pastagratäng
Gratänger allt-i-ett är himla smidigt när man bara fyller en ugnsform och skjutsar in i ugnen. Igår tog jag upp en låda från frysen med köttfärssås, till de kokade jag makaroner och vispade ihop en snabb bechamelsås. Allt som behövs för en god pastagratäng. Hällde i en burk majskorn och så riven ost på toppen.

Lite ”mac n cheese” blir det över det hela med tanke på gratängsåsen. 😛

6 port
Det här behöver du :
6 port kokta makaroner
600 gram färdig köttfärssås
1 burk majskorn
1 sats bechamelsås
riven ost

GÖR SÅHÄR :
Fördela makaroner, köttfärssås och majskorn i en ugnsfast form. Slå över bechamelsåsen och vänd runt. Strö över osten och gratinera i 225 grader ca 25-30 min.

1 sats bechamelsås :
50 gram smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
Några droppar D´Elidas chilisås
Nymalen vitpeppar
Örtsalt
2 äggulor

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och gör en bottenredning; Vispa ner vetemjölet till en slät smet. Slå på lite av mjölken och fortsätt vispa. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt mjölk lite i sänder vartefter såsen tjocknar. Låt småkoka under omrörning ca 10-15 min, ju längre desto godare blir den. Krydda med D´Elidas chilisås, vitpeppar och örtsalt. Rör ner äggulorna sist av allt. Smaka av.

pastagratäng_köttfärs
Dögott!! 😛

11 svar till ”Pastagratäng med köttfärs”

  1. Sara på Vardag.nu profilbild

    Så krämigt och gott det ser ut! Det blir pastagratäng här i veckan också, men med ratatouille som jag har i frysen sen nyår. Mumsigt!

    Gilla

  2. […] Gratänger allt-i-ett är himla smidigt när man bara fyller en ugnsform och skjutsar in i ugnen. Igår tog jag upp en låda från frysen med köttfärssås, till de kokade jag makaroner och vispade ihop en snabb bechamelsås. Allt som behövs för en god pastagratäng. Hällde i en burk majskorn och så riven ost på toppen. […]

    Gilla

  3. thesa82 profilbild
    thesa82

    Det där är sååå gott. Makaronilåda kallar jag det och det är nåt min mamma gjorde när jag var barn som jag nu ger min äldsta son 🙂

    Gilla

  4. Anne profilbild
    Anne

    Jag älskar gratänger och kotletter/kött med potatis och sås som du skrev om i inlägget innan. Blir hungrig av bilderna på maten du lagar. Ser löjligt gott ut. 🙂 Men nu håller jag på och skriver inköpslista inför storhandlingen ikväll. Tänkte testa den där kycklingen i stark sås som du skrev om den 6 januari.

    Gilla

  5. Lindha profilbild
    Lindha

    Så gott det ser ut! Men ursäkta en dum fråga: varför äggulor? Blir det stabilare,som en redning? Men det borde inte behövas förstås… Har sett det i flera såna här gratängrecept.

    Gilla

  6. Joanna / byblondie.se profilbild

    Åh så gott!
    Brukar också göra pastagratäng ganska ofta. 🙂

    Gilla

  7. Mårtenssons kök profilbild

    Ser oerhört krämigt ut, här segrar nog bechamellen:) Bra när man kan få så god återvinning från frysen!

    Gilla

  8. Cecilia profilbild

    Detta såg ju riktigt gott ut och troligen en mycket bra maträtt om man har lite tid eller mat över 🙂 kommer testa helt klart

    Gilla

  9. Pontus på Receptbyrån profilbild

    Ser väldigt intressant ut.

    Gilla

  10. Therese profilbild
    Therese

    Det här var ett toppenrecept! Tack! Åt det till lunch idag och använde mig av gårdagkvällens tacofärs som var över och det blev riktigt, riktigt gott!

    Gilla

  11. Susanna profilbild

    Jag har en variant av den här gratängen på min blogg som blev fruktansvärt god! Kolla gärna!

    http://Www.pepparpeppar.wordpress.com

    Gilla

Lämna ett svar till Joanna / byblondie.se Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect