Plockmat och tilltugg till drinken är alltid populärt. Dom här krustsaderna ovan gjorde jag till barnens skolavslutning som vi åt till plocktallriken, så enkelt och gott och tar inte lång tid alls. Du kan göra dom både varma/gratinerade eller kalla. Här är några olika förslag du kanske får användning av redan till midsommar, perfekt litet tilltugg före maten, efter maten eller till en god drink! 😛

Krustadskal finns att köpa både som minikrustader som här och lite större modell. Gratinera samtliga i ugnen på 220 grader ca 10 min, eller tills de fått fin färg.


Fjällbrynt viltost på tub, rökt skinka + 1-2 droppar D´Elidas.


Svampstuvning på finhackade, färska champinjoner frästa i smör med redning av mjöl. En skvätt grädde, salt och peppar. Sen ner i formarna och en liten gnutta sambal oelek på toppen.


Chevreost med bresaola. (lufttorkat nötkött)


Fjällbrynt skinkost på tub, en liten gnutta hjortronsylt, rökt skinka och gräslök.

Fler fyllningar till varma : 

  • Brieost alt. mögelost med hjortron/fikonmarmelad
  • Finhackad salami, toppad med brieost
  • Färskost pepparrot med saltrulle
  • Chevreost, flytande honung och en halv valnöt i varje (alt. rostade pinjenötter)
  • Creme fraiche med finhackad rökt/gravad lax, dill, salt & peppar

Kalla krustader : 

  • Creme fraiche alt. färskost, löjrom, rödlök och dill
  • Majonäs med fint hackad gurka, dill & färska räkor
  • Creme fraiche, mosad avocado + en gnutta chili
  • Böcklingpastej med finhackad gräslök eller krasse och en tunn skiva rädisa

8 svar till ”Krustader med viltost, rökt skinka och chili + tips på 12 olika fyllningar!”

  1. Christin - Mrs Sunshine profilbild

    Får jättenostalgikänslor när jag ser krustader! Min mormor brukade bjuda på sådana när det skulle vara ”lite extra”:-) Minivarianterna var ju jättefina. Övertygad om att detta skulle barnen bara älska!

    Gilla

  2. Victoria profilbild

    Åh så gott, aldrig gratinerat sånna, måste provas!
    Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

    Gilla

  3. Eva profilbild
    Eva

    Här får du en till som ska värmas: Bananbit med grönmögelost på toppen. Låter inte klokt men är jättegott. Både för små och stora.

    Gilla

  4. Pralin från matmedmera profilbild

    Här finns mycket inspiration att hämta

    Gilla

  5. Lisa profilbild
    Lisa

    Krustader är det bästa jag vet (typ)! Brukar variera fyllningar men godast är en kombination av varmt och kallt. Blanda riven vb-ost med creme fraiche och peppra en gnutta. Fyll krustaderna till hälften med röran och gratinera tills de fått färg. Ta ut och låt svalna nån minut, och toppa sedan med finhackad rödlök och röd stenbitsrom/löjrom. Gudomligt ! 😉

    Gilla

  6. Marie profilbild
    Marie

    Blanda Philadelphia med Västerbottenost och finhackade jalapeños. Gratinera.
    Sååååå gott.

    Gilla

  7. Marie profilbild
    Marie

    Blanda Philadelphia med riven västerbottenost och hackade jalapeños. Gratinera
    Såååååå gott.

    Gilla

  8. magnets4energy.cf profilbild

    With the increase in competition and product supply within these industries,
    and also tax incentives and possible government subsidies for these
    clean energy resources, cleaner smarter energy will be in reach of many people over the following several years.
    We are currently investigating a few of these areas for average investors
    and funding your company too make the most of some
    BIG lucrative opportunities down the road because they areas grow and develop in the coming years.
    According to Sven Sigaard, president and CEO of Vestas Wind
    Systems (Denmark), the worlds largest maker of wind turbines, the
    price of electricity generated from wind energy per kilowatt-hour can compete against other styles of energy once wind farms could
    be build close enough towards the sea and with
    efficient enough technology.

    Gilla

Lämna ett svar till magnets4energy.cf Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect