american_buns_sticky_frosting
Kanelbulle extra allt, eller bara väldigt amerikanskt? 😛 Har länge varit sugen på att prova dessa ”sticky buns” med just cream cheese frosting på. Jag bakade ut både vanliga snurror i form och hel ”bullkaka” och bredde glasyren ovanpå.

Det är väldigt sött och väldigt ”sticky” men kalasgoda och lite annorlunda mot det traditionella! Klart en favorit på kalasbordet framöver och att baka ut i form och bryta eller skära bitar av är väldigt praktiskt dessutom! 😛  

ca 30 STORA bullar (varav 12 st i form)
Det här behöver du :

1 pkt jäst (50 gram)
50 fram smör
5 dl mjölk
1 ägg
1,5 dl strösocker
1 krm salt
Ca 1 kg vetemjöl

Fyllning :
150 gram smör
1½ dl strösocker alt. farinsocker
4 msk kanel
2 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Ta fram smöret i god tid så det får bli rumsvarmt. Smula ner jästen i en degbunke (här får min Kenwood Patissier göra jobbet) Ljumma mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med mjölken, tillsätt ägg, socker, salt och lite mjöl till att börja med. Tillsätt nu det rumsvarma margarinet. Kör i maskinen (eller med degkrokarna) tills du fått en fin men väldigt lös deg.

Häll på mer mjöl lite i taget tills du fått en smidigt deg men den ska fortfarande vara rätt så lös. Arbeta degen minst 10-15 min i maskin. Ta upp degkroken, Täck med plastfolie och låt jäsa 45 minuter!

Förbered fyllningen. Om smöret fortfarande är lite för hårt så kör i micron några sekunder och rör ihop med resten av ingredienserna.

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig, använd så lite mjöl som möjligt! Kavla degen till en rektangel, bred på fyllningen och rulla ihop från kortsidan så du får en tjock rulle. Lägg i bullformar eller direkt i en djup ugnsfast form med bakplåtspapper (12 st). Täck med kökshandduk och låt jäsa ca 30 min. Pensla försiktigt med uppvisat ägg. Grädda i 200 grader ca 15 min eller tills de fått gyllenbrun färg.

Rör ihop glasyren och bred på medan bullarna ännu är varma.

Cream cheese frosting : 
100 gram philadelphiaost
80 gram rumsvarm smör
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
En gutta pressad citronsaft

sticky_buns_cream_cheese_icing
Snurrorna har jäst i en ugnsform och nu dags för gräddning. Jag penslar bara med uppvispat ägg, inget annat ovanpå.

sticky_buns_i_form_bullkaka
Färdiggräddad. Bullkakan tar lite längre tid i ugnen än de jag bakade ut i små pappersformar.

sticky_buns_cinnamon
Sticky buns redo! 😉

cinnamon_buns_sticky
Och frostingen på den stora kakan. Bred på den medan kakan ännu är varm så smälter den ner fint och det blir riktigt kladdigt som de ska va! 😛

bun_cake_cream_cheese_frosting_cinnamon
Pudra med lite kanel före servering!

cinnamon_buns_cream_cheese_frosting
Bryt eller skär upp kakan i bitar.

american_buns_frosting_sticky_cinnamon
Ett recept jag absolut tycker att ni ska prova!

10 svar till ”Amerikanska kanelbullar – Cinnamon buns with cream cheese frosting”

  1. Sara på Vardag.nu profilbild

    Åh, vad kladdigt och gott! Låter mycket bättre än klassiska, amerikanska bullar med vanlig florsocker-vatten-glasyr! 🙂

    Gilla

  2. Åsa/En Sida Med Mat profilbild

    ÅHHHHHH men herregud!!! Jag kreverar!! Ge mig nu!!! Lita på att jag ska testa dessa!!
    Kram!

    Gilla

  3. Kristina profilbild
    Kristina

    Skall prova! Ätit Sticky Buns i Kanada och det var såå smaskigt! Förutom cream cheese frostingen även lönnsirap ringlat över… Kladdigt värre!

    Gilla

  4. Joanna / byblondie.se profilbild

    Ahhh så gott det där såg ut! 🙂

    Gilla

  5. monika profilbild

    Det såg gott ut!

    Gilla

  6. Hanna profilbild

    Vad gott det ser ut!

    Gilla

  7. Theres - sett sagt och gjort profilbild

    ÅH. dreggel. slurp. nu fick jag ett kraftigt sug efter bulle 🙂

    Gilla

  8. Mårtenssons kök profilbild

    Vi håller med alla ovanför oss! Låter och ser verkligen ut som bullar x-tra allt, kan tänka att det är en kladdig historia att äta dom. Men det är det säkert väl värt:)

    Gilla

  9. jenny profilbild

    Vad härligt!! Detta måste jag absolut pröva! 😀 Är en stor bulla älskare.

    Gilla

  10. yvonné profilbild
    yvonné

    Grymmelligrymma bullar!!
    Mina bullar vart inte alls lika fina som dina men oj vilka goda!!
    Det va inte sista gången dom bakades kan jag lova =) =)!!!

    Gilla

Lämna ett svar till Åsa/En Sida Med Mat Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect