Brukar ni göra egen risifrutti? Eller kanske mannafrutti? Inga konstigheter alls och bra mycket nyttigare än dom man köper, dessutom kan du göra större mängd till ett riktigt lågt pris också. 😛

Koka risgryn eller mannagryn i vatten eller mjölk. Låt svalna. Rör ut med antingen yoghurt blandad med honung, eller lättvispad grädde. Servera med fruktmos eller bär. Perfekt till mellanmål, utflykter eller ett litet kvällsfika.

8 små port
Det här behöver du :
4 port kokta risgryn eller mannagryn (koka enligt förp.)
5-6 dl naturell yoghurt (alt. lättvispad grädde)
Honung efter tycke och smak

8 svar till ”Hemmagjord risifrutti”

  1. Sara på Vardag.nu profilbild

    Gott med egen risifrutti! Jag har inte testat själv än, men har tänkt göra det ett bra tag. Perfekt för utflykten ju!

    Gilla

  2. Ida profilbild
    Ida

    Oj! Smidigt & gott. Jag hör till dom som ALDRIG köper risifrutti pga av att det sägs innerhålla så mkt socker. Men till utflykter och dylikt är det ju oslagbart. Detta ska jag testa!

    Gilla

  3. Maria profilbild
    Maria

    Åh vad bra! Har inte hittat några glutenfria rirfrutti, så nu kan jag ju göra egna som alla i familjen kan äta. Toppen!

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Nä, frysa skulle jag nog inte rekommendera, det blir bara grynig då!
      /Linda

      Gilla

  4. Sanna profilbild

    Konstigt nog har jag aldrig tänkt på att man kan fixa iordning det själv. Bra för mig som inte äter laktos 🙂

    Gilla

  5. […] som vi också tänkte göra: Pretzels, hemgjord risifrutti, ananassmoothie med spenat samt […]

    Gilla

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect