Hallå! 😛

Nu ska jag minsann skryta lite, för idag har jag gjort en av de godaste pastarätterna nånsin. Vet inte riktigt varifrån jag fick idén, den bara ploppade upp i det blå när jag inte kunde sova inatt. Renskav tänkte jag, solklart! Men kanske inte som jag alltid brukar göra med kokt potatis och lingon. Näää… Lite nytt får de allt bli…

Pasta är ju ett säkert kort och går snabbt vilket passar perfekt på torsdagar när det är ridning och man är hungrig när man kommer hem. Så fick de bli, sen improviserade jag inne på hemköp när jag skulle köpa ingredienserna till själva rätten.

Pasta och renskav är ju inte så svårt att plocka till sig. Men sen då? Ja, då föll jag på knä när jag sneglade messmöret i ögonvrån. Fy, bubblan så gott det måste bli ihop med pasta tänkte jag. Eller?! Jo, så blev de! 😛

Kära syster yster stod dock för skjuts och sällskap till stallet idag så jag blev hemma med kastrullerna istället. Middagen klar när Joline kom hem. Gott, gott! Carbonara fast med renskav… En italienare med snö på??

Det här behöver du :
2 förp. renskav (480 gram)
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
1 hönsbuljongtärning
½ liten ask messmör (ca 140 gram)
1 dl pastavatten
1 dl grädde
Salt & grovmalen svartpeppar
1 knippe färsk persilja

GÖR SÅHÄR : 
Bryn renskaven i het stekpanna tillsammans med finhackad purjolök och hackad vitlök. Smula över torkad timjan.
När skaven fått färg och löken mjuknat, smula ner hönsbuljongtärningen. Tillsätt messmör, pastavatten och grädde, sänk värmen och låt såsen koka in och bli krämig. Smaka av med salt och peppar. Lyft över pastan från sin kastrull ner i pannan med skaven. Vänd runt hastigt, tillsätt ev. lite mer pastavatten om det behövs. Klipp över persilja strax före servering. Servera med en krispig sallad.

Klart att en italienare kan bli kär i en norrlänning. Här har vi beviset! 😛 Grymt gott!!


Renskaven bryns tillsammans med purjolök, vitlök och timjan.


En panna middag! 😉 Klart på ett litet kick.

14 svar till ”Renskavscarbonara”

  1. Sara på Vardag.nu profilbild

    Mm, vad gott det låter!

    Gilla

  2. Karin profilbild

    Ha! Vad cool du är! Det låter ju hur gott som helst och jag måste ju vara precis lika knasig som du eftersom jag till och med gissade på just detta på FB! 😀 Kramar från Linköping

    Gilla

  3. Anna/Frostrosor profilbild

    Härligt när kreativiteten flödar!
    Fast det låter ju inte så bra att ligga vaken mitt i natten. Hoppas du sover gott i natt med en massa god renskavscarbonara i magen!
    Själv står jag också och experimentarer i detta nu.. ljuvligt när man får ett flow på kokkonstfronten!

    Gilla

  4. Mrs Sunshine profilbild

    Tänk att få matingvivelser nattetid;-) Inte illa! Ser finfint ut, ibland kanske vargtimman inte är så dum ändå!

    Gilla

  5. Camilla profilbild

    Vår familj älskar renskav och vi älskar carbonara. Detta receptet måste provas!!

    Gilla

  6. Ingela profilbild
    Ingela

    Inspired! Maste testas nasta gang jag ar hemma i Sverige!

    Gilla

  7. dietistemma profilbild

    Mmm, jag älskar renskav och makaroner och har alltid gjort! När jag var liten ”lyxade” man till det med makaroner någon gång istället för potatis.

    Gilla

  8. Finansmamman profilbild

    Jättegott! Tack för en inspirerande blogg.

    Gilla

  9. Ida profilbild
    Ida

    Blev riktigt besviken, tyvärr..
    Drf tänkte jag ge dig ett nytt recept på en renskavsgryta som du kan testa 🙂

    2 frp renskav
    1 gul lök
    3-4 champinjoner
    5 dl crème fraish
    Soya
    3-4 msk lingonsylt
    Pastaskruvar
    Salt
    Peppar

    Stek renskaven, i med löken och svampen tills de mjuknat.
    Häll över CF, i med lingonsylten och Soya.. (smaka av hur mkt Soya ni vill ha i). Salta och peppra!
    Servera med nykokt pasta!

    Varsågod där har ni en supergod renskavsgryta!
    🙂

    Gilla

  10. kryddburken profilbild

    Tack för era kommentarer!

    Tråkigt Ida, messmör är såklart en smaksak om man gillar den eller inte. Tack för ditt tips.
    /Linda

    Gilla

  11. Therese profilbild
    Therese

    Åhh! det där ser grymt gott ut. vilt e ju mums 🙂 måste testa denna någon gång!

    Gilla

  12. Clas profilbild
    Clas

    Ser gott ut men, har du läst på de där föråpackningar var köttet kommer ifrån? Om jag inte har helt fel så är renköttet från nya Zeeland och det känns lite sisådär!

    Men ska testas om jag kan hitta renkött som ej färdats över hela jordklotet!

    Gilla

  13. JG profilbild
    JG

    Clas: Tror du blandar ihop renskaven med viltskaven. Polaricas renskav är från Sverige/Finland.

    Gilla

Lämna ett svar till Ida Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect