Goförmiddag alla söndagströtta, och ni söndagspigga också förstås! 😉 Vad har ni för planera för dagen, ska ni laga nån god söndagsmiddag kanske?

Jag står lite i valet och kvalet idag om jag ska packa in barnen i bilen och dra över bron, det är ju födelsedagsdax här i huset i veckan och jag har fått lite bra önskemål om presenter. Tanken var att åka redan igår men då kom den fantastiska höstsolen som ett paket på posten. Vilket väder! Joline hade kompis här hemma också så vi höll oss ute på gården och fixade med äppelträden, plockade fallfrukt, gallrade och krattade. Men idag kanske jag tar en sväng och shoppar lite presenter!

Tänkte i alla fall komma med ett himla läckert tips på en annorlunda lasagne; Nämligen lasagnerullar!

Innan jag låter er läsa receptet så är ett par korrigeringar på plats. När man ska göra såna här rullar med ostsås, köttfärssås och sen försöka rulla ihop det med lasagnedeg… Ja, redan där förstår ni säkert att det måste va en viss fasthet i konsistens för att det överhuvudtaget ska gå att rulla och för att man överhuvudtaget ska ha nån fyllning kvar i rullen… Haha! Ja, där lärde jag mig nåt… För att inte tala om ”what a mess in my kitchen!!!” Kladdigt va bara förnamnet, men nu vet jag tills nästa gång.

Smaken var det dock inget fel på, tvärtom. Detta var sååå mycket godare än vanlig klassisk lasagne. Degen blev härligt mjuk under allt såstäcke. och hela rätter blev lite ”ravoli-lik”. Prova, tycker ja!

När jag satt å fundera sen så kom jag på att keso måste ju va himla smidigt att använda som ostsås, eller så ser du till att göra ostsåsen väldigt fast i konsistensen och köttfärsen likaså. 😛

Har du fryst köttfärsås, så värm upp den i kastrull och red av med lite extra maizenamjöl så den får en ganska fast konsistens innan du använder den till rullarna. Överbliven kylskåpskall köttfärssås måste ju ändå vara den bästa ”rull-såsen” då är den ju redan sådär fast och trög i konsistensen. Ja, ni fattar hur jag menar va?!

6 port
Det här behöver du : 
ca 600 gram färdig köttfärsås
2 förp färsk lång lasagne
5-6 dl ostsås*
1 kruka persilja
Riven ost

GÖR SÅHÄR : 
Lägg den färska lasagnerullen i kallt vatten en stund så blir den lättare att hantera och rulla utan att den spricker sen. Skär ut remsor i önskad bredd. Bred ut ostsås, köttfärsås och toppa med lite lite persilja. Rulla ihop och lägg i en ugnsfaft form. Gratinera ca 20 min 200 grader. Servera med en god tomatsallad.

* Ostsåsen kokar jag upp från en bottenredning av 1½ msk smör och 4msk vetemjöl, sen slår jag på mjölk (ca 4dl) till lagom såskonsistens. Riv ner massor med parmesanost, lite muskot, vitpeppar och salt sen får den stå och småputtra ca 2-3min. Gör den fast i konsistensen och låt den med fördel svalna innan du använder den till rullarna.


Redo att rullas! Hohoho…. 😉


En rulle som fastnade på bild istället för i allt kladd på skärbrädan.


Rullarna ligger i formen. Överbliven köttfärssås och ostsås, hälls mellan och ovanpå. Toppa med riven ost och persilja. Gratinera ca 20 min i 200 grader.


Tomatsallad är den godaste till lasagne.


Dinner-time!

10 svar till ”Lasagnerullar”

  1. Amy's piece of cake profilbild

    Vilka fina bilder, ser riktigt gott ut! Kul att göra rullar av den färska lasagnen, blir nästan som canneloni.

    Gilla

  2. Anne profilbild
    Anne

    Ser väldigt smarrigt ut. Ska nog laga lasagnerullar till middag i veckan som kommer. Men det är ju finrivna morötter man ska ha till lasagne. 😉

    Gilla

  3. Sara profilbild
    Sara

    Älskar din blogg!!Blir så inspirerad av dina goda recept och fantastiska bildkreationer. TVÅ TUMMAR UPP =)

    Gilla

  4. Mårtenssons kök profilbild

    Jo men kall köttfärs borde ju verkligen bli enklare att rulla med, kanske med lite crème fraiche också i så det klibbar ännu mer. Marscarponeost kanske också kan ersätta ostsåsen? Eller philadelphiaost? Vi får kanske helt enkelt ta och testa att göra egna känner vi nu, idéerna sprutar:) Bra tips, tack!

    Ha en finfin vecka,
    kram

    Gilla

  5. Victoria profilbild

    Ser jättegott ut:)
    Kram från victoria på http://www.victoriasprovkök.se

    Gilla

  6. Anna/Frostrosor profilbild

    Dina foton såg väldigt städade ut tycker jag! Men jag vet hur det blir ibland, man dräller till höger och vänster innan man kommer på ett bra sätt! Haha, och garvar åt sig själv! 🙂

    Gilla

  7. Malin profilbild
    Malin

    Ja, påminner mycket om Canneloni; måste då tipsa om detta recept: http://blogg.alltommat.se/lyxlagat/2011/02/22/cannelloni-med-kottfars-tomat/
    om man inte vill rulla…

    Gilla

  8. Joanna / byblondie.se profilbild

    Ser helt underbart gott ut! Blev riktigt hungrig nu 🙂

    Gilla

  9. Ivan P profilbild

    Riktigt fina rullar. Såg riktigt smarrigt ut. Jag brukar för övrigt försöka använda spenatplattor. Kan också funka riktigt fint.
    Ska man ex ordna dem ni gör på bilderna så kan det vara bra att blötlägga dem innan i ljummen vatten.. kan va kul o veta för dem som kanske inte har färska lasagneplattor tillhands =)

    Ivan / Catering Julbord

    Gilla

Lämna ett svar till Mårtenssons kök Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect