Grillat, grillat, grillat! Sommar = grillat, i överflöd!! Inte är de väl konstigt om man får idétorka ibland! Va ska vi ät ikväll??

Grillat!!

– Ja!! …Ehhh… Men VAD??

Känner ni igen er?? 

Här har vi dukat upp för en salig blandning grillat! Byter man ut ordet ”GRILLAT” mot ”PLOCKGRILLAT” så blir det hela lite roligare och tankarna låser sig inte lika mycket! Prova!! 😛

Förberedelser en dag innan; 

Rör ihop vitlökssmöret.

Skiva upp köttet och lägg i marinad.

Köp hem färskpotatis, majskolvar och ananas.

Inne i köket samma dag;

Tvätta av färskpotatisen o ner med de i en kastrull – koka!

Gör sallad; Roman, tomat, gurka, pressad citron, olivolja, salt & peppar.

Skär upp ananas och majskolvar, krydda med salt & peppar + flytande honung. Lägg i en burk.

På grillen samma dag el. kväll; 

Grilla köttet, pensla med marinad.

Grilla korv.

Grilla majskolvar och ananas på slutet. Pensla med marinaden från köttet.

Servera med kokt potatis och vitlökssmör.

HERREGUD SÅ GOTT!!!! Minimalt med jobb och allt sett som en enda grill-plock-middag! Så enkelt det blev då…

Hur skulle DIN grill-plocktallrik se ut?? *supernyfiken*
…och jag tror nog vi alla behöver lite inspiration så kom med dina tips!! 😛


Färsk ananas penslad med flytande honung och kryddad med salt och fyra peppar… På grillen kan dom även penslas med marinaden från köttet.


Skivor av karré som marinerats med colman´s senapspulver >>


Sluttampen på grillen…


På tallriken…


Tänk inte grillat mer… Tänk PLOCK-GRILLAT! 😛  Okej?

9 svar till ”På grillen : Colmansmarinerad karré, kabanoss, majskolvar & ananas med färskpotatis och vitlökssmör”

  1. Alexandra profilbild
    Alexandra

    Hej! jag ser ofta att du skriver om elidas chilisås. Vart kan man hitta den och är den stark i smaken?

    Gilla

  2. Bakverk och Fikastunder profilbild

    Vi har inte kommit igång med vårt grillande än och de är ju redan juli!!! Vi skall nog bli trötta på det 😉 Dina bilder läskar verkligen!

    Gilla

  3. Michaela profilbild
    Michaela

    Årets tillskott i plock-grillningen måste vara bacon-lindad halloumi! Gud så gott det är! Funderar på om man möjligen skulle kunna stoppa in något sött innanför baconet, dadel kanske?

    Gilla

  4. Viola profilbild
    Viola

    Vi grillar ofta och gärna, nu ska här prövas ananas efter att ha sett dina härliga bilder! Annars så hämna det mesta på grillen kött, kyckling, fiskpaket – men jag tipsar gärna om ett annat paket, nämligen potatis 🙂 Färsk kokt potatis som blivit över, fin hackad röd lök och café de paris smör – allt i ett paket och låt det bli varmt på grillen – mums!

    Gilla

  5. Lotta i Två små kök profilbild

    Visst är det härligt med ”enkel” grillmat! ”Plockgrillat” är det bästa, och gärna att man hjälps åt att bidra med det som ska grillas och ätas som tillbehör. Min senaste grill/murrikkatallrik bjöd på halloumi, tomathalvor, oxfilé, thailändsk sparris och ”vägkrogspotatis”. Att fräsa på och krydda färdigkokt potatis på grillen eller murrikkan är inte dumt alls!

    Låter gott med senapspulvret. Har aldrig ägt en sådan burk men kanske dags att testa. Tack för tipset!

    Gilla

  6. Sara på Vardag.nu profilbild

    Det ser gudomligt gott ut! Senapsgalning som jag är så måste jag ju testa marinaden till köttet också.

    Sist vi grillade så gjorde jag en ananassalsa till, det var riktigt gott… Fyllda portabellosvampar är också väldigt gott att grilla! 🙂

    Gilla

  7. Johanna profilbild
    Johanna

    Såg riktigt gott ut. Vi brukar ha alla möjliga olika saker på grillen. Förutom kött av olika slag så brukar det bli en hel del grönsaksspett (tomat, lök, champinjoner, paprika osv), zucchini, aburgine i avlånga skivor, majskolvar, baconinlindad halloumi, baconinlindad sparris, baconinlindad banan (riktigt gott när sött och salt bryter av varandra). Nästa gång ska jag nog testa göra färskostfyllda cahmpinjoner på grillen också (brukar annars göra dem i ugnen). Ja allt möjligt brukar finnas på vår grill men det är alltid kul med tips på nya saker som man kanske inte har tänkt på. Den där marinaden tror jag absolut ska testas vid någon kommande grillning :)..

    Gilla

  8. Erica AKA Tomtens Dotter profilbild

    Åh så gott! Jag bor i lägenhet, och vi får inte grilla här – så jag tillhör dem som inte överdoserar i grillat. Tyvärr…

    Men en grillfavorit är att göra spett på kycklinglår och chorizo. Till det en sås som blandats till på 50/50 creme fraiche/mango chutney. Beroende på hur stark chorizon är kan såsen med fördel pimpas med lite extra chili.

    Annar gillar jag att bryta foten av portabellosvamp, fylla med färskost, och linda in med bacon. Grillas så att baconet blir knaprigt, och osten härligt rinnig 🙂 Dessutom blir det mesta (förutom vaniljglass) godare med bacon 😀

    Gilla

  9. kryddburken profilbild

    Alexandra!
    D´Elidas är en riktigt god chilisås, inte så stark, mest smakrik, prova. Du hittar info om var de kan köpas här : http://www.delidas.se/

    Michaela!
    Har du provat baconlindande vattenkastanjer, det är bara såååå gott! 😉

    Vilka otroligt läckra tips ni kommer med, har antecknat! 🙂
    /Linda

    Gilla

Lämna ett svar till Alexandra Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect