Gokväll i stugorna! Här hemma på ön har vi haft riktig sommarvärme ute idag, superskönt och alldeles LAGOM om ni frågar mig, inte varmare tack… 20 grader i skuggan räcker gott och väl! Nicke har klippt gräset och det luktar verkligen extra mycket sommar då. Självklart börjar både ögon och näsa klia av allt gräspollen men fint blir det.

Tänkte bjuda på en lättlagad pasta som inte tar mer än 15 min innan maten står på bordet. Färsk fylld pasta går ju så vansinnigt fort att koka och blir sådär stora och fina också. Här hittade jag färsk tortellini i affären med spenat och ostfyllning, ljusa och spenatgröna i färgen! I samma veva som du sätter på vattnet till pasta så börjar du fräsa på bacon i en stekpanna, pressa ner en vitlöksklyfta eller två och rör ner massor med färsk spenat. Salta & peppra. Ja, sen är det klart!

Piffa tallriken med färsk basilika, timjan och små härliga körsbärstomater. Inte så svårt va? 😉

Färsk spenat är min favorit till just snabba pastarätter. Det är gott, nyttigt och går att variera till tusen… Vill man inte ha bacon kan man byta ut mot pinjenötter, valnötter, hasselnötter. Kanske riva ner lite parmesan, en äggula, eller broccoli, champinjoner etc etc.

4 port
Det här behöver du : 

500 gram färsk tortellini
250 gram färsk spenat
2 pkt bacon (a´ 120 gram)
1-2 vitlöksklyftor
Salt
Grovmalen svartpeppar
Körsbärstomater
Basilika och timjan

GÖR SÅHÄR :
Koka upp pastavatten. Fräs på bacon i het stekpanna, pressa ner en eller två vitlöksklyftor och vänd ner spenaten som den är eller skär den grovt. Låtallt få fräsa ihop hastigt. Salta och peppra. Servera med färsk tortellini, körbärstomater och färska örter.


Spenat och bacon som hastigt får fräsa ihop.


Smaklig spis! Vilken är din bästa snabbpasta?

9 svar till ”Färsk tortellini med spenat & bacon”

  1. Erica AKA Tomtens Dotter profilbild

    Mums!
    Jag har ett liknande snabbpastatips… Ungefär som ditt, men jag brukar ta gnocci istället för tortellini. Riven parmesan ovanpå. Kanske ärtskott istället för spenat.

    Gilla

  2. Sara på Vardag.nu profilbild

    Stekt bacon i en ädelostsås på ädelost och lite grädde, med någon pasta som plockar upp såsen bra… Klart på 10 minuter! Funkar finfint med broccoli också om man undviker kolhydrater 🙂 Men det där ser gott ut! Evigheter sen jag åt tortellini, snart dags igen känner jag… 🙂

    Gilla

  3. Saralito profilbild
    Saralito

    Här är det också färsk pasta med knaperstekt bacon som blandas ihop med antingen smaksatt creme fraiche eller något slags färskost och serveras med tomatsallad. Tar typ noll tid att göra men är jäkligt gott.

    Gilla

  4. roffekock profilbild
    roffekock

    Där kom min räddningsplanka ska fabricera till 50 pers nästa vecka. Som hand i handske,hur kunde du veta Kryddburk.
    Den enda ändringen som jag ska göra är att i stället för spenat kommer jag att använda hör och häpna färska maskrosblad. Jättegott med färska maskrosblad i sallader mm Tänk bara på att lägga dom i iskallt vatten före användandet som tar lite beska,du bör ta så späda blad så möjligt.
    Tänk på så mycket det finns som vi kallar ogräs och kämpar med och besprutar ja jag vet inte allt som är fullt ätbart. Men det är klart enklare att köpa en påse med tvättade småblad eller hur var det nu??????????????????????????????

    Gilla

  5. roffekock profilbild
    roffekock

    En sak, var köper man färsk tortellini på Ön Kryddburk?

    Gilla

  6. Jakob profilbild

    Gud vad hungrig jag blir ska jag genast göra när min pulver diet tar slut om några dagar.

    Gilla

  7. kryddburken profilbild

    Många bra tips!

    Roffekock, maskrosblad är helt klart underskattade, brukar plocka och använda i sallad och visst smakar dom gott! Men spenat på påse är himla smidigt året runt, vare sig dom är tvättade eller inte för man sköljer väl ändå alltid grönsallader man köper?!
    Färsk tortellini finns ju i var och varann affär, vaccumförpackad i den färska bemärkelsen dock. 🙂
    /Linda

    Gilla

  8. kimmik81 profilbild
    kimmik81

    Som vanligt ser din matblogg alldeles fantastisk ut. Men jag ville egentligen inte kommentera ditt inlägg utan enbart berätta för dig att du har, i särklass, den bästa matbloggen jag stött på. Kollar i regel igenom tre matbloggar på morgonen – din väntar jag alltid med till sist, efter devisen ”spara bäst till sist”. Fina bilder, lättförståeliga beskrivningar och vettiga inlägg. Bra Linda! Önskar dig en härlig fredag!

    Gilla

  9. Yvonne Ingridsdotier profilbild
    Yvonne Ingridsdotier

    …då var middagen räddad satt just och funderade vad jag skulle hitta på när lusten att laga mat inte är på topp… återigen förkyld efter ha varit frisk i endast 10 dagar efter ha haft influensan i 4 veckor… lite less är jag
    Stort Tack Yvonne

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect