Arraksbollar

arraksbollar
Gomorron! Är ni laddade för lite sötsaker såhär på morgonkvisten? Arraksbollar eller ”myrstackar” är en liten favorit! Gott till kaffet, lagom stor och mycket godare än vanliga chokladbollar. Arrak har ju en speciell smak, lite vuxen sådär. 😉

Degen är densamma som till ”dammsugare” så använd detta recept om du hellre föredrar dem. Bara att rulla/forma degen till en avlång rulle och ”slå in” i marsipan, skära i bitar och doppa ändarna i smält choklad. Riktiga gobitar bägge två.

12 st
Det här behöver du :
300 gram sockerkaka (gärna gårdagens)
½ dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 gram smält smör
1 tsk arraksarom (Dr. Oetker)

Chokladströssel

GÖR SÅHÄR :
Bryt ner sockerkakan i bitar i matberedaren. Finhacka till smulor. Tillsätt havregryn, socker, kakao och vaniljsocker.

Smält smöret, tillsätt arrak och rör om så allt blandar sig. Häll över kakdegen och arbeta ihop till en fast deg. Forma till 12 runda bollar och vänd runt i chokladströssel. Lägg i små aluminiumformar.

arraksbollar_recept
Strössel, deg och formar. Ett snabbt recept om sötsuget skulle infinna sig! 😛

5 svar till ”Arraksbollar”

  1. Therese profilbild
    Therese

    Tackar!!! Nu vet jag precis vad det ska bli till helgens födelsedagsfirande :):)

    Gilla

  2. milla profilbild

    Kul att göra denna variant i stället för dammsugare sparar receptet:)

    Gilla

  3. Mari profilbild
    Mari

    MUMS! 🙂

    Gilla

  4. Jenny profilbild

    Nu blev jag inspirerad att göra dessa, brukar annars köpa dem 🙂

    Gilla

  5. pv123 profilbild
    pv123

    Thanks. I use this recipe all the time for dammsugare. My only changes are 1 tablespoon each of caster sugar and icing sugar instead of the cup of granulated sugar. I couldn’t get arak flavouring, so I used 2 tablespoons of dark rum. Yum!

    Gilla

Lämna ett svar till pv123 Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect