Här kommer tronarvingen till gårdagens tunnbrödsbak på muurikkan; Fläskfile-kebab-rullen ”all inclusive”. Tunn, skivad fläskfilé, paprika, lök, zucchini, champinjoner, sås, kryddor, hetta. Inga krusiduller! Inga extra pryttlar och skålar, såsflaskor eller sallader vid sidan om. Allt finns där! Enkelt, bekvämt, charmigt och vansinnigt gott!

Bara muurikkan och det mjuka tunnbrödet som måste till för att det ska bli komplett.

Självklart kan du göra detsamma i stekpannan inomhus, både brödet och köttet men det är den här ”vildmarks-feelingen” som jag vill åt här. Den vilda, levande, gnistrande, glödheta stämningen och smaken därtill! Prova, prova, prova!! Ni bara måste prova! 😛

4-6 port
Det här behöver du : 

ca 600 gram fläskfilé alt. ytterfilé
2 gula lök
1 röd paprika i strimlor
½ zucchini i mindre bitar
1 burk champinjoner
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk mushroom soya
2 msk mörk oxfond
2 msk sweet chilissås
1 tsk D´Elidas chilisås
½ liter vatten
1 stor burk creme fraiche (5 dl)
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär fläskfilén i tunna, tunna skivor. Det går allra bäst om den är något fryst så får det blir som ”skav”. Fräs på köttet tillsammans med hackad lök och finriven vitlök. (riv på zestjärn). Låt fläskfilén få lite färg, tillsätt sedan resten av ingredienserna utom creme fraiche. Låt puttra tills vätskan försvunnit. Rör ner creme fraichen, låt såsen tjockna något, smaka av med salt & peppar. Servera i mjukt tunnbröd, ihoprullad som en kebab.


Nästan så man vill krypa upp där och bara bli en liten paprika för en minut… 😉 Värmedyna AB!


Och så den härliga såsen som får kräma till sig innan allt fylls i det nybakade tunnbrödet…


Sådärja!


Blev inte många bilder på den färdiga rätten, varför får ni klura ut själva! 😉


Prova även denna norrländska kebabrulle med renskav >>

7 svar till ”Fläskfilé kebabrulle i mjukt tunnbröd”

  1. Rebecca profilbild
    Rebecca

    Nomnomnomnomnom!!

    Gilla

  2. Fröken Nilsson profilbild

    ojojoj va gott det ser ut!!!!!
    Inte helt omöjligt att detta kommer att finnas på min tallrik i helgen ;P

    Gilla

  3. David Madigan profilbild
    David Madigan

    This looks SO good!!! I need to learn how to speak muurikka-ese (what language is this, swedish?) so I can fully enjoy these posts.

    Gilla

  4. Moah profilbild
    Moah

    Jättegott men tyvärr lite för mkt köttgryta-stuk över det hela för min smak.

    Gilla

  5. Annie profilbild
    Annie

    Men så jäkla gott detta var, som min sambo sa ca 15 ggr. Jätte mysigt att sitta ute och äta detta!!

    Gilla

  6. Muurikka mat | ~ Träningsbloggen ~ profilbild

    […] så ställde vi upp Muurikkan i depån och åkte och handlade innan affären stängde 😉 Det blev Kryddburkens ”fläskfilé kebabrulle” Jag gjorde dubbla portioner och det blev jättemycket mat. När vi och en till familj hade ätit […]

    Gilla

  7. Jessica profilbild

    Verkligen jättegott! Detta var första rätten vi lagade på vår Muurikka – och vi har hunnit göra den två gånger.

    Gilla

Lämna ett svar till Jessica Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect