Lördagkvällens middag

20130601-134756.jpg
Sitter inne o huttrar medan regnet står som spö i backen, idag är det verkligen innesittarväder o grillen får stå tillbaka. Men dagar som dessa ger ju utrymme för lite mer matplanering och det är alltid kul! 😛

Har varit i Kalleguta o knyckt lite rabarber också så jag fortsätter spåna på dessert, tips nån kanske?

13 svar till ”Lördagkvällens middag”

  1. Eva profilbild
    Eva

    Om jag hade haft rabarber så skulle jag slängt ihop en god rabarberclafouti och serverat med lättvispad grädde. Mums!
    http://www.alltommat.se/recept/Clafouti-pa-rabarber-8227

    Gilla

  2. Ina profilbild

    De här rabarbermarängerna är gudomliga… Du MÅSTE prova!!!
    Superlätt att göra också…

    http://dailyinakitchen.com/2013/05/23/rabarbermarang-rhubarb-meringue/

    Gilla

  3. Min Lilla Kokvrå profilbild

    Den middagsmenyn ser inte helt fel ut :)Själv ska jag ge mig på Pernillas kycklingpaj till kvällen. Här har vi för övrigt riktigt varmt och skönt, så grillade gjorde vi till lunch.

    Ha en skön lördags kväll!!

    Gilla

  4. annamaria profilbild

    Dessa underbara rabarber! Jag gjorde en ny variant på Rabarberpaj med vit choklad…helt galet försvinnande god!

    http://annamariasmatblogg.blogspot.se/2013/05/rabarberpaj-med-vit-choklad.html

    Gilla

  5. Eve profilbild

    Jag är verkligen frälst i vanlig och enkel rabarbersmulis! Serveras med vaniljglass, vaniljvisp eller marsan. Mums!

    Gilla

  6. m i l l a h . s e profilbild

    Vad fint du skriver!

    Förra sommaren gjorde vi en variant på marängswiss/marängtårta flera gånger. Kokade en rabarberkompott och varvade med glass, grädde och maränger – supermums med det syrliga och det söta!
    Vi gjorde antingen med tårtbottnar, eller som swiss med vanliga maränger, helst hemmagjorda så klart 🙂

    Mmmmm, nu blev jag supersugen, måste nog göra sån snart igen!
    Ha det gott!

    Gilla

  7. Frida profilbild

    Ååååhhh! Kalleguta! Får mig att längta! Semestern i stugan vi hyrde där var en av de bästa på länge! (Och kan det verkligen snart gått 2 år?)

    Gilla

  8. Rockbruden profilbild

    Något som jag tycker verkar gott är rabarberkompott som man har blandat ihop lite slarvigt med vaniljglass, så att det blir lite grann som rabarberglass. Jag har för mig att min systers farmor brukar göra något liknande.
    Sen är ju en klassisk smulpaj med vaniljsås till alltid ett säkert kort.

    Gilla

  9. Sandra profilbild

    Åt jättegod rabarber o kokospaj igår, väldigt god smakkombination 🙂

    Gilla

  10. Anna J profilbild
    Anna J

    Jag har frossat i rabarber hela helgen. Igår gjorde jag en jättegod rabarberpaj med kokos i smuldegen till mina fikagäster och idag gjorde jag en rabarberkräm som passade utmärkt till kvällsmackan alldeles nyss- Spännande att höra vad din efterrätt med rabarber blev.

    Gilla

  11. Mårtenssons kök profilbild

    Ja men det ser väl ut som en smarrig middag på menyn och med rabarberdessert kan det väl inte bli så mycket sämre…
    Kanske lite sent med ett tips men du kanske kan få användning av det vid ett senare tillfälle, en paj som vi gärna gör och som är så god är en lite segare variant, du hittar den här:
    http://martenssonskok.blogspot.se/2011/06/nar-vi-bjod-hem-hasse-pa-middag-i.html
    Annars är denna med ananas och rabarber också så god:
    http://martenssonskok.blogspot.se/2012/05/rabarb-moter-ananas-i-en-harlig-paj.html

    Matplanering inför veckan fick vi också gjord idag, regniga dagar hinner man verkligen med en hel del.
    Ha en fin vecka,
    kramar

    Gilla

  12. kryddburken profilbild

    Ojojoj va många goda tips!!
    Ja, ni ska få veta vad det blev till slut… 😉
    Underbara ni är.
    /Linda

    Gilla

Lämna ett svar till m i l l a h . s e Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect