20120711-181746.jpg

Visst va de fläskpannkaka! Så in i bombens gott och så långt ifrån grillat man kan komma! De kan behövas ibland, inte sant?!

Kolbulle, det måste jag verkligen prova snart, fast då får de bli ute på muurikkan!

När jag gör fläskpannkaka steker jag först fläsket på ugnsplåten i ugnen på ca 220 grader tills det är knaprigt och gott, sen slår jag över pannkakssmeten och in i ugnen igen, sänker värmen till 200 grader.

Smeten gör jag på en höft;
Mjöl (vetemjöl eller vad du har hemma, jag brukar blanda grahamsmjöl o fullkornsvete). Ska du göra en stor långpanna så ta knappt en liter mjöl, vispa i mjölk till slät konsistens, ungefär som filmjölk i konsistensen. Tillsätt minst 6 ägg, gärna ett tjog! Salta och vispa ihop.

20120711-181813.jpg
Gräddad ca 30 min på 200 grader.

5 svar till ”Kvällens middag :”

  1. Sally profilbild

    Gott det ser ut! Vill bara tipsa om en väldigt god variant på ugnspannka, men morötter och purjo. Kolla in 😀

    http://skippanudlarna.com/2012/05/26/nyttigare-ugnspannkaka-med-morotter-och-purjo/

    Gilla

  2. Sara på Vardag.nu profilbild

    Det är ju så gott med fläskpannkaka. Jag brukar också blanda med lite grövre mjöl och många ägg, blir nyttigare då! Typ såhär: http://vardag.nu/nyttigare-ugnspannkaka-gi/

    Gilla

  3. Anna/Frostrosor profilbild

    Mums så gott! Min man gör världens godaste fläskpannkaka! Det sämsta med fläskpannkaksdagarna är dock att jag inte blir mätt. Barnen rensar hela plåten!

    Gilla

  4. Ingrid profilbild
    Ingrid

    Jag kan tipsa om att röra i ca 1msk ostlöpe i pannkakssmeten precis innan man häller över i långpannan.

    Gilla

Lämna ett svar till Sara på Vardag.nu Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect