Kladdkaka var evigheter sen jag gjorde så jag tyckte de va på tiden till gårdagens lilla kalas. Tack söta ni för gratulationer både här och på facebook! 😛

Jag sökte ett bra recept och lyckades som jag tidigare skrev hitta ett inne hos Nadja där hon följt Mia Öhrns recept, kladdkakornas drottning! Å nog jädrans blev det bra alltså. Den här kladdkakan blev både seg, och chokladig och kladdig med frasigt yttre och den höll sig fin i formen utan att sjunka ihop i mitten, det är sällan den håller sig så jämn och fin men denna blev kanon så jag måste rekommendera den förstås.

Den mörka chokladen kan du givetvis byta ut mot ljus och du vill, jag la till vaniljsocker i receptet för att ”möta” den mörka chokladen lite. Kanongott alltså. Och med dajmgrädde ovanpå blir det en fin tårta att servera till många.

Det här behöver du :
200 gram smör
200 gram mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker (inte i originalreceptet)
1 krm salt

GÖR SÅHÄR : 
Ta fram en rund springform ca 21-25 cm i diameter. Klä botten med bakplåtspapper som du smörjer lätt.
Smält smöret i en kastrull. Ta av från plattan och bryt ner chokladen så den får smälta. Rör till en slät smet. Tillsätt resten av ingredienserna direkt i kastrullen och blanda noga. Häll smeten i formen, grädda i 200 grader ca 15 min. Låt svalna något, ställ sedan i kylskåp så den hinner bli riktigt kall innan servering.

Servera med lättvispad grädde som du blandar med finhackad dajm.


Med ett smort papper i botten på formen behöver du inte servera kakan på ”bottenplattan”. Efter några timmar i kylen kan du vända kakan upp och ner och dra av pappret.


Chokladen som smälter i smöret.


Dags för gräddning. 200 grader 15-20 min.


Och här är kakan färdig, nu tror man att mitten ska sjunka ihop något när man tagit ut den… Men det gör den inte! En riktigt fin kladdkaka som håller måttet. 😉

19 svar till ”Kladdig, seg och chokladig kladdkaka – högsta betyg!”

  1. Lena S profilbild
    Lena S

    Oj vad det ser gott ut!
    Vet du om man kan ersätta vetemjölet med något annat mjöl?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Jag har inte provat baka med annat än vetemjöl men jag skulle absolut prova om jag var du!
      /Linda

      Gilla

  2. m i l l a h . s e profilbild

    Ser supermumsig ut!
    Den ska testas att göra glutenfri 😀

    Gilla

  3. […] post Kladdig, seg och chokladig kladdkaka – högsta betyg! appeared first on […]

    Gilla

  4. Maria @ Home is wherever I'm with you profilbild
    Maria @ Home is wherever I’m with you

    ojojoj ser ju farligt god ut. MÅSTE gör en sån snart! 😀 Tack igen för en mkt bra blogg med de bästa tipsen och recepten! 😀

    Gilla

  5. Katarina profilbild
    Katarina

    Blev otroligt sugen på kladdkaka nu. Daimgrädde låter helt underbart till!

    Gilla

  6. Rickard profilbild
    Rickard

    Hej!

    Brukar aldrig kommentera bloggar men måste bara säga att fan vad jag älskar din blogg, du ger mig massor av inspiration och brukar laga dina recept.
    Tack!

    Gilla

  7. patrik profilbild

    Här hemma bakar vi kladdkaka i olika former typ 2ggr i veckan!!det är supernajs!!www.sportochspelkocken.se

    Gilla

  8. Sandras Matkrypin profilbild

    Åh, vilken fantastisk kladdkaka, måste testa! Tack för ännu ett recept att lägga till i inspirationslistan 🙂

    Gilla

  9. Sara / Få lite matro profilbild

    Gillar man daim måste man prova tårtan jag gjorde för nån vecka se’n som liknar den du gjort, men jag har daim även i kladdkakan.

    http://mat-ro.blogspot.se/2012/10/daimkladdkaka-med-daimgradde.html

    //Sara

    Gilla

  10. lil profilbild

    Står färdig och skall strax in i ugnen. Läste det för några dagar sen och har inte kunnat släppa tanken. Nom nom så gott!
    Tack för en grym blogg!

    Gilla

  11. Anne profilbild
    Anne

    Men hjälp vad gott det ser ut!

    Gilla

  12. Anne profilbild
    Anne

    Hej,hamnade på din sida av misstag,,men gud vad kul med alla recept..helt imponerad o kladdkakan ser så god ut,den ska verkligen testas…

    Gilla

  13. Victoria profilbild

    Ser otroligt gott ut:)
    Ha det fint!
    Kram från victoria på http://www.victoriasprovkök.se

    Gilla

  14. Hanna profilbild
    Hanna

    Bakade den idag och den gjorde stor succé och den kommer garanterat göras fler gånger. Tack för en toppen blogg 🙂

    Gilla

  15. Ann-Britt profilbild
    Ann-Britt

    Har nu bakat den här Kladdkakan!Den var försvinnande god!!

    Ha en fin fortsättning på Söndags kvällen!

    Kram:))

    Gilla

  16. Emma profilbild
    Emma

    Jag bakade den här igår och den är verkligen helt sjukt god!

    Gilla

  17. Diana profilbild
    Diana

    Denna va ju underbart god…
    Testade m mintchoklad för det va vad som fanns hemma… å marabous vanliga inte den mörka… så jag uteslöt vaniljsockret…

    IT was to die for….

    Tack än en gång för inspirerande recept!!! Kram Diana

    Gilla

  18. Catharina Svensson profilbild
    Catharina Svensson

    Supergod! Hade i lite kallt kaffe också och den blev riktigt bra 😊

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect