Vi hade ett litet euforiskt inslag under lördagens grillkväll. Jag hade köpt hem ett mörkt surdegsbröd som jag tänkte ha som lite förrätt i väntan på grillen. Gjorde en härlig oströra med blandade ostar, torkade örter och lite smält smör för konsistensen. Fyllde brödet och skar sedan små fyrkantiga tärningar av locket och la ovanpå. Skjuts in i ugnen med allting till osten riktigt hade smält.

Ställde sen fram det på bordet och alla kunde ta små bitar och doppa i den smälta osten! Vilken succé det blev, så in i nordens gott!! Vi var 6 stycken och i ett nafs var hela brödet slut och väldigt uppskattat så detta bara måste ni prova. Som förrätt till grillat, som drinktilltugg, eller en fredgskväll till en kall öl. 😛

Det här behöver du : 
1 surdegsbröd
3 dl riven ost, blanda lite olika sorter (gouda, gréve, cheddar etc)
100 gram brieost
2 msk torkade örtkryddor provencale
1 msk D´Elidas chilisås
3 msk smält smör
Olivolja
Flingsalt

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop den rivna osten med brie, (smula den i mindre bitar). Tillsätt kryddorna, chilisås och det smälta smöret.
Skär av locket på brödet och gröp ur lite ur botten. Lägg bottnen på ett bakplåtspapper. Skär locket i fyrkantiga kuber diagonalt men låt det hålla samma form som locket var. Fyll brödet med osten, lägg tillbaka locket, här får du lyfta allt försiktigt så alla lösa små fyrkanter hamnar på rätt plats. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Lägg sedan brödet i ett stort ark aluminiumfolié och vik ihop som ett paket. Grädda i 200 grader ca 15 min. Mot slutet kan du öppna folién lite så brödbitarna får krispig yta.


Riven ost, brie, torkade örter och D´Elidas.


Fyllt botten med osten.


På med ”locket” i kuber och in i ugnen!


Ca 15 min 200 grader… Sen är det bara att ställa fram och hugga in! 😉

10 svar till ”Ostfyllt, gratinerat bjudbröd till förrätt”

  1. Sara på Vardag.nu profilbild

    Mums! Det där det verkligen gott ut. Älskar brieost 🙂

    Gilla

  2. Amy's piece of cake profilbild

    Låter verkligen gott med olika ostar (som smälts ihop) och kryddningen i kombination med brödet. Ska testas i mitt kök!

    Gilla

  3. Alexandra - kärlek på tallrik profilbild

    Åh wow, det ser fantastiskt gott ut! Inte svårt eller pilligt heller som man skulle kunna tro! Mums 😀

    Gilla

  4. kajomida profilbild
    kajomida

    Det här är det andra av dina recept på fyllda bröd som jag rekommenderat till min svärmor. Efter att hon fick den första länken per mail kom svaret direkt: ”läckert, översätt genast tack”. Får se hur länge det dröjer idag 😉

    Gilla

  5. Mamma hemma profilbild

    Såg ju otroligt gott ut och jag som inte har ätit än och är superhungrig 🙂

    Gilla

  6. Anna/Frostrosor profilbild

    Wow, detta låter ju helt oslagbart gott!

    Gilla

  7. Anette profilbild
    Anette

    Livsfarligt att läsa din blogg när man är hungrig. Vill ha nu!!!!

    Gilla

  8. Barbro Ericsson profilbild

    Detta är gott!mhar just provat. Skall göras många gånger. TUSEN TACK

    Gilla

  9. Barbro Ericsson profilbild

    Förlåt! Kom med ett m istället för mellanslag. Puh, jag är mätt!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect