kebabrulle_lövbiffsrulle
Vill du njuta av en hemmagjord kebabrulle med grymt mört kött? Välj då lavash, mjukt tunnbröd och lövbiff. Dööögott säger jag bara! Låt lövbiffen bräsera i en buljong med massor av smaker tills den blir så mör att den bara smälter i munnen. Fyll rullen med lök, krispiga grönsaker och en god kebabsås… Ja, det blir inte bättre än så en tisdag. 😛

4 port
Det här behöver du : 

Lavash tunnbröd
500 gram lövbiff i skivor
2 msk tomatvinäger (Mutti)
1 msk tomatpuré
1 tsk D´Elidas chilisås
1 finriven vitlöksklyfta
1 liter oxbuljong
1 burk creme fraiche
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär lövbiffen i strimlor. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn på köttet så det får fin färg. Rör ner tomatvinäger, tomatpuré, chilisås och riv ner en vitlöksklyfta. Sänk värmen till medel och slå på buljongen så det knappt täcker köttet. Låt bräsera ca 1 timme. Tillsätt mer av buljongen efterhand den kokar in. När köttet är riktigt mört rör ner en burk creme fraiche och låt puttra tills du fått en krämig sås runtom köttet. Smaka av med salt & peppar. Fyll lavashbröden med lök, paprika, tomat, zucchini och lövbiff. Rulla ihop – ät och njut!

lövbiff_kebabrulle
Härligt god lövbiff som ska bräsera så den blir riktigt mör.

kebabrulle_fyllning_lövbiff
Krispig lök och grönsaker tillhör en god rulle.

lövbiff_bräsera
Köttet bräseras i buljong – låt de få ta lite tid att få det riktigt mört. Segt, hårt kött är inte gott och jag lovar du kommer verkligen älska det här! 😉

kebabrulle_lövbiff
Värm gärna brödet och slå in rullen i folié så håller sig maten varm!

lövbiff_lövbiffsrulle_wrap_kebabrulle
Lägg på lövbiffen, toppa om du vill med en extra kebabsås. Recept HÄR!

lövbiffsrulle_kebab_rulle
Mmmmmmm….. ”Kebabrullen” du enkelt gör hemma! 😛

14 svar till ”Lövbiffsrulle”

  1. Sussi Hägg profilbild
    Sussi Hägg

    Åh så gott det såg ut
    Det ska jag prova 🙂
    Kramis bästa Linda ❤

    Gilla

  2. Sara på Vardag.nu profilbild

    Ramlade in på ditt tidigare recept på hemmagjord kebab och tänkte testa det. Det är ju så gott! 😀

    Gilla

  3. annamaria profilbild

    Tomatvinäger har jag inte hittat här, får leta lite. Det låter spännande, känns gott i en potatissallad också kanske.

    Gilla

  4. […] Vill du njuta av en hemmagjord kebabrulle med grymt mört kött? Välj då lavash, mjukt tunnbröd och lövbiff. Dööögott säger jag bara! Låt lövbiffen bräsera i en buljong med massor av smaker tills den blir så mör att den bara smälter i munnen. Fyll rullen med lök, krispiga grönsaker och en god kebabsås… Ja, det blir inte bättre än så en tisdag. […]

    Gilla

  5. Sofie Mumsfillibaba profilbild

    Gud så gott! Rullar är perfekt sommarmat med lite av varje i.

    Gilla

  6. Martina profilbild

    Mums så gott det såg ut, ha en trevlig kväll!

    Gilla

  7. Mårtenssons kök profilbild

    Kebabrulle äter vi aldrig, men en lövbiffsrulle skulle vi absolut inte tackat nej till, jisses så gott det låter!

    Gilla

  8. Hanna Arvidsson profilbild
    Hanna Arvidsson

    Var kan man hitta sådana tunnbröd?

    Gilla

  9. Henrik - En Salig soppa profilbild

    Så jäkla gott!! Detta går det bli inom kort 😛
    Som vanligt, tack för inspirationen 🙂

    Gilla

  10. julia profilbild
    julia

    Gjorde det här igår och jeesus vad gott det blev! Tack!

    Gilla

  11. Therese profilbild
    Therese

    Jösses vad gott det verkade!!!

    Gilla

  12. kryddburken profilbild

    Dessa bröd hittar jag ofta på Netto bland annat.
    /Linda

    Gilla

  13. Erica profilbild
    Erica

    Vilken av delidas chilisåser är det du använder? Finns både röd, grön och gul har jag sett.
    Måste prova detta recept!

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Erica!
      Jag använder bara den gula – originalet! Tycker den är absolut godast.
      /Linda

      Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect