semlor
Semlor redan? Jodå, överallt är dom! Jag är personligen inte så förtjust i semlor… Jag brukar däremot baka egna, då är dom liiite goda! Speciellt om man gör dom pytte-mini-små!

Tycker ni det är gott??
Semla, eller inte semla – morgonens stora fråga? 😛

semletårta_recept_mandelmassa
Semletårta med hemmagjord mandelmassa, den är lite festligt om man vill bjuda på hembakat i skidbacken!

semlor_hjärtan
Semlehjärtan, till fredagens jobbfika?, eller på alla hjärtans dag?

minisemlor
Minisemlor, mina egna favoriter!

 

12 svar till ”Får det lov att vara en semla?”

  1. Kerstin profilbild

    Hej!

    Jag tycker de första semlorna är jättegoda, varje år! Men sedan när man ätit några stycken så avtar intresset och det smakar inte alls lika gott längre.
    Man kanske ska prova att baka dina minisemlor 🙂

    Fin blogg du har med många intressanta maträtter!

    Hälsningar Kerstin

    Gilla

  2. lina profilbild
    lina

    åååh är helt tokig i semlor, ett av mina absoluta favvo-bakverk. Vattnas i munnen när jag ser dina fina semlor! Mini-semlor ser ju för goa ut, men jag skulle inte nöja mig med en liten pyttesemla. Då tar jag hellre en rejäl, med massa grädde och go mjuk mandelmassa.. dreggel

    Gilla

  3. Kerstin profilbild

    Hej!

    Jag tycker att de första semlorna är jättegoda, varje år! Men sedan när man ätit några stycken avtar intresset.
    Man kanske ska testa att baka dina minisemlor 🙂

    Fin matblogg du har med många intressanta recept!

    Hälsningar Kerstin

    Gilla

  4. Sara på Vardag.nu profilbild

    Köpta semlor kan jag vara utan… Gillar inte de lätta, smaklösa sakerna i butikerna och fiken. En hemmagjord, tung sak vill jag ha i så fall!

    Gilla

  5. Katrin profilbild
    Katrin

    Semlor är helt okej men då måste dom vara hemgjorda, håller fullständigt med Sara på vardag.nu om de köpta semlorna.

    Gilla

  6. Viola profilbild
    Viola

    Semlor är definitivt på min topp 5 på godaste bakverk.
    För två år sedan var jag utomlands jan-maj= missade hela semmel säsongen! Katastrof 😉

    Gilla

  7. Viola profilbild
    Viola

    Å om det är ngn som tom gillats semlor mer än jag är det min kille, så jag ska definitivt baka din fina semeltårta till honom 🙂

    Gilla

  8. Cissi Par profilbild

    Semlor är väldigt gott, men inte ofta. En på semmeldagen är ganska lagom per år kan jag tycka 😉

    Gilla

  9. Erica AKA Tomtens Dotter profilbild

    Jag älskar semlor! I alla fall säsongens två första…
    När jag var liten bakade mamma väldigt mycket, och naturligtvis gjorde hon egna semlor.
    Mamma ville ha en ”normal” semla; lagom fylld, lagom gräddig. Sen ville hon ha den som hetvägg.
    Syrran ville ha en semla utan fyllning, men med bara grädde.
    Jag ville ha mycket fyllning, men väldigt liiiite grädde.
    Pappa blev nöjd om han fick en slät bulle 🙂
    Mamma skrev våra initialer i florsockret så att vi skulle få rätt bulle 🙂

    Gilla

  10. Jonna profilbild
    Jonna

    Men jag dööör vilken underbar blogg!

    Gilla

  11. Joanna / byblondie.se profilbild

    Själv kan jag äta en minisemla ungefär men mannen skulle ng kunna trycka i sig hur många som helst så det blir nog semlebak här hemma i år också 🙂

    Gilla

  12. Mårtenssons kök profilbild

    Fastlagsbullar är vi så där kluvna till, vi är inga fantaster av gräddiga tårtor och bakelser egentligen men får vi bara en riktigt god fastlagsbulle så går den absolut ner. Fast vi tar den gärna i en tallrik med varm mjölk, så kallad hetvägg, då blir det ännu godare!

    Gilla

Lämna ett svar till Kerstin Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect