Enkla kuvertbröd serverat till middagen är alltid uppskattat. Här har jag gjort små snurrar av vanlig ljus vetedeg med lite extra olivoja och flingsalt i. Formen på snurror passar extra bra att servera till soppa! 😉

Skulle man inte ha ägg hemma, eller är allergisk funkar det alldeles ypperligt att pensla bröden med lite ljummen mjölk som du rör ut med flytande honung. Blir till och med godare och de frön man vill ha på fastnar som de ska också! 😛

ca 24 st
Det här behöver du : 
50 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst (50 gram)
2 msk honung
½ dl olivolja
2 tsk flingsalt
ca 10-12 dl vetemjöl

Till pensling : 
½ dl ljummen mjölk + 1 tsk flytande honung
Vallmofrön

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull och slå i mjölken. Ljumma till 37 grader. Smula ner jästen i degbunke eller maskin. Rör ut jästen med degvätskan och tillsätt honung, olivolja salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidigt deg. Låt jäsa under bakduk ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och måtta ut degen i 24 små bitar. Rulla varje bit till en lång ”snodd” ca 30-40 cm, Vrid ihop till snurror och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa på plåt under bakduk ca 30 min. Pensla med mjölk utrört med lite flytande honung, stör över vallmofrön. Grädda i 200 grader ca 10-15 min.


24 snurror får du ut av ½ liter degvätska, men receptet kan förstås dubblas vid behov.

7 svar till ”Vallmosnurror”

  1. Sarah profilbild
    Sarah

    Åh dessa ska jag testa i veckan =) Tack för en underbar och inspirerande blogg!

    Gilla

  2. kajomida profilbild
    kajomida

    Ser ut som ett bröd man inte kan sluta äta av 😉

    Detta ihop med tzaziki eller Griebenschmalz (typ flott med fläsk-/baconbitar och finfördelade croutons i) som Amuse-Gueule/Amuse-Bouche och jag är såld… sen behöver jag ingen huvudrätt mer…

    Gilla

  3. Emmis profilbild
    Emmis

    Åhå, dessa brödsnurror har snurrat runt i mina tankar hela dagen! Nu är lilla dottern nattad, så jg ska placera mig i köket och baka nu….klockan kommer hinna bli lite sent, innan det är klart men jag kan inte hålla mig, jg MÅSTE prova detta recept idag! 🙂

    Gilla

  4. Jenny profilbild

    Dom vart ju urtjusiga :)! Måste prova något liknande :)!

    Gilla

  5. Fanny profilbild

    Håller just på baka dessa fina snurror, tillsatte lite chiliflakes och tänkte toppa med riven stark ost och servera till soppa 🙂

    Gilla

Lämna ett svar till Jenny Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect