
Vill ni ha tips på världens enklaste och i allra högsta grad en vansinnigt god dessert? Tja, eller mellanmål eller picknick-fika, då ska ni prova detta!
Att vi dessutom tar tillvara på gamla torra brödkanter blir ett rejält plus i kanten, istället för att kasta.
Om ni gillar pannkakor, kanelbullar och fattiga riddare då måste ni bara prova, måste, måste, måste!! 😛
Det jag har använt är kort och gott gamla torra brödkanter och pannkakssmet, ner med allt i en form, strö över socker och kanel och in i ugnen.
Smaken är sagolik, det blir fluffiga fattiga riddare att skära i rutor med rejäl smak av kanelbullar. Vill man så kan man ju dessutom sticka ner några äppelskivor så vips har vi en fullfjädrar äppelkaka också. Lika god ”nybakad” som kylskåpskall… 😉
Det här behöver du :
Vitt bröd, gärna torrt och några dagar gammalt…
Mängden här är inte så noga.
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
8 dl mjölk
4 ägg
en liten gnutta vaniljsocker
GÖR SÅHÄR :
Vispa ihop mjölet och bakpulvret och vaniljsockret med häften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Vispa allt väl. Bryt brödet i bitar och blanda ner i smeten. Häll upp i en smord ugnsfast form. Strö över socker och kanel. Grädda i ca 20-25 min 200 grader.

Överbliven torr rostfranska och en halv baguette.

Häll ner i en smord ugnsfast form.








Lämna ett svar till UllanBullan testar i köket Avbryt svar