Alltså detta bröd!! Jag bakade ett i morse, rent experiment eftersom jag har så mycket nyponsoppa så tänkte jag att man kan väl baka bröd på det med?! Å det kan man verkligen. Brödet i morse gav jag bort så jag var bara tvungen att testa igen och se hur de smakade och om det blev lika bra som det första. Herrejisses amalia så gott och det är faktiskt ett sånt där busenkelt bröd med bikarbonat som bara ska röras ihop och behöver inte jäsas, skjuts in i ugnen på en gång.

Till dessa bröd brukar jag använda filmjölk och lingonsylt i smeten, men idag fick det bli en improvisation som sagt. Jag tog lite dinkelflingor och solroskärnor i också. Lite torkade aprikoser och så nyponsoppa då förstås. Har nog aldrig gjort ett så gott bröd så himla glad att jag gav bort ett i morse! 😉

1 limpa
Det här behöver du :

8 dl vetemjöl
1 dl dingelflingor
1 dl solroskärnor
1 msk bikarbonat
½ tsk salt
2 dl mjölk
4 dl nyponsoppa (hemkokt eller köpt)
½ dl ljus sirap
1 dl torkade aprikoser
Pumpakärnor och pistagenötter

GÖR SÅHÄR : 
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ut mjölken med nypnsoppa, sirap och aprikoser. Blanda samman allting och häll i avlång brödform med bakplåtspapper. Toppa med pumpakärnor och pistagenötter. Grädda i 175 grader ca 50 min.


Smeten är ihoprörd och häll i avlång brödform, nu skjuts in i ugnen.


50-60 min sen är det klart!

9 svar till ”Nyponlimpa med aprikoser, solrosfrön & dinkel”

  1. Anna profilbild

    Åh vad det såg gott och nyttigt ut, måste provas!! :=)

    Gilla

  2. Mårtenssons kök profilbild

    Vi är ju fanatiskt glada för bröd som inte behöver jäsa så detta gillar vi på mer än ett vis. Det där med nyponsoppa i degen, det låter ju så spännande och gott, måste ju verkligen bli saftigt.
    Utseendemässigt, stjärna i kanten:)

    Kramar,
    Mårtenssons

    Gilla

  3. The one and only Nettan profilbild

    Så gott det ser ut. Måste definitivt provas när det dessutom är ett sådant lätt bröd att röra ihop. / Nettan

    Gilla

  4. Sara på Vardag.nu profilbild

    Ah, ser ju ut att jäsa fint även utan fik. Aldrig vågat göra bikarbonatbröd utan fil 😉 Låter riktigt gott och ser minst lika gott ut!

    Gilla

  5. […] post Nyponlimpa med aprikoser, solrosfrön & dinkel appeared first on […]

    Gilla

  6. Miss Khaos profilbild

    Å det låter jättegott.
    Alltid roligt med lyckade experiment.
    Kramar

    Gilla

  7. Alexandra profilbild

    Hurra, ett bröd som inte behöver jäsas! Det är så kallt i min lägenhet att bullar och bröd som måste jäsa bara blir hårda och tråkiga! Detta ska provas!! Tack!

    Gilla

  8. Monica profilbild

    Detta ska absolut testas.

    Gilla

  9. Hanna profilbild
    Hanna

    Tack söta du för receptet! Gjorde detta nyss och det smakar himmelskt 🙂

    Gilla

Lämna ett svar till Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Nyponlimpa med aprikoser, solrosfrön & dinkel Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect