Häromdan åt vi stuvande makaroner och stekt falukorv, precis sådär knaprig och tunn som den ska vara. Makaronerna kokar jag långsamt i mjölk på lågvärme. Träslev ska de va också! Salt, vitpeppar, lite muskot och en sockerbit på slutet. Så har jag lärt och det är bara så in i jordens världsgott. Sån där mat som man bara MÅSTE ha ibland. Husmanskost som bara är så svensk och älskade som den bara kan bli!! 😛

Något jag tror vi kommer längta efter om ett par veckor igen… Nu däremot blir det Kalmar och fixa passen och även en lunch på Zorbas och deras grekiska buffé, måste ju ladda smaklökarna! 😉

Återkommer ikväll med ett gott litet smörgåstips till fredagmyset!

12 svar till ”Svensk mat att längta efter…”

  1. Monita profilbild

    Stuvade makaroner med stekt falukorv är en av mina absoluta favoriter! Väcker alltid härliga barndomsminnen. 🙂

    Gilla

  2. Maritha profilbild
    Maritha

    Zorbas bufé är ju såååå gott, nu fick du mina smaklökar att rinna…
    Gud så mysigt är ni på väg till Grekland vilken höjdare.
    Hoppas verkligen ni får fint väder och mycket sol!!
    Tänk att få äta riktig fetaost…mums!!!
    Ibland så riktigt längtar man till ”vanlig” husmanskost, vilket inte tillagas så mycket av den yngre generationen….(gud va gammal jag lät nu).
    Tack för att du delar med dig av allt gott och vackert på din blogg, den rekommenderar jag till alla som jag känner och jag lagar ofta efter dina recept. MUMS!!!!

    Gilla

  3. Lotta i Två små kök profilbild

    Det där med sockerbiten är noterat. Visste att det var något som saknades när jag gör 🙂 Allt det andra precis lika. Tunna och ”knapriga” korvskivor.

    Hoppas du mår bättre nu till helgen och ha en trevlig sådan!

    Gilla

  4. Anders Öhman profilbild

    Meh! Nästan samma rubrik, snudd på identisk bild och på samma dag! What are the chances? 🙂

    Mat att längta hem till

    Gilla

  5. Kristina D profilbild

    Ja det är grymt gott. Jag gör bechamelsås och blandar de kokta mackisarna med istället… tycker det är godast så. Och inget socker… däremot kryddar jag gärna maten när den ligger på tallriken med lite grillkrydda/piffi/pommeskrydda eller annan favorit blandning. Och till allt äter jag nyrivna morötter. MUMS!!!!

    Gilla

  6. Anna J profilbild
    Anna J

    Min systerson bor i Australien och kommer hem kanske en gång per år och det första han vill äta då är just denna maträtt. Jag förstår honom, så himla gott. Måste nog göra stuvade makaroner och falukorv den här helgen tror jag. 🙂

    Gilla

  7. Nadja profilbild
    Nadja

    Oj, så gott det såg ut!!!

    Fixa passen? Ska ni ut och resa? =)

    Gilla

  8. Lena profilbild
    Lena

    Mums ! Husmanskost är det bästa !

    Gilla

  9. Annelie profilbild

    Sockerbit i stuvade makaroner..??
    Varför det..??

    Jag har ”bara” salt & vitpeppar i våra.

    TREVLIG helg.. // Kram Annelie

    Gilla

  10. Camilla profilbild

    Blev så sugen efter att ha läst ditt inlägg. Det blev stuvade makaroner och korv till mat denna fredagskväll.
    Jag gör de stuvade makaronerna genom att koka makaronerna för sig och gör en vit sås för sig, sedan blandar jag det. Vilken sorts makaroner har du när du koka dom i mjölk?

    Gilla

  11. kajomida profilbild
    kajomida

    Vanliga makaroner som vi svenskar menar finns inte att få tag på här i Tyskland, massor av andra sorter, men det är inte detsamma… I onsdags träffade jag min svåger vid Bordershop i Puttgarden och han hade bl.a. med sig makaroner jag beställt, just för att jag vill stuva dom! Kanske vi äter det ihop med de goda småländska isterbanden som också låg i matkassen 😉

    Gilla

Lämna ett svar till Kristina D Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect