choklad_dessert_mousse_ljus_mörk
Lördagens dessert gav verkligen mersmak och för den chokladtokige är detta ett riktigt säkert kort. Receptet på moussen (Per Morbergs) brukar jag ofta använda mig av men i större mängd, här ville jag bara ha lite av den mörka och lite av den ljusa så recepten är halverade men kan alltså dubblas om det behövs.

Istället för att servering i snygga fina portionsglas så tog jag lite vad jag hittade i skåpen som glöggmugg, syltburk, ljuslykta och en vanlig glasburk… Det blir lite olika storlekar på portionerna förstås, så här kan man ta en liten, stor eller mittemellan, helt å hållet vad man är upplagd för och dessutom tycker jag det är mycket tjusigare att servera i olika glas! 😛

Blir 4 portioner med både den mörka och ljusa tillsammans. 

Mörk chokladmousse 
100 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor

GÖR SÅHÄR : 
Vispa grädden fluffig. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i micron. Rör ner äggulan i chokladen, den bör fått svalan något så den inte är jättevarm. Rör sen ner chokladen försiktigt i den vispade grädden. Fördela i portionsglas eller en stor skål. Gör på samma sätt med den ljusa chokladmoussen.

Ljus chokladmousse
100 g ljus marabouchoklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor

Topping; Vispad grädde + chokladsås

chokladmousse
Fyra ”glas” förberedda med den mörka och ljusa chokladen. Nu ska de få stå till sig i kylen minst 2 timmar…

chokladmousse_ljus_mörk
För att sen få en liten gräddsprits på toppen och lite extra chokladsås…

recept_dessert_efterrrätt_chokladmousse
Inte så tokigt va? 😉

chokladmousse_ljus_mörk_recept
Jag lovar det är mäktigt, chokladigt och syndigt gott… 😛

17 svar till ”Chokladmousse ljus och mörk”

  1. Joanna / byblondie.se profilbild

    Det ser underbart gott ut! 🙂

    Gilla

  2. Cecilia profilbild

    Mmm mums det måste jag testa 🙂

    Gilla

  3. Emma profilbild
    Emma

    Jösses, det här gjorde verkligen inte att mitt sötsug minskade idag! Gud vad gott!

    Gilla

  4. Sara på Vardag.nu profilbild

    Ser underbart gott ut!

    Gilla

  5. […] Lördagens dessert gav verkligen mersmak och för den chokladtokige är detta ett riktigt säkert kort. Receptet på moussen (Per Morbergs) brukar jag ofta använda mig av men i större mängd, här ville jag bara ha lite av den mörka och lite av den ljusa så recepten är halverade men kan alltså dubblas om det behövs. […]

    Gilla

  6. Anna/Frostrosor profilbild

    Hallå där! Det borde vara förbjudet att publicera chokladrecept på söndagkvällarna, när jag redan hunnit smaska i mig annat onyttigt men ack så nödvändigt! 😉 HÄlsningar chokladfantasten!
    PS. Spara den största gurkburken till mig 😉

    Gilla

  7. Swe15 profilbild
    Swe15

    Jag håller med Anna Frostrosor. Det är inte OK att publicera dylikt en söndakväll. Men det ser och låter förbannat gott ut!!!

    Gilla

  8. Lollo profilbild
    Lollo

    Åhhh galet gott! Ska testa detta imorgon tror jag 🙂
    Tack för glädjen och inspirationen du sprider på din blogg och instagram!

    Kram

    Gilla

  9. linnea profilbild

    ååå ser så himla gott ut 😀

    Gilla

  10. sara profilbild

    Herrejösses vad det såg gott ut! 🙂

    Gilla

  11. Malin ~ Inredning och annat profilbild

    Guuud så gott det såg ut! 🙂

    Gilla

  12. maria profilbild

    Ser SJUKT gott ut! o:

    Gilla

  13. thesa82 profilbild

    ohh nu vet jag vad jag ska göra till efterrätt i helgen. Eftersom vi alla i familjen är såå chokladgalna så skulle det passa oss perfekt 😀

    Gilla

  14. Helena profilbild
    Helena

    Jag förstår inte riktigt detta recept. Försökte mig på det precis.. när jag rörde ihop den smälta chokladen med äggulorna blev den ju alldeles tjock och grynig. Gjorde jag något fel? Väntade ändå en liten stund så att chokladen inte var jättehet. Det var lite svårt att röra ner ”chokladklumpen” med grädden så att den blev slät.. och gick absolut inte att hälla fint i glasen – moussen var ju redan så fast!

    Gilla

  15. Ida profilbild
    Ida

    Jag provade också det här receptet men fick inte till det. Första gången tog jag två äggulor och rörde ner i chokladen som blev en stor fast klump som inte gick att blanda med grädden, andra gången tog jag lite äggula (inte ens 1 st gula) i taget och rörde ner i chokladen och medans den var lös försökte jag röra ner den i grädden som blev alldeles grynig. Vad gick fel?

    Gilla

  16. Emilia profilbild
    Emilia

    Ser supergott ut.
    Tips för att inte moussen ska skära sig. Blanda lite av chokladen i äggulorna, blanda sen i resten. Kan skära sig lite men ha då i en dl eller så av den vispade grädden och vispa ihop med elvisp. Då får man en smet som är lättare att vända ner i resten av den vispade grädden 🙂

    Gilla

Lämna ett svar till Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Chokladmousse ljus och mörk Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect