kycklingröra_bakad_potatis_grillad_paprika

Nu ska ni få se! Jenny (Jennys matblogg) och jag har kokat ihop en liten utmaning till oss själva, det är ingen tävling eller prestige av något slag, bara en kul grej. Man måste liva upp även matbloggsvärlden ibland och detta är verkligen grymt roligt! Kanske nånting andra matbloggare kan ta efter, varsågoda i så fall! 😉

Jenny har valt TRE ingredienser som ska ingå i en varmrätt vi ska laga. Självklart får vi använda övriga ingredienser som våra skafferier & kylskåp erbjuder. Inläggen publiceras samtidigt här och nu och ingen av oss vet vad den andra har lagat! 😉

De tre ingredienserna är som rubriken lyder; Kyckling, röd paprika & philadelphiaost! 

Nästa vecka, samma dag, samma klockslag kör vi en uppföljare; Dessert förstås!
Då är det jag som väljer de tre ingredienserna och Jenny & jag publicerar våra recept på respektive blogg precis som idag. 😛

Jennys recept hittar du här >>

röd_snackpaprika

Här kommer nu min version :

~
Kycklingröra med rostad
paprikacreme & philadelphiaost
Bakad potatis
~

4 port
Det här behöver du :
4 bakpotatisar
1 helstekt kyckling i ugn ca 1,3 kg
2 röda snackpaprika
1½ tsk D´Elidas chilisås
2 tsk honung
Salt & peppar
1 stor ask philadelphiaost (300 gram)

Kycklingen : 
1 hel, färsk gårdskyckling ca 1,3 kg
½ dl rapsolja
1 pressad citron
1 msk tomatpure
½ msk sambal oelek
2-3 tsk D´Elidas chilisås
Chiliflakes
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skölj kycklingen och klappa den torr med hushållspapper. Skär över bröstbenet och vik ut kyckling. Lägg i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt. Pensla hela kycklingen med övriga ingredienser till marinaden. Ställ in i het ugn ca 225-250 grader och låt steka 15-20 min. Sänk värmen till 175 grader och pensla kyckling ytterliggaren nån gång innan den ska tas ut. ca 40-45 min till. Låt den kallna, bena sedan ur köttet.

Grillade paprikor : 
2 stora röda snackpaprikor
1½ tsk D´Elidas chilisås
2 tsk honung
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skölj och kärna ur paprikorna och ta bort de vita ”väggarna”. Halvera och lägg på ugnsfast fat. Grilla i ugn 250 grader ca 10 – 15 min tills paprikorna fått svarta blåsor.
Ta ut och lägg över i en skål. Täck med plastfolie och låt svalna däri. Värmen och ångorna som stängs inne behåller smakerna och du kan lätt dra av skinnet när de svalnat.
Mosa paprikaköttet med D´Elidas chilisås, honung, salt & peppar. Rör ihop med philadelphiaosten.

bakpotatis

Bakad potatis : 
Baka potatisarna i ugnen, helst utan folie för att få ett knaprigt skal, ca 1 timme i 200 grader. Känn med sticka om potatisen är helt färdig.

grilla_paprika_ugn
Skölj och kärna ur och ta bort de vita ”väggarna” i paprikorna. Halvera och lägg dom med skinnsidan uppåt.

grillad_paprika_i_ugn
Grilla i ugn på 250 grader ca 10 min tills paprikorna fått svarta blåsor.

skala_grillad_paprika
Lägg över i en skål, täck med plastfolie och låt stå tills de har svalnat. I och med att du stänger inne värmen och ångorna behålls smakerna och du kan enkelt dra loss skinnet när de svalnat.

philadelphiaost_recept_med_grillad_paprika_kyckling
De tre ingredienserna klara att ”monteras”.

grillad_paprika_philadelphiaost
Rör ihop den mosade paprikan med philadelphiaosten.

kycklingröra_grillad_kyckling_paprika_philadelphiaost
Vänd ner det urbenade kycklingköttet.

bakad_potatis_kycklingröra_philadelphiaost_paprika
Fyll rykande heta bakpotatisar med kycklingröran! Ringla över olivolja och servera med en  god sallad och lite extra paprikapulver på toppen. 😛

14 svar till ”Kyckling, röd paprika och philadelphiaost”

  1. Maggie profilbild
    Maggie

    Ser riktigt gott ut!

    Gilla

  2. Jenny profilbild

    Jisses då gott! Det här måste jag testa framöver.
    Ser framemot efterrätten nästa vecka 🙂

    Kramar jenny

    Gilla

  3. […] Skölj och kärna ur och ta bort de vita ”väggarna” i paprikorna. Halvera och lägg dom med skinnsidan uppåt. […]

    Gilla

  4. Sally profilbild

    Röran såg ju grym ut!! Du vann helt klart, haha även fast det inte var en tävling 😛 Gillar inte bakpotatis men det är bättre än ris i alla fall som Jenny hade. Tummen upp till kul bloggutmaning! Efter desserten kanske vi läsare kan få vara delaktiga också. Att man får ingredienserna en måndag och sen ska publicera recepten på söndagen kl XX. Vore kul!!

    Gilla

  5. Karin profilbild
    Karin

    Vilken rolig grej!! Suuuperbra idé 🙂 Å framför allt gott!

    Gilla

  6. Sandras Matkrypin profilbild

    Vilken roligt idé! Ser fram emot nästa recept 🙂

    Gilla

  7. Sofie Mumsfillibaba profilbild

    Vilken rolig grej! Kanske fler kan haka på den utmaningen i framtiden. Bara man får ingredienserna i tid:)
    Ser fram emot desserten….:)

    Gilla

  8. Ljuvligmat.blogg.se profilbild

    Åh, vad roligt! Vilken smarrig röra du fick till. 🙂 Ser fram emot desserten, jag med!

    Gilla

  9. Mårtenssons kök profilbild

    Så kul med utmaningar, det kan man verkligen behöva några ibland:) Speciellt också om de blir så här goda resultat sedan!

    Gilla

  10. Sandra profilbild
    Sandra

    åhhh ser sjukt gott ut !

    Gilla

  11. Jessica profilbild

    Kul idé verkligen! Allt det där har jag dessutom hemma just nu, och blev väldigt sugen!! 🙂

    Gilla

  12. Sara M profilbild
    Sara M

    Hurra bästa kryddburken!! Ser som vanligt supergott ut.

    Gilla

  13. Vilja Lindgren profilbild

    Ser verkligen supergott ut! Synd att man är vegetarian..

    Gilla

  14. kryddburken profilbild

    Tack för era rader, javisst är det en rolig grej! Ska köra dessert nu nästa vecka så kan vi väl dra igång lite utmaningar till er läsare också! 🙂
    Kram på er o ha en fin helg!
    /Linda

    Gilla

Lämna ett svar till Karin Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect