna (Kvinnan) profilbild

    Gud så gott! Godare än pizzabullar eftersom fyllningen lär bli saftigare. Detta kommer jag göra och ha som mellanmål helt klart!

    Gilla

  3. Mårtenssons kök profilbild

    Smarrigt gott, och fyllningen ska vi absolut prova nästa gång det bakas pizzasnurror i vårt kök.
    Skönt att koppla ner datorn ibland, det behövs verkligen. Det blir så mycket roligare också sen när den startas igen:)

    Ha en fin vecka,
    kramar

    Gilla

  4. Anneli profilbild

    Detta måste jag testa 🙂

    Gilla

  5. Sara på Vardag.nu profilbild

    Gott! Piroger var det längesen jag åt. Perfekt picknickmat 🙂

    Gilla

  6. Josefine profilbild
    Josefine

    Detta ser ju sååå gott ut!
    Borde väl funka med kalkon istället?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Absolut Josefin!

      Gilla

  7. Annica profilbild
    Annica

    Hej! Idag ska dessa bakas, men insåg att jag inget durumvete hade, men det måste väl gå bra med vanligt?

    Gilla

  8. Caroline profilbild

    Mums!! Tack för idén älskas av både stora å små!!

    Gilla

  9. kryddburken profilbild

    Ni har massor med bra idéer och självklart kan ni variera både fyllning och mjölsort efter eget tycke o smak!
    Ha en fin dag!
    /Linda

    Gilla

Lämna ett svar till Annica Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect