,

Sesamgifflar

gifflar_sesamgifflar_recept
Skönt med fredag, eller va?! Hur va de nu?! Fredag? Onsdag…!

Vi säger fredag så kan jag ju passa på att tipsa om dessa sesamgifflar till kommande helgfrukost! Helt galet goda… 😛

Ca 25st
Det här behöver du :
50 gram jäst
50 gram smör
5 dl mjölk
2 msk honung
½ tsk salt
12 – 13 dl vetemjöl

1 ägg till pensling
Sesamfrön

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull och slå i mjölk. Ljumma till 37 grader. Smula ner jästen i degbunke eller maskin. Rör ut jästen med degvätskan och tillsätt honung, salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidigt deg. Låt jäsa under bakduk ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och kavla ut degen till en avlång rektangel som du sedan skär trekanter av. Rulla ihop från den breda änden mot spetsen. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 175 grader ca 15-20 min.

sesamfrön_gifflar_sesamgifflar
Gifflar är det vackraste frukost-bakverk jag vet!

baka_gifflar_frukostbullar
Massor med sesamfrön på ska det vara!

gifflar_recept_sesamgifflar
Alldeles superheta, nygräddade, sesamdoftande gifflar!

gifflar_sesamgifflar_
Måste naturligtvis smakas av! 😉

gifflar_sesamgifflar_frukostbröd
Kan ni motstå dem? Nej, för guds skull – gör inte det! 😛

8 svar till ”Sesamgifflar”

  1. Fröken Dill profilbild

    Snygga gifflar!
    Skön helg önskar fröken Dill

    Gilla

  2. Vardagsmat a la Jess profilbild

    Oj! Ja, de såg verkligen goda ut! Älskar allt med sesamfrön, speciellt en härlig helgfrukost. För jo, visst tusan är det fredag idag! 😀 Ha en riktigt härlig helg!

    Gilla

  3. UllanBullan testar i köket profilbild

    Jag är lika dagvill jag då jag är ledig den här veckan. Gifflarna ser riktigt goda ut!

    Gilla

  4. Pernilla profilbild

    Åh, de ser helt gudomliga ut! De skulle jag gärna bli bjuden på till någon helgfrukost. Ska nog tipsa dottern 😉

    Gilla

  5. Hanna profilbild

    Åh så gott!

    Hade en riktig giffelperiod när jag åt dem ute hela tiden, men nu ser jag dem inte så ofta. Ska absolut testa ditt recept!

    Gilla

  6. Anna/Frostrosor profilbild

    Gifflar är så vackra! Var ett par år sedan jag gjorde gifflar senast, helt klart goda. Brukar köra med kummin och ost i också.

    Gilla

  7. Cattis profilbild
    Cattis

    Gott men hur många blev det? Är lite osäker på hur stora trekanter jag ska skära.

    Tack för en härlig blogg!

    Gilla

  8. annamaria profilbild

    Åh så himla goda dem ser ut! Skulle passa mig perfekt på här på lördagskvällen.

    Gilla

Lämna ett svar till Pernilla Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect