Har ju glömt att visa er glassen vi gjorde häromkvällen med jordgubbar och fläder som smaksättning. Gudomligt god och fräsch. Riktiga sommarsmaker. De tycker jag ni ska prova!

Nu måste jag faktiskt kila i säng! Redan?
Jopp, för imorgon är det jag & Joline som hänger på låset när Gekås (Ullared) öppnar kl 8, alltså måste vi upp i ottan. Typ klockan fyra…

Vi ses kanske där i vimlet… 😉

Det här behöver du : 
5 dl vispgrädde
1 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 400 g)
½ liter jordgubbar
½ dl koncentrerad flädersaft (ta lite mindre om du inte vill ha den så söt, för den blev väldigt söt)

GÖR SÅHÄR : 
Vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt den koncentrerade saften och vispa lite till om det behövs, den ska inte rinna men ändå vara lösvispad. Öppna burken med kondenserad mjölk, och rör ihop med grädden och skiva ner jordgubbarna. Häll ut smeten i en form, täck med plastfolie och frys 5-6 timmar.
Ta fram ca 30-40 min före servering och låt tina något i kylen.


Flädersaften.


Och öländska jordgubbar, snart är säsongen slut så det gäller att börja bunkra och fylla frysen!

Fler tips på 3-minutersglass : 

  
Rabarberpajglass. Äppeltarte med vaniljglass. Lemon curdglass.
Klicka på bilderna för att komma till resp. recept.

16 svar till ”Jordgubb & fläderglass”

  1. Camilla.L profilbild
    Camilla.L

    Åh, detta måste jag absolut testa. Det är ju så himla gott med hemmagjord glass 🙂

    Gilla

  2. Bakverk och Fikastunder profilbild

    Ser och låter helt fantastiskt god!
    Kram

    Gilla

  3. Remsan profilbild

    Oj, vad gott! Jordgubbar och fläder som är så gott ihop.

    Gilla

  4. Camilla profilbild
    Camilla

    Det ser jättegott ut! Min mamma brukar göra saft på fläderblommor och jordgubbar. Den smakar verkligen sommar! Snälla, lämna kvar lite åt mig på Gekås, vi åker ner med husvagnen på söndag.

    Kram från Åtvidaberg!

    Gilla

  5. Anna/Frostrosor profilbild

    Mums så gott det ser ut! Vackra bilder i övrigt också Linda! Jag borde också ligga i sängen nu. Men jag gör inte det, vilket är dumt för vi ska också upp på äventyr. Dock inte till Ullared, så du slipper armbågas med mig! Trevlig helg! 🙂

    Gilla

  6. Amanda profilbild

    Ser och låter underbart gott ut 🙂

    Gilla

  7. Diana profilbild
    Diana

    åhhh ullared…har redan varit där under semestern…. å jag kan lova att det behövdes vassa armbågar… 🙂

    glassen låter smaskens… ha en skön sommar… kram

    Gilla

  8. Lottzy profilbild

    Har länge varit sugen på att göra en glass med kondenserad mjölk och nu blev jag inte mindre sugen… Jordgubbar också, mums!

    Gilla

  9. ELIZA profilbild
    ELIZA

    Gick in för att kolla Ditt recept på morotskaka.Handlade ingredienser igår. Men nu måste jag och handla igen!!! Ha ha! Såg receptet på fläskfilèn med ananas….Står med ett kilo ytterfilè som behöver tillagas. Så det passade ju bra.Skulle också vilja åka till Ullared,men med tanke på alla köer så avstår jag…Hoppas Ni hittade fina saker. Ha det bra!!!

    Gilla

  10. Me And My Sweets profilbild

    Hemmagjord glass är ju sååå gott! Precis vad jag tänkt göra ikväll:-)

    Gilla

  11. Sanna profilbild

    Mums så smarrigt! Fläder är så gott såhär i sommartider 🙂

    Gilla

  12. Therese profilbild
    Therese

    Nej men åh så ruskigt gott det lät!!! Det börjar bli en lång ”måste-testa-lista” nu 😉

    Gilla

  13. Cathrine profilbild
    Cathrine

    Hej och tack för super bra matblogg! Jag jar en fråga angående denna goda glass: är den bara god en dag eller lan den stå fler dagar i frysen? Tacksam för svar.

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Tack själv!
      Jag skulle rekommendera att inte ha den fryst längre än 3-4 veckor då den innehåller hög fetthalt och härsknar fortare än tex. sorbetglass. Den är dock fullt lika god efter en och två veckor, tänk bara på att tina upp den långsamt i kylskåpet före servering, för den blir ganska hård i frysen.
      /Linda

      Gilla

  14. Viola profilbild
    Viola

    Har äntligen provat denna härliga snabbglass. Jag tillsatte 1 tsk äkta vanilj innan jag delade smeten och hade 1,5 dl hemkokt jordgubbsylt i den ena byttan. I den andra blandade jag 1/2 burk lemoncurd och ett par nävar smulade maränger åhh gud så goda de båda blev!! Tummen upp även från kille och hund 😉
    Tack för din fina inspirerande blogg!

    Gilla

Lämna ett svar till Sanna Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect