Här kommer ett oslagbart recept för det lite festligare tillsättningarna. Kycklingen i såsen är bara för god, och istället för de klassiska tillbehören som ris, pasta, klyftpotatis etc. så kommer här en god potatiskaka. Vansinnigt gott och med en het salsa som sätter det där lilla extra stinget till rätten. Ni kan bara inte missa det här! 😛

8 port
Det här behöver du : 
1 kilo kycklingfiléer
Salt & peppar
2 citroner
2 msk mörk balsamico
1 msk flytande honung
6 dl köttbuljong (egen, fond el. tärning + vatten)
några droppar soya color
2 dl grädde

GÖR SÅHÄR : 
Skär kycklingfiléerna i avlånga strimlor, ganska tjocka. Bryn i het stekpanna med smör. Salta och peppra. Pressa över saften från 2 citroner. Tillsätt balsamicovinäger och honung. Vänd runt alltsammans och sänk sedan värmen. Slå på köttbuljong och grädde och låt puttra ihop ca 15 min. Smaka av. Ev. med citron, balsamico, salt eller peppar?

Servera med potatiskaka och en varm, het tomat och majssalsa.

Tomat & majssalsa : 
2 rödlök
1 gul paprika
3 stora plommontomater
1 burk delizie körsbärstomater på burk
1 burk majskorn
1-2 tsk D´Elidas chilisås
Salt & peppar
en gnutta socker

GÖR SÅHÄR : 
Hacka rödlök, paprika och plommontomater grovt. Lägg i kastrull och häll på körsbärstomaterna. Krydda med D´Elidas chilisås, salt och peppar… En gnutta socker ska de va också! Låt få ett uppkok, sjud sedan på svag värme ca 10 min.

Potatiskaka : 
8 medelstora potatisar
2 finrivna vitlöksklyftor
3 ägg
3 dl grädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skölj, skala och riv potatisen fint eller grovt, det är en smaksak. Jag använde fina rivskivan i matberedaren. Blanda potatisen med riven vitlök, ägg, grädde och smaka av smeten med salt och peppar. Häll i en form ca 20*30 med bakplåtspapper. Grädda i ugn ca 1 timme i 200 grader. Skär upp i rutor när kakan fått stå till sig något efter att du tagit ut den.


Potatiskakan redo för ugnen.


Kyckling på god väg…


Tomat och majssalsa puttra på…


Potatiskakan är klar. Den går lätt att skära i rutor men finast blir dom om den får ”stå till sig” och värmeutjämna en stund före servering.


Smaklig måltid!

26 svar till ”Citrus & balsamicokyckling, potatiskaka med het tomat & majssalsa”

  1. Johanna profilbild
    Johanna

    Mums det ser jättegott ut!! Det ska vi laga till helgen. Tack för alla goda recept!

    Gilla

  2. Rebecca profilbild

    Jag undrar bara …. får du verkligen 1 kg kyckling att räcka till 8 pers? Det brukar vi ha på 4 😛 Samma sak i fiskrecept när det står 400 g till 4 pers, vi har alltid minst 800 då… Tänkte bara ifall andra familjer verkligen får 1 kg att räcka till dubbelt så många 😛

    Gilla

  3. Mårdaklevs Pernilla profilbild
    Mårdaklevs Pernilla

    Sååå supergott detta Låter!! Du är min idol 
    Och att d orkat göra det när du mår så käääs. (Som man säger här….i mitt hus ) =eländigt. 😦
    Massor med kram

    Gilla

  4. Lotta i Två små kök profilbild

    Potatisrecept och -idéer snor jag åt mig direkt. Älskar potatis. Och kycklingen verkar jättegod den också. Och tomater älskar jag ju också. Så vad säger jag, full pott helt enkelt 🙂

    Kram Lotta

    Gilla

  5. Madeleine profilbild

    Det ser jätte gott ut!! Måste testas snarast!

    Gilla

  6. sofie mumsfillibaba profilbild

    Härliga recept. Potatiskaka låter gott. Kul med alla alternativ till potatis ris och pasta.

    Gilla

  7. Monira [food around my world] profilbild

    ÅH det ser underbart gott ut!! Man kan känna hur smakrikt det är bara av att titta på bilderna!

    Gilla

  8. Joanna /byblondie.se profilbild

    Åh det låter och ser verkligen helt underbart gott ut! 🙂
    Nu blev jag riktigt hungrig 🙂

    Gilla

  9. kajomida profilbild
    kajomida

    Potatiskakan ser så god ut att den behöver jag inte kyckling till – det räcker med stekt fläsk 😉

    Gilla

  10. Terese profilbild
    Terese

    Åh, den där potatiskakan ser gudomlig ut! Krämig inuti med en krispig yta, precis som det skall vara 😀

    Gilla

  11. Matilda profilbild

    My Loooord så gott detta såg ut!! Måste testas!! 🙂

    Kram

    Gilla

  12. Linnéa profilbild

    vilken härlig blogg!
    Här kommer jag hämta mycket inspiration till middagar framöver!

    Gilla

  13. Susie i köket profilbild

    Ser fantastiskt gott ut, den där potatiskakan måste testas!

    Gilla

  14. Anette profilbild
    Anette

    Tack. Då var maten till fredgsmyset färdigt.

    Gilla

  15. Anne profilbild
    Anne

    Så bra… Potatiskaka och kyckling får bli ny överraskning för min man i morgon! Tack, tack, tack!

    Gilla

  16. Lars profilbild

    Hej,

    Besökstoppen är en helt ny bloggtopplista som har fiffiga funktioner som att kunna knyta etiketter till sitt konto och en sökfunktion på sidan. Detta för att bloggläsare ska kunna hitta nya bloggar på ett enkelt sätt. Hela idén med Besökstoppen är att sidan riktar sig främst till bloggläsare och inte bara bloggare, som andra topplistor riktar sig till.

    Medlemmar får en lättillgänglig och snyggt presenterad statistik och självklart kommer det generera mer besök till er blogg eftersom fler kommer att uppmärksamma den via Besökstoppen. Medlemskap är så klart gratis.

    Mvh
    Besökstoppen

    Gilla

  17. catrin andersson profilbild
    catrin andersson

    Ett helt underbart recept gjorde det igår o det gick verkligen hem.Tack! I kväll ska jag nog göra varma mackor , ser ju urläckra ut.

    Gilla

  18. mia profilbild
    mia

    Det där lät verkligen gott!
    Måste testas!:-)

    Gilla

  19. Jeanette profilbild
    Jeanette

    Hmm. Ska det verkligen vara köttbuljong och inte kycklingbuljong? 🙂 Ser hur som helst gott ut!

    Gilla

  20. kristina ullskog profilbild
    kristina ullskog

    Hej
    Har äggallergiker i familjen. Tror du att det går att byta ut äggen mot ost i potatiskakan?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Kristina!
      Absolut, det blir säkert bra.
      /Linda

      Gilla

  21. maria wallgren profilbild

    Hej! Receptet verkade jättegott och jag håller som bäst på att laga det, men jag undrar om du glömt någon ingridiens i såsen. Har min på spisen nu och den har inte alls den färgen som du har på bilderna, den är mer ljusbeige. Tack för receptet annars, kommer att titta in här igen.Mvh Maria

    Gilla

  22. kryddburken profilbild

    Maria!
    Jodå, så sant… Jag brukar ofta ha i ett par droppar soya color i såser men här har jag missat skriva ut de. Det är enbart för färgens skull, ingen smak så hoppa över om du inte ha! 🙂
    /Linda

    Gilla

  23. Anna - Mamma till Emilia med albinism profilbild

    Hejsan!
    Denna rätten åt vi idag, skulle egentligen haft den i lördags men då vi kom hem sent så spara vi den till idag =)
    Riktigt god var den! Det var sambon som laga den, jag skulle nog tagit lite mer utav ingredienserna så där blev mer smak på såsen men! Nu undrar vi båda hur du kan få den färgen på såsen? Han gjorde allt som stod här, hade i färg med, men fick såsen att se ut som brunsås! Kändes märkligt att äta det när det inte var brunsås? Din ser mer rödaktig ut? Jag tyckte såsen blev lite lös så vi hällde i lite ljus redning =) Din potatiskaka har lite annorlunda färg än vår men den blev jättegod =)

    Gilla

  24. kryddburken profilbild

    Anna!
    Ja, det låter ju som om ni gjort allt enl. recept.
    Ta dock i beaktning att det är kväll och jag fotograferar utan blixt på dessa bilder vilket ger en mer ”bildskön” mörk, murrig kvällsstämning så jag tror faktiskt inte ni gjort något galet. Färgen på såsen enligt mig ”live” är ”mörk fux”, dvs; gyllene/rödbrun.
    /Linda

    Gilla

  25. […] med Älsklingen (med megasmarrig lunch som jag lagade – jag kan verkligen rekommendera det här receptet. Nästa gång ska jag dock ha parmesan i potatiskakan!) packade jag min poolväska och gjorde ett […]

    Gilla

Lämna ett svar till Matilda Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect