Vispa grädde, rör ner en burk kondenserad mjölk, tillsätt valfri smak och sen skjuts in i frysen! Denna glass är så oemotståndligt god och vansinnigt enkel att göra, nånting som barnen fixar i ett nafs och tar inte mer än 3 minuter så är den klar, bortsett från att den ska frysas då. Hemligheten är den där lilla burken med kondenserad mjölk, ni vet om man kokar hela burken i ett par timmar så blir det tjock, härlig kolasås, eller dulce de leche.

Denna konservburk hittar ni i vanlig mataffär, om inte så fråga. Till denna glass så ska inte burken koka utan den kondenserade mjölken rörs bara ner i vispad grädde så är det klart! Smaken och konsistensen är förtrollade krämig, len och alldeles underbar!! 😉

Nästa gång ska jag dock koka en burk och använda kolasåsen som smaksättning i glassen, de borde ju bli ren och skär fullträff?

Smaksättningen den här gången blev lemoncurd, eller citronkräm. Jag använde mig av en färdigköpt på burk och bara ripplade ner i smeten när jag hällt upp den i formen, kan säga att den var grymt fräsch i smaken och samtidigt len och krämig. Testa, testa, detta får ni bara inte missa!

Det här behöver du : 
5 dl vispgrädde
1 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 400 g)
200 gram lemoncurd

GÖR SÅHÄR : 
Vispa grädden till mjuka toppar.
Öppna burken med kondenserad mjölk, och rör ihop med grädden.
Blanda ner vad du nu vill smaksätta med. Häll ut i en form, täck med plastfolie och frys 5-6 timmar.
Ta fram ca 30-40 min före servering och låt tina något i kylen.


Kondenserad mjölk rörs ner i den lättvispade grädden. Blanda om och häll upp i form.


Rör ner din smaksättning och dra med gaffel så den ripplar sig i smeten. Täck med plastfolie och frys in 5-6 timmar, du behöver inte röra i glassen.


Njuuuut…. 😛

 

24 svar till ”Lemon curd glass på 3 min med kondenserad mjölk”

  1. Erica AKA Tomtens Dotter profilbild

    Så gott det ser ut!
    Det där ska jag testa, men det blir nog i glassmaskin 🙂

    Gilla

  2. Cizzi profilbild

    Åh vad gott det lät! Måste absolut testas inom det närmsta. Kanske med lite hallonrippel i? Eller kanske hallon och lemoncurd. Haha nu började hela skallen att bubbla av glassidéer!

    Gilla

  3. kryddburken profilbild

    Erica!
    Du behöver absolut inte köra den i glassmaskin för konsistensens skull, den blir riktigt krämig och fin precis som om du HADE kört den i glassmaskin redan! Om du inte vill spara frystid förstås… 😉

    Cizzi!
    Hallon & lemoncurd kan inte bli fel, låter jättegott!
    /Linda

    Gilla

  4. Sabinas tårtor profilbild

    Vad God den ser ut

    Gilla

  5. Stina profilbild

    Måste tacka dig för denna underbara blogg! Testade några recept ur den italienska buffén. Det blev succé och hur gott som helst! Tack!

    Gilla

  6. Sara profilbild

    Ser supergott ut! Hur är det med kondenserad mjölk, inte laktosfri va?

    Gilla

  7. Anna/Frostrosor profilbild

    Mums! Lemon curd är så gott! Synd att det är just kondenserad mjölk som är huvudingrediensen. Måste fundera ut något annat bra för mina killar är ju mjölkproteinintoleranta.

    Gilla

  8. -ME- profilbild
    -ME-

    Lite kaffe i glass-smeten först och så rör du ner valnötter (gärna hela halvor) i kolasåsen och fördelar det som rippel i glassen, det är to die for!

    Gilla

  9. Johannes/Farbrorgron profilbild

    Det där såg ju alldeles fantastiskt gott ut! Måste göras!

    Gilla

  10. Åsa A profilbild

    Det där är den godaste och enklaste glassen jag vet. Lemon curd var dock ett nytt smaktips, det ska nog testas i helgen! 🙂

    Gilla

  11. Mårtenssons kök profilbild

    Oh yes, detta lägger vi direkt i testa högen för det låter verkligen så ända in i hoppsan smaskigt! Och lätt att fixa till:)

    Gilla

  12. lisasgodbitar.se profilbild

    Grymt recept, tack! Detta får bli tårtan till barnkalaset på lördag! En glassbotten i tårtform täckt med massa godis.

    Gilla

  13. Maria profilbild
    Maria

    FRÅGA: jag undrar om man kan spara (ja, om det nu blir nåt kvar förstås hehehe) sån här glass i frysen, eller blir den dålig om den står typ en vecak??

    Gilla

  14. Lina profilbild

    Åh! Har både kondenserad mjölk och lemoncurd här hemma som jag skulle vilja bli av med, detta blir perfekt till helgen :-))

    Gilla

  15. Absolut enklaste glassen « Öhmans Mat & Vin profilbild

    […] på denna löjligt enkla glass kommer från Kryddburken. Eftersom jag hade alla tre (3) ingredienserna hemma så var det bara att blanda ihop. Nu visade […]

    Gilla

  16. Sara profilbild

    Testade att göra den här glassen idag. Resultatet skall avnjutas imorgon. Det blev en sats smaksatt med lemon curd och en sats som smaksattes med mosade hallon. Smeten smakade helt underbart.

    Gilla

  17. Nilla profilbild
    Nilla

    Blev kanodgod, men väldigt söt!

    Gilla

  18. Alice profilbild
    Alice

    ÅÅÅ….har precis gjort färdig den och satt in i frysen. Eftersom jag alltid ska överdriva blandade jag i blåbär lemoncurd OCH choklad!!!! Kan inte bli fel!!?? Men efter att ha läst inläggen blev jag sugen på det där med valnötter och kaffe…WOW…det blir nästa gång he he

    Gilla

  19. gizze profilbild

    Jag gjen tog andra smaker…och ska snart göra ny igen…med två andra smaker…får nog även testa det där med kokade kondenserad också 🙂
    Älskar när saker är enkla…jag som aldrig gör nåt på recept annars

    ha en fin dag! / Gizze

    Gilla

  20. Johanna profilbild
    Johanna

    Supergod glass! Den blir dock INTE bra i glassmaskin, då skär den sig på något konstigt vis och blir grynig.

    Gilla

  21. […] i min smak; en svamplasagne som blev superbra (jag gjorde den på vegetarisk färs) och en hemgjord glass. Jättegod, enkel och snabb (utan glassmaskin), jag smaksatte med lemoncurd och maränger. (Älskar […]

    Gilla

  22. Leif Axelsson profilbild
    Leif Axelsson

    Vad ska man smaksätta den med har ni några tips.

    Gilla

  23. Lotta profilbild
    Lotta

    Jag strör krossad turkisk peppar och torkat hallonströssel ovanpå – succé!

    Gilla

  24. Barbro Fagerberg profilbild
    Barbro Fagerberg

    Verkligen god och lättgjord glass. Nästa glass kommer jag att smaksätta med mosad banan och smält mörk choklad.

    Gilla

Lämna ett svar till Lotta Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect