Har ni provat att baka kladdkaka i micron nån gång? Inte jag… Men detta måste ju ändå vara är ännu enklare än en hel kaka? Bara ner med lite smet i en mugg och in en minut! Festligt på nolltid och ingredienserna har man oftast hemma. Här finns också utrymme för massor av variation med chokladbitar du kan peta ner i smeten, nötter, frukt etc. Men grundreceptet ska ni ju ha först å främst och det är detta.

Man får prova sig fram lite både vad gäller storlek på mugg och din microvågsugns effekt. På översta bilden ville jag visa er hur det såg ut i själva muggen så jag använde en ljuskopp från ikea och öppnade luckan efter 1 min, och ungefär där anser jag att den är klar, inte en sekund till! 😉

Till 2 stora eller 4 små muggkakakor
Det här behöver du : 
4 msk vetemjöl
4 msk strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 msk rapsolja
3 msk mjölk

GÖR SÅHÄR : 
Blanda ihop de torra ingredienserna i en liten skål. Knäck i ägget, tillsätt olja och mjölk och rör till en slät smet. Fördela smeten i inoljade koppar.  Fyll upp till 3/4, alltså lite mer än halva muggen. Kör i micron en och en, är kopparna väldigt små som dessa svarta ”glöggmuggar” kan du köra två samtidigt. Full effekt och när kakorna rest sig är dom nästan klara, beror helt på hur kladdiga man vill ha dom men över 2 min blir dom stenhård.

Ät dom direkt ur muggen med lite grädde eller vänd upp och ner på ett fat, dom lossnar superlätt.


Magiskt ögonblock när man trollat fram varsin kladdkaka på bara en minut.


Och att få till den perfekta kladdiga konsistensen är inga problem, en eller två gånger sen kan du de!


Bara att smaska på då! 😛

59 svar till ”Muggkaka – kladdkaka i mugg!”

  1. Anna profilbild
    Anna

    Varför lägger du ut nått sånt när jag sitter hemma och tittar på en webbföreläsning? ;-))) Gott!

    Gilla

  2. Bönan profilbild

    Men gud vad smart! 🙂 Och gott! 😀

    Gilla

  3. Oscar profilbild
    Oscar

    hehehe. cupcake.

    Gilla

  4. Åsa profilbild
    Åsa

    Utan bakpulver?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Nej, inget bakpulver!
      /Linda

      Gilla

  5. Pia profilbild
    Pia

    Ser onekligen mycket gott och krämigt ut…

    Gilla

  6. Sara- mamma till Ebba profilbild

    Måste man ha i ägg eller kan man bytta ut det?

    Gilla

  7. Mrs Sunshine profilbild

    Kul idé! Trevligt med portionsförpackat:-)

    Gilla

  8. Mårdaklevs Pernilla profilbild
    Mårdaklevs Pernilla

    Så himlans fiffigt! Detta ska jag prova nästa gång min vän Frida kommer på besök… Hon bara älskar kladdkaka 🙂 och så himlans gulligt i söta muggar!

    Gilla

  9. Linduz profilbild

    Men gud vad smart!! Tackar för tipset, det ska jag allt prova! =)
    Kram

    Gilla

  10. kajomida profilbild
    kajomida

    Vad gott och smidigt!

    Gilla

  11. Anna/Frostrosor profilbild

    Men Linda! Detta är ju ett fullkomligt livsfarligt recept. Jag får binda fast mig i stolen här för att inte knata iväg genast till köket och röra ihop en sådan här muggkaka till mig själv!

    Gilla

  12. Ulrika profilbild
    Ulrika

    Mmmm, det blev gott. Kul att överraska barnen med mini dessert en måndag. Har du något bra recept på mini sockerkaka??

    Gilla

  13. Ulrika profilbild

    Åh herregud. Det här var ju lite fööör enkelt. Hur ska det sluta? Kladdkaka varje dag?

    Gilla

  14. Sara på Vardag.nu profilbild

    En minut alltså, farligt farligt att få något så gott på så kort tid! Tur jag inte har någon mikro 😉

    Gilla

  15. kryddburken profilbild

    Sara
    Har inte provat utan ägg, men kan tänka mig att du kan utesluta det och tillsätta ne liten gnutta bakpulver istället.

    Ulrika
    sockerkaka i kopp borde ju inte va nå svårt, de ska jag prova! 🙂
    /Linda

    Gilla

  16. matmedmera profilbild

    Ytterst intressant!

    Gilla

  17. Hanna profilbild

    Kanska ska testa det på jobbet… 🙂

    Gilla

  18. Mikaela profilbild
    Mikaela

    Testade, men åstadkom en gummikaka men smet i botten. Smakade inte så värst bra heller

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Trist, tiden i micron är dock avgörande för en mjuk kladdig kaka så man får prova sig fram, jag vet att de går och det blir väldigt gott när man lyckas! 🙂
      /Linda

      Gilla

  19. Mari Dahl profilbild

    Vilken jättefräck idé! Så enkelt när man är lite godissugen. Måste jag testa. Tack för tipset!

    Gilla

  20. Cissi Par profilbild

    Ååå det borde verkligen testas en ruggig hösteftermiddag! =)

    Gilla

  21. Jennifer [fotoblogg] profilbild

    Detta ska testas!! Ser ju galet gott ut!

    Gilla

  22. Mårtenssons kök profilbild

    Fullkomligt livsfarlig ju! Mmmmm

    Gilla

  23. Joanna / byblondie.se profilbild

    Smart! Låter smaskigt och enkelt 🙂

    Gilla

  24. Tomas profilbild
    Tomas

    Vilken effekt har du på din micro?
    Så man har nått att utgå ifrån menar jag.

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      1200w är min micro på! 🙂

      Gilla

  25. Katrin profilbild
    Katrin

    Jag testade dess men mina blev som sega svampar 😦 vet inte vad som gick fel? först körde jag på en minut och nästa mugg på 40 sek men det blev lika segt.

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Fick en liknande kommentar på facebook. Jag tror det är en kaka som måste bakad ganska hastigt på hög värme. Prova att ta halva ägget nästa gång… Knepigt när jag bara har min micro att ”jämföra” med, den är iaf på 1200W och jag blev nöjd med resultatet.
      /Linda

      Gilla

  26. Anneli profilbild

    Roligt recept 🙂

    Gilla

  27. Hanna profilbild
    Hanna

    Oj! Vilken fantastiskt bra idé. Och farligt när sötsuget sätter in ;). Jag bytte ut komjölk mot sojavariant och uteslöt ägg. Funkade finfint!

    Gilla

  28. Dani profilbild
    Dani

    Mina muggkakor blev som gummibollar. Inte alls gott.

    Gilla

  29. mm profilbild
    mm

    mina kladdkaka fick en jätte konstig konsistens, nästan som gummi…

    Gilla

  30. ML profilbild
    ML

    Jag glömde ägget första gången (klantigt!). Men, de blev både jättegoda och bra i konsistensen! Bättre än när jag sedan testade MED ägg. Ni som fick ”gummiklumpar”, testa utan ägg!

    Gilla

  31. Sandra profilbild
    Sandra

    Sitter med en färdig kladdkakekopp i skrivande stund 🙂

    Jag hackade i lite blockchoklad och ställde in kopparna i micron i 1 minut. Funkade fint för mig! Kan blev lite ”svampig” men ändå krämig i konsistensen och lossnar superlätt från kanterna.

    Dock blev jag lite besviken på smaken och kommer ta åtminstone 2 msk kakao nästa gång 🙂

    Tack för tipset och ett bra grundrecept!
    //Sandra

    Gilla

  32. Maja profilbild
    Maja

    Tackar för receptet! Sitter och njuter då jag bara ville ha en liten portion. Nästa gång tar jag dock två matskedar kakao, eftersom det var ett helt ägg blev det lite ”svampigt” och den goda kakaosmaken kändes inte så bra.

    Gilla

  33. Amelia profilbild
    Amelia

    Superbra recept! Men blir 1000 gånger godare UTAN ÄGG och med lite mer kakao! Då slipper man den där svamp/gummi/tjockpannkaks-konsistensen som folk beskriver. Tack och hej!

    Gilla

  34. Mia profilbild
    Mia

    den kokar över ååååååååååååååååh :(( choklad i hela mikron gråter

    Gilla

  35. Becca profilbild
    Becca

    skippade ägget, tog 2 msk kakao och istället för rapsolja tog jag flytande margarin gjort på raps 🙂 1,5 min i micron på 750W (i en stor kopp, med små får man nog köra en kortare tid). Blev super ^^

    Gilla

  36. Tilda profilbild
    Tilda

    Tyvärr gick det inte så bra flr mig , drt blev bara nån gummikaka som inte alls var så god :/

    Gilla

  37. Jezzie profilbild
    Jezzie

    Min kokade över 😦
    Kanske beror på att jag tog lite bakpulver istället för ägg..? Ville inte ha en ”svampig” kladdkaka. Hade ingen kakao hemma så jag tog oboy istället. Den blev i och för sig väldigt kladdig o god ändå 🙂 Man kan säkert skippa bakpulvret..

    Gilla

  38. anonym profilbild
    anonym

    min blev skit äcklig, det smaka ohälsosamt ( if that makes any sense )

    Gilla

  39. lejla profilbild

    jag har provat och tycker att de är jätte goda.

    Gilla

  40. lejla profilbild

    jag tycker att det var jätte god.

    Gilla

  41. Frida profilbild
    Frida

    Smakade mest rapsolja, ingen höjdare direkt. Ska testa att ersätta rapsoljan med något annat alternativt köra utan nästa gång. Allt annat blev bra dock, inklusive konsistensen. (Körde dock utan ägg och med mer kakao).

    Gilla

  42. Lena profilbild
    Lena

    Min man och jag hade akut sötsug efter middagen, men ingen ork att vänta på en ”riktig” kaka – detta var ett perfekt alternativ! Jag använde sojamjölk och gräddade i en låg liten mikrosäker keramikform, en och en halv minut. Den blev väldigt god – men inte kladdig nog. Nästa gång kommer jag testa utan ägg och med mer kakao, och bara strax över en minut. Tack för receptet, du räddade min kväll!

    Gilla

  43. Anneli - A'la Foto profilbild

    Njae….det var ingen höjdare! Gissar att jag hade den för länge i mikron för den var gummiliknande och smaken var tunn också! Men med mera kakao och vaniljsocker och väldigt mycket mindre tid så kanske! Snabbt gick det i alla fall och är man riktigt desperat så kan den nog fungera som chokladsubstitut!!

    Gilla

  44. Käpys profilbild
    Käpys

    Supergott, men vi följde inte alls receptet!! Tvättsvampskaka helt fantastiskt! Vi la den i en form av svamp-bob, för extra effekt.

    Gilla

  45. Sara profilbild
    Sara

    Ja, det ser så enkelt ut, men de jag åstadkom var en gummikaka, den gick knappt att sära på!
    Den första jag gjorde blev hård och svampig, den andra blev gummi och gick knappt att tugga och dela på!
    Men får väl testa mig fram!

    Gilla

  46. Stina profilbild
    Stina

    Det kanske saknas bakpulver? Fick också en svampig kaka. Annars säkert god! 🙂

    Gilla

  47. Lisa profilbild
    Lisa

    Tests utan ägg och ta lite mer kakao så blir den perfekt

    Gilla

  48. Anneli - A'la Foto profilbild

    Jag fick också bara svampigt och det blev riktigt äckligt! Men visst, den såg okej ut! Nä, jag är tveksam att detta går att få gott!

    Gilla

Lämna ett svar till Åsa Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect