annorlunda_pizza_makaronipizza_pastapizza
Det här är ett himla fiffigt recept då både kylskåp och skafferi tenderat att ha små slattar av allt mjöligt som bara blir liggande. En makaronipizza är egentligen en ”makaronipudding” fast med lite roligare pålägg, tunnare form, mer smak av pizza i och med tomatsås och kryddor och så mycket godare. Barnen tycker dessutom det är himla roligt att äta pizza med makaroner på! 😛

Det brukar oftast bli falukorvskivor på våra, hackad lök och tomatskivor. Som du förstår kan du laborera och ändra och lägga till och ta precis det som just du har små slattar av i kylskåpet. Kanske skinka, bacon, svamp, spenat, rivna morötter etc etc. Det är lätt att göra denna ”pizza” till en favorit, och snabbt, smidigt och enkelt är det! 😉

Det här behöver du :
5 dl Barilla fusilli (okokta)
4 ägg
6 dl mjölk
2 dl tomatsås (ex. Mutti passata)
Salt & peppar

Pålägg :
400 gram skivad  falukorv
2 salladslök
4 tomater

Gratinering :
2 dl riven ost
Pizzakrydda

GÖR SÅHÄR :
Smörj en långpanna. Fördela pastan, okokt över botten. Lägg på korv i skivor, tomat, hackad lök och oregano. Vispa ihop ägg, mjölk och tomatsåsen och slå i långpannan. Toppa med riven ost. Grädda i ugn 180 grader ca 25-30 min.

pizza_makaronipizza
Pasta i plåten sen är det bara att lägga på vad man vill ha på ”pizzan”.

makaronipizza_pizza_falukorv
Slå sen på äggstanningen med tomatsåsen.

makaronipizza_ugnsplåt
Riv över en god ost och skjuts in i ugnen, ungefär en halvtimme.

makaronipizza_falukorv
Sådärja! 😉 Middan på bordet.


Servera pizzasallad till!

Pizzasallad :
1/4 vitkålshuvud
en kastrull kokande vatten
2-3 korkar ättika (Perstorps ättika 24%)
3/4 dl solrosolja eller annan matolja
2 msk vatten
1 tsk strösocker
2 tsk salt
2 msk oregano
1 tsk finmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Om du lägger vitkålshuvudet i en stor matkasse så kan du hyvla utan att du får vitkål i hela köket! Lägg sedan all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över salladen. Skölj sedan under kallt vatten och låt rinna av. Använd en rymlig plastbunke med tättslutande lock till salladen eller en plastpåse. Tillsätt alla ingredienserna, på med locket och skaka om burken/påsen väl. Förvara sedan i kylskåp! Hållbarhet : 1 vecka.

makaronipizza_pizza_falukorv_pastapizza
Smaklig måltid och glöm inte att prova receptet och gör din egen favorit.

10 svar till ”Favorit i repris – makaronipizzan!”

  1. Vardagsmat a la Jess profilbild

    Vilken rolig idé! Detta hade jag missat innan, så vad bra att du repostade! 🙂 Kan tänka mig att mina barn skulle älska detta verkligen, så jag ska definitivt prova det! Tack för tipset! Kram

    Gilla

  2. Joanna / byblondie.se profilbild

    Ser både enkelt och gott ut!
    Bra tips 🙂

    Gilla

  3. Camilla profilbild
    Camilla

    Åhh, ytterligare ett spännande recept som sparas för framtida middagar 🙂 Du har så otroligt många goda recept som fyller upp mina pärmar 🙂 TACK!

    Gilla

  4. Sara på Vardag.nu profilbild

    Makaronipudding gjorde jag efter inspiration av dig förra gången du bloggade om det. Rolig vardagsrätt, gott som tusan!

    Gilla

  5. sofie mumsfillibaba profilbild

    Kul allt-i-ett rätt! Falukorv är poppis i vårt hem och det äter vi ofta!

    Gilla

  6. Camilla profilbild

    Det där måste jag prova. Låter enkelt, smidigt och gott.

    Gilla

  7. Pär profilbild
    Pär

    Såg gott, men blev väldigt besviken.
    Tyckte det blev allt för tunt med pastan i en långpanna, så jag tog en ugnsform istället, och hade andra korvar än falukorv.
    Undrar hur du lyckas få pastan kokt på 25-30 minuter? I min panna tog det över 45 minuter för äggstanningen att stanna, men pastan var väldigt al dente.

    Gilla

  8. Sara profilbild

    Vilken utmärkt idé med pizzakänsla fast man bara äter rester!

    Gilla

  9. Anneli profilbild
    Anneli

    Liten undring…..2 msk vatten dl vatten?
    msk eller dl

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      2 msk ska de va!
      /Linda

      Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect