Jag har fått prova dessa burktomater från Delizie. Tomatkonserver av lite högre kvalité har jag lärt mig är att föredra så detta var klart spännande. Jag använder ofta tomater på burk i matlagning, både i köttgrytor, köttfärssåser, pastagratänger, på pizza eller mustiga tomatsoppor. Det är en helt annan smak och fyllighet än färska tomater och nu börjar ju dessutom säsongen för dem att vara förbi. Det är väl lite som med torkade kryddor som oftast ger mer koncentrerad smak och man behöver inte lika mycket heller.

Smaken på delizie körsbärstomater är väldigt len och fyllig, burken är fylld av söta små och _hela_ fina körsbärstomater som simmade i en klarröd tomatsås. Ibland kan jag tycka att just körsbärstomater på burk är lite syrliga och fräna i smaken men här var det tvärtom, lite som en färdig tomatsås, redo att hällas direkt över rykande het pasta. Men det gjorde jag inte! 😛

Jag tänkte mig en ljummen sallad, inte nödvändigtvis pasta utan här tog jag strimlad, krispig vitkål som jag lät fräsa i tomatsåsen med rödlök, massor av oregano, citron och flingsalt. Detta serverade jag med fetaost och tunt skivad salami på toppen. Vilken klockrent kombination och så vansinnigt gott med en liten smak av utlandet faktiskt!

Denna rätt tog inte mer än 10 min att tillaga, några minuter till kanske för att skära och plocka fram allt men en riktigt snabb måltid perfekt när tiden är knapp och man vill ha god mat på bordet innan hungern tar över.

Och till er läsare! Förutom receptet ni får här så kan ni även vara med och tävla om
produkter från Le Creuset för 5 000 kr 😛 Du hittar tävlingen här >>

4 port
Det här behöver du : 
Olivolja
½ litet vitkålshuvud
1 burk delizie körsbärstomater
1 rödlök
2 tsk torkad oregano
½ pressad citron
1½ tsk flingsalt
150 gram fetaost
100 gram stark ungersk paprika salami

GÖR SÅHÄR : 
Strimla vitkålen. Skiva rödlöken och salamin fint. Förbered så du har allt i små skålar bara att tillsätta vartefter för det går snabbt det här! Hetta upp en stekpanna med olivolja. Tillsätt vitkålen, körsbärstomaterna & rödlöken. Pressa över en halv citron. Krydda med oregano och fingsalt. Vänd runt och låt bara fräsa på hög värme bara nån minut, det ska fortfarande vara krispigt. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med smulad fetaost och skivad salami.


Har ni inte provat dessa brukar så gör det. Körsbärstomaterna var i alla fall positivt överraskande för mig. Len, söt smak och hela fina tomater, som annars bara brukar vara mos…


Förberedd för en snabb rätt att tillaga. 5 min i stekpannan, sen är det klart!


Ni skulle känna doften här av tomater, oregano och citron…


Sådär, dags för servering. Fler recept hittas på www.delizie.nu

 

Inlägg i samarbete med Di Luca & Di Luca

// <![CDATA[
var tsCsId=17322916;
// ]]

16 svar till ”Tomatfräst vitkål med fetaost & salami + tävling”

  1. Pia profilbild
    Pia

    Har också testat detta märke av tomater på burk: ICA tog bort Mutti och in kom detta…

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Pia!
      Vad tyckte du? Vilken sort var de?

      Gilla

  2. FrökenNilsson profilbild

    Enkla rena smaker blir till ren symfoni!!
    Har provat dessa körsbärstomater på burk och gillar dom skarpt 🙂

    Gilla

  3. Marianne profilbild
    Marianne

    Vilka smarriga bilder! Vattnas i munnen. Deliezes tomater är bäst. Stor skillnad. Lovar.

    Gilla

  4. Sara på Vardag.nu profilbild

    Delizies tomater är en favorit här också! Körsbärstomaterna blir väldigt goda i köttfärssås och sådär, sött och inte lika slabbigt som krossade. Mumma! Det här låter som riktigt god och enkel vardagsmat. Klart på 10 minuter – I like!

    Gilla

  5. sofie mumsfillibaba profilbild

    Har köpt dem några gånger. Mycket bra!

    Gilla

  6. Pia profilbild
    Pia

    Det var krossade tomater..ja de smakade som Mutti..är det en efterträdare??

    Gilla

  7. kryddburken profilbild

    Javisst är dom goda, sån otrolig skillnad mot ”billig-burkarna” så har man väl provat så är valet självklart!

    Pia!
    Nej, Delizie är ett eget märke liksom Mutti.
    /Linda

    Gilla

  8. anna profilbild
    anna

    Mutti-som tomater skall smaka. Mutti tomater innehåller inga e-nummer och det är bra tycker jag. Dessutom är Delizie tomater vattniga.
    /anna

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Jag gillar även Muttis tomater. Deras produkter innehåller liksom Delizie tomater citronsyra vilket står som E-nummer 330. Inga konstigheter tycker jag. Sen är det förstås helt individuellt hur man upplever dem vattniga eller inte. 😉
      /Linda

      Gilla

  9. Lotta i Två små kök profilbild

    Kreativt och gott! Helt mina smaker.

    De tog bort Muttis produkter från ”mitt” ICA också och har ersatt med Delizie. Märker ingen större skillnad faktiskt, båda är bra.

    Att innehåll betecknas med E framför är inte alltid något dåligt som många verkar tro. Det producenter gör nu är att ta bort E-nummer och istället skriva vad det är, som t.ex. citronsyra för att inte skrämma bort köparna i E-nummershysterin. Jag såg en kommentar en gång om bönor från Saltå Kvarn som någon vägrade köpa för att det var något med E-nummer i. Just det E-numret var salt 🙂

    Gilla

  10. Helena profilbild
    Helena

    Hej Linda

    Jättegott recept! precis ätit.
    Lite som pasta, men ändå inte
    Kram

    Gilla

  11. Mårtenssons kök profilbild

    Vi har också provat Delizie och tycker det är lika bra som Muttis faktiskt, ingen större skillnad. Gillade att körsbärstomaterna var hela tomater, känns av någon anledning mer rejält då.

    Gilla

  12. Hemkunskap Fenstra Centrum profilbild
    Hemkunskap Fenstra Centrum

    Hej, vi har fått en uppgift i skolan där man ska laga en maträtt från någon annan matkultur. Hat en fråga: när man häller i körsbärstomaterna, ska vätskan i burken också med eller häller man ut den?

    Gilla

Lämna ett svar till Pia Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect