korvstroganoff_supergod_annorlunda_korvgryta
När jag var liten var ”makkaråner och kårv” bland det bäst jag visste. Stekt falukorv eller denniskorv, bara jag fick makkaråner till och massvis med kärttshupp!! 😉

Det gillar jag än idag men jag tänkte att ni säkert blir besvikna om jag nu bara berättar hur man steker korv, kokar makaroner och klämmer ur en halv ketchupflaska?!

Så jag gjorde en korvstroganoff i ny tappning som inte alls blev tokig, faktiskt den godaste korvstroganoff hittills. Ibland måste man förnya sig sägs det ju och det gjorde inte ont alls! 😛

Det här behöver du : 
1 ring falukorv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 röd paprika
1 burk skivade champinjoner
1 dl tomatpuré
2 msk milt paprikapulver
1 tsk chiliflakes
2 msk vit balsamvinäger
½ dl ketchup
Några droppar D´Elidas chilisås
1 l köttbuljong (egen alt. tärning/fond + vatten)
Maizenamjöl utrört i lite vatten till redning av såsen
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Börja med att skära korven i kvartar. Stek den i stekpanna så den får fin färg och blir lite knaprig. Lägg upp på ett fat vid sidan om så länge.

Skölj och skiva zucchinin, finhacka lök, vitlök, paprika och fräs på tillsammans med champinjoner i samma panna. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, chiliflakes och rör om ordentligt.

Slå på balsamvinägern, ketchup, D´Elidas och buljongen. Sänk värmen och låt allt få puttra ihop ca 10 min. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Låt småputtra en stund till. Smaka av med salt och peppar. Lägg i falukorven i pannan. Strö över persilja och servera med stora makaroner.

korvstroganoff_supergod
Är man förberedd är det mycket roligare att laga mat. Och lättare att hålla rent o snyggt omkring sig.

falukorv_stroganoff_korvgryta
Falukorven är stekt.

smaksättning_grönsaker_tomat_korvgryta_korvstroganoff
Grönsaksröran till såsen fräser…

korvgryta_korvstroganoff_recept
Doften är minst sagt helt underbar!! 😉

falukorv_middagstips_recept_korvgryta
Buljongen är tillsatt och nu får det puttra ihop en stund…

korvgryta_korvstroganoff
Strössla över persilja. Servera!

korvstroganoff_ny_annorlunda_godaste
Man kan ju inte äta spagetti och köttfärssås varje måndag hur länge som helst??! 😛

5 svar till ”Korvstroganoff i ny tappning”

  1. Sara på Vardag.nu profilbild

    Korv stroganoff är en personlig favorit… Mums! Sist blev den gjord på ajvar, himla snabbt och smidigt alternativ med massor av smak! 🙂

    Gilla

  2. Monita profilbild

    Det låter supergott! Det är alltid roligt att förnya vardagsmaten lite. 🙂

    Gilla

  3. Anna/Frostrosor profilbild

    Ouch, det gör visst ont att förnya sig ibland! Trotsar och vägrar kalla din skapelse för Korv Stroganoff. Men smakar gärna en portion om du döper om den till korvgryta 😀
    Fördelen med den är väl att den ser ut att vara helt mjölkfri, vilket är perfekt i vår familj egentligen eftersom killarna äter mjölkfritt.
    Ha nu en riktigt fin måndagkväll!

    Gilla

  4. Mårtenssons kök profilbild

    Ser ut som när Håkan håller till i köket, ordning och reda – något som det inte är när Anki kockar…
    Balsamvinäger är verkligen en god smakhöjare, kanon att skvätta ner för att få lite extra djup i grytor och annat. Kul med nya varianter på gamla klassiker, och vilket kul sammanträffande, vi skrev om Biff Stroganoff igår som vi gjort med vildsvin:)

    Kramar

    Gilla

  5. […] Är man förberedd är det mycket roligare att laga mat. Och lättare att hålla rent o snyggt omkring sig. […]

    Gilla

Lämna ett svar till Sara på Vardag.nu Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect