Kommer ni ihåg rabarpajen jag gjorde med knäckigt täcke härom dan?

Om man tar det sista som blev över i pajformen och skrapar noga och ser till att få med allt knäckigt sockriga som fastnat runt kanterna och så rör man ihop det, pyttsar ner i en skål och ställer i kylen och tänker ”…det är ju synd att slänga”!

DÅ ska ni prova denna glass!
Rabarberpajglassen, gjord i ett nafs och ”allt-i-ett” kan liksom inte bli mer än 10 rätt! Du får både rabarberna, det söta, syrliga och det smälta knäckiga sockret och pajdegen, ja alltihop i en och samma glass! Fiffigt inte sant?

Detta är Joline dessert till vår bröllopsdag då hon stod för 2-rätters menyn!

Rabarberpajglass (3-minutersglass med kondenserad mjölk)
Det här behöver du : 

5 dl vispgrädde
1 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 400 g)
1 skål rabarpaj, mängden är inte så noga

GÖR SÅHÄR : 
Vispa grädden till mjuka toppar.
Öppna burken med kondenserad mjölk, och rör ihop med grädden. Rör ner rabarberpajen lite ojämnt.
Häll ut smeten i en form, täck med plastfolie och frys 5-6 timmar.
Ta fram ca 30-40 min före servering och låt tina något i kylen.


Överbliven rabarberpaj blir nu rabarberpajglass! 😛


3 st ingredienser!


Rör ner lite ojämnt i glassmeten.


Täck med dubbla lager plastfolie och in i frysen.


Sådärja, håll med om att det ser gott och, för att inte tala om hur det smakade. Här ser ni också maränger i botten av skålen! 😉

 

18 svar till ”Rabarberpaj & glass, eller rabarberpajglass?”

  1. Sara på Vardag.nu profilbild

    Det där både låter och ser gudomligt gott ut! Jag har lite blåbärspaj i kylen, behöver bara köpa grädde och kondenserad mjölk så ska jag nog fixa lite pajglass jag också… 🙂

    Gilla

  2. Monsterscircus profilbild

    Läcker kombination! Det måste göras nästa gång jag blir drog upp en del rabarber i trädgården! Uhm kan nästan smaka på härligheten. Mycket bra måndag!

    Gilla

  3. sofie mumsfillibaba profilbild

    Nä, inget ska slängas! Ser ju supersmarrigt ut. Antar att man skulle kunna köra smeten i glassmaskinen också. Måste nog testa…

    Gilla

  4. Linda - Glutenfria Köket profilbild

    Vilken kul idé med pajglass, alla sätt att ta tillvara på rester är bra. Och vilken duktig dotter du har!!!
    En fråga, vart har du köpt de fina glasen som glassen ligger i?
    // Linda 🙂

    Gilla

  5. Juliana profilbild
    Juliana

    Vad gott det ser ut och vilken snäll och DUKTIG dotter som lagat både huvudrätt och efterrätt! Härligt!

    Gilla

  6. Linn profilbild

    Åh så smaskigt, rabarber är underbart gott på sommaren!

    Gilla

  7. Lotta i Två små kök profilbild

    Finfint tips! Ben & Jerry – släng er i väggen 🙂

    Gilla

  8. jennie profilbild

    Men hallå vad gott! Och smart, inte minst. Jag brukar alltid få lite pajrester, eftersom vi aldrig orkar äta upp en hel paj, nästa gång blir det definitivt pajglass!

    Gilla

  9. Sandra profilbild

    Vilket bra tips att göra glass på pajresterna. Detta får jag prova nästa gång jag får paj över. Tack!

    Gilla

  10. Malin profilbild

    Wow detta låter så gott så det bara måste jag prova! / Malin

    Gilla

  11. Denksam- Rebeccas matblogg =) profilbild

    Ojoj det här ser otroligt gott ut! ska prova det så fort rabarberna i trädgården är klara att ätas! 😀 😀

    Gilla

  12. Amy's piece of cake profilbild

    Så gott och fiffigt av Joline!

    Gilla

  13. Christin - Mrs Sunshine profilbild

    Smart! Är själv väldigt förtjust i Häagen-dazs smaker, but this is home made:-)

    Gilla

  14. Matilda profilbild

    Verkar hur smarrigt som helst, det måste testas!

    Gilla

  15. Madelene profilbild
    Madelene

    Länkade denna sida till min facebook, hoppas att det inte gjorde något annars får du säga till.
    Ska göra glassen fast med jordgubbar och rabarber och knäcktäcke. Kommer bli supergott tror jag!

    Gilla

  16. Kristoffer Isberg profilbild
    Kristoffer Isberg

    Provade detta igår…blev vansinnigt gott…använde en smulpaj med rabarber…blev så bra med kombinationen av len glass med pajsmulor i…mums…kommer garanterat göras fler gånger…

    Gilla

  17. Anna profilbild

    Det här måste jag testa, kanske redan till helgen. Tack för receptet!

    Gilla

Lämna ett svar till Amy’s piece of cake Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect